En ole ruokabloggaaja, mutta...
Mun sisko valmisti kerran meille Chocochili-blogin ohjeella Chili Sin Carne -pastavuokaa ja se oli aivan törkeän hyvää! Koska minä en ole ihminen, jolla olisi kaapissa ravintohiivahiutaleita tai toisi kaupasta tinjamipuskia, olen kehitellyt tästä yksinkertaisemman version joka ei kyllä minun mielestäni häviä maussa mitenkään alkuperäiseen nähden. Tätä on tarjottu nyt viime aikoina about kaikille vieraille ja aina on saanut myhäillä tyytyväisenä, miten näppärästi ja pienellä vaivalla tein ruuan, joka maistuu siltä, että olisin nyhrännyt keittiössä enemmänkin.
Eli:
200 g tummaa makaronia
1 kasvisliemikuutio
2 tlk gogreen chili sin carnea
1 tlk mustapapuja
maun mukaan kuivattua tinjamia ja pippurisekoitusta (ehkä suolaa, jos kaipaa, mä en laita)
1 tlk ruokakermaa
pinnalle juustoraastetta
Keitä makaronit kasvisliemikuution kanssa, kaada vesi ja sekoita mukaan papumössöt ja huuhdellut mustapavut sekä mausteet. Kaada seos uunivuokaan ja lisää ruokakerma ja lopuksi juustoraaste. Paista 200 asteessa 25 min.
(en muuten yrittänyt asetella juustoraastepipanoita ympäri pöytää visuaalisuuden vuoksi, vaan ne lentelivät siihen ihan aidosti, ja siksi eivät makaa kovin visuaalisena siinä. Muutenkin kuvat otettu pimeässä kännykällä, oli tosi kova nälkä)
Bonuksena tämä toimii hyvin myös taaperon sormiruokana.
Meidän vanhempi lapsi ei tätä kuitenkaan suostu syömään sillä mustapavut haisevat kuulemma kakkapökäleitä. Mutta olkoon sitten syömättä, kaikki muut nimittäin tykkäävät tästä tosi paljon!
Ihan vain, koska en voi mitenkään olla ainut, jolla on vaikeuksia keksiä, mitä tänään syötäisiin.
Mun sisko valmisti kerran meille Chocochili-blogin ohjeella Chili Sin Carne -pastavuokaa ja se oli aivan törkeän hyvää! Koska minä en ole ihminen, jolla olisi kaapissa ravintohiivahiutaleita tai toisi kaupasta tinjamipuskia, olen kehitellyt tästä yksinkertaisemman version joka ei kyllä minun mielestäni häviä maussa mitenkään alkuperäiseen nähden. Tätä on tarjottu nyt viime aikoina about kaikille vieraille ja aina on saanut myhäillä tyytyväisenä, miten näppärästi ja pienellä vaivalla tein ruuan, joka maistuu siltä, että olisin nyhrännyt keittiössä enemmänkin.
Eli:
200 g tummaa makaronia
1 kasvisliemikuutio
2 tlk gogreen chili sin carnea
1 tlk mustapapuja
maun mukaan kuivattua tinjamia ja pippurisekoitusta (ehkä suolaa, jos kaipaa, mä en laita)
1 tlk ruokakermaa
pinnalle juustoraastetta
Keitä makaronit kasvisliemikuution kanssa, kaada vesi ja sekoita mukaan papumössöt ja huuhdellut mustapavut sekä mausteet. Kaada seos uunivuokaan ja lisää ruokakerma ja lopuksi juustoraaste. Paista 200 asteessa 25 min.
(en muuten yrittänyt asetella juustoraastepipanoita ympäri pöytää visuaalisuuden vuoksi, vaan ne lentelivät siihen ihan aidosti, ja siksi eivät makaa kovin visuaalisena siinä. Muutenkin kuvat otettu pimeässä kännykällä, oli tosi kova nälkä)
Bonuksena tämä toimii hyvin myös taaperon sormiruokana.
Meidän vanhempi lapsi ei tätä kuitenkaan suostu syömään sillä mustapavut haisevat kuulemma kakkapökäleitä. Mutta olkoon sitten syömättä, kaikki muut nimittäin tykkäävät tästä tosi paljon!
Ihan vain, koska en voi mitenkään olla ainut, jolla on vaikeuksia keksiä, mitä tänään syötäisiin.
Tätä tehdään meilläkin vähintään kerran viikossa!! Kaurakermaa tölkillinen, hiutaleet ja juustot jätän kokonaan pois, että on edelleen vegaani. Niin hyvää ja helppoa, pitää varmaan tehdä taas uusi satsi vaikka edellistäkin on annos jäljellä.
VastaaPoistaTämä on kyllä aivan älyttömän hyvää. Melkein pitäisi hankkia isompi uunivuoka, jotta voi tehdä tuplasatseja!
PoistaTestiin menee, kiitos reseptistä!
VastaaPoista:)
PoistaTestiin menee täälläkin vaikka itse inhoan papuja. Mutta mies rakastaa niitä ja tämä voisi olla hyvä hellittelyruoka. :)
VastaaPoistaHellittelyruoka, ihanaa! Meillä se olisi varmaan pekoni. Itse inhoan jo pelkkää hajua, niin en todellakaan tee :D
PoistaKiitos! Tätä testaan seuraavaksi :) Mun uudenvuoden lupaus on tehdä isompia satseja ruokaa, ettei välttämättä tarvii joka päivä kokata ainakaan kahdesti.
VastaaPoistaMä haluisin kans tehdä isompia, mutta meillä on tosi pieni tuo uuni, ei mahdu kahta vuokaa yhtä aikaa ja olen katsellut isompia vuokia niin ne taas tuntuu olevan liian isoja :(
PoistaUusi uuni tilaukseen :) tästä ideasta vois joku mainostaja napata kopin!
PoistaMä testasin jo ja siitä tuli todella hyvää. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaKiva juttu! :) :) Ole hyvä! Vähän jännitin jos tämä ei olekaan muiden mielestä hyvää, mutta taisi tosiaan olla :)
PoistaVaikuttaapa helpolta ja näyttää hyvältä! Kokeilen kyllä, uppoisko lapsilleki. Ruoanlaitto on enemmän miehen heiniä, mutta joskus munkin on yritettävä. Itelle tuli nälkä jo näistä kuvista...
VastaaPoistaMeillä tykkäs lapsetkin kunnes esikoinen haistoi tummapapuja suoraan tölkistä :D Kuopukselle uppoaa onneksi vielä :)
PoistaTätä täytyykin kokeilla!
VastaaPoistaTeen usein chili sin/con carnea ihan alusta asti itse ja siitä tykätään kovasti, mut tää varmasti maistuis sekä itselle että miehelle niinä vähän kiireisempinä päivinä, kun ei olekaan aikaa hillua keittiössä. :)
Eiköhän tämä maistu :) Tosin itse en ole tehnyt alusta asti koskaan tämmöstä, joten en osaa verrata :D
PoistaTämä meni heti kokeiluun ja saa kuulemma tehdä uudestaankin (koko perhe tykkäsi ihan sikana). Vaihdoin mustat pavut vain valkoisiin koska lapset tykkää niistä enemmän, mutta muuten mentiin ohjeen mukaan. Ihan loistava resepti, kiitos siitä!
VastaaPoistaMukava kuulla! :) On kyllä ihan sikahyvää! Mäkin voisin testata pavunvaihtoa, jos esikoinen sitten huolisi. Ja voihan tähän änkeä vaikka sitten sitä jauhelihaakin, kai :D
PoistaMinkä vetoinen vuoka sulla käytössä? Lisää vaan tällaisia vähä tiskisiä nopeita ja ravitsevia reseptejä jakoon vaan! Tää menee kyl heti kokeiluun! Viikonloppu aamujen pelasta on mun ja poikkiksen taloudessa ollut yhteishyvä lehdestä bongattu Bittiläinen aamiaisvuoka joka valmistuu helposti uunissa.
VastaaPoistaOlen tehnyt tätä kaikkiin vuokiin mitä mulla on ja mitä ne nyt on, jotain ihan peruskokoa. Tämä on Marimekon Siirtolapuutarhakulho ja äkkiseltään googletettuna oisko se sit tuo 1,5 litraa?
Poista:)
Tämä on kyllä helppo! :)
VastaaPoistaMikä lienee hormonihöyry, mutta mun alkoi käydä sääliksi noita kolmea makaroniin hautautunutta nallea. :D Joo ja kokeilen tätä!
VastaaPoistaKiitos tästä! Testattu ja hyväksi koettu. Nopea ja maistuva. Jopa meidän nirsoilijat 3 ja 5 v. söivät mielellään. Ihan hirveästi en kehdannut pippuria laittaa. Tuo chili sin carne on meillä ollut ennenkin käytössä ja meidän edellä mainitut nirsoilijat ovat kieltäytyneet välillä syömästä sitä vedoten tulisuuteen. Mutta tällaisena versiona upposi. -sini
VastaaPoistaKiitos tästä reseptistä, eilen sain vihdoin testattua. Tosi hyvää ja nyt toisena päivänä ehkä vielä parempaa. Pavut on olleet mulle vähän vieraita, linssejä ja kikherneitä tulee kyllä käytettyä, mutta nyt pitää ottaa kyllä pavutkin paremmin haltuun.
VastaaPoistaTaas palasin tänne kaivamaan reseptiä, jota käytin pari vuotta sitten vielä ahkerammin. Aineet löytyi kaapista, hyvää oli kuten aina ja nyt täytyy ostaa kaappiin valmiiks ainekset seuraavaan satsiin. Niin hyvä ja helppo kiireen pelastaja josta myös toisinaan nirsoileva 3-v tykkää. Korvaan chili sin carnen tomaattimurskalla ja pavuilla ja maissilla, ja muutenkin vaihtelen ja lisäilen täytteitä ja juustolaatuja ja aina on tullut hyvää! Kiitos huippureseptistä!
VastaaPoista