Sivut

keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Lohjan Menneen ajan joulumarkkinat

Yhteistyössä: Visit South Coast Finland

Otsikosta huolimatta kyseessä on tämän päivän ns joulukalenteripostaus.

Sain viime vuonna kutsun ihanalle joulumarkkinakiertomatkalle Visit South Coast Finlandilta (hehkutuspostaus kyseisestä reissusta täällä) ja silloin ihastuin Lohjan menneen ajan joulumarkkinoihin niin, että päätin tulla seuraavana vuonna sinne, oli mikä oli. Ajatus oli siis, että tultaisiin koko perhe ja ihan ominpäin, mutta sitten tulikin kutsu blogimatkalle kyseisille markkinoille  ja tartuin siihen. Vähän kyllä paikan päällä harmitti se, että en tullutkaan perheen kanssa, koska tapahtuma olisi ollut lapsillekin tosi kiva, mutta toisaalta oli kiva mennä myös ihan yksin. Tai yksin ja yksin, sillä tottakai mukana oli pikkubussillinen muitakin bloggaajia sekä jo edellisiltä reissuilta tuttu opas Tuula Kleiman. Markkina-alueella tosin kiertelin itsekseni.

Päivä alkoi aamiaisella Cafe Laurissa. Siinä on kyllä aivan ihana kahvila! Saatiin ihanaa juustopiirakkaa ja toki glögiä (omistajapariskunnan oman pihan herukoista keiteltyä).
Kahvilassa on ihana tunnelma, todennäköisesti kyllä muulloinkin kuin joulun aikaan.Markkinoilla kiertelyyn oli tänä vuonna ruhtinaallisesti aikaa ja ehdinkin käymään myyntikojujen lisäksi kaikessa rauhassa myös museoalueella ja kirkossa kuuntelemassa joulukonserttia. Museossa en käynyt sisällä, sillä säästelen sitä siihen, jos saadaan se perhereissu Lohjalle vielä aikaiseksi, niin on sitten itselleenkin jotain uutta. Sen lisäksi siis, että tykkään reissuissa aina suorittaa mahdollisimman paljon ja tehokkaasti, toisaalta rakastan myös sitä kutkutusta, että jättää jotain ensi kertaankin, jos on sellaisesta kaupungista kyse, minne todennäköisesti joskus vielä palaa.Markkinoilla oli jälleen valtavasti myyjiä ja kaikki olivat panostaneet ihanasti myyntikojunsa ulkonäköön ja myytävät tuotteetkin olivat kaikki oikeasti joulumarkkinoihin sopivia. Viime vuonna jäin kaipaan joulumusiikkia, nyt bongasin ainakin kaksi pientä lapsikuoroa laulamassa ja keräämässä rahaa koululuokalle tai harrastusjärjestölle. Heitin kolikon molemmalle porukalle. Lisäksi kirkossa tosiaan oli joulukonsertti, itse piipahdin kirkossa siinä vaiheessa kun vasta harjoittelivat ennen varsinaista esitystä, mutta viihdyin kuitenkin pitkän tovin sitä kuuntelemassa. Tiernapojatkin kuulemma alueella esiintyivät.
Poikani pyysi, että toisin markkinoilta Lohjan omenoita, koska ne ovat niin hyviä. No niinhän ne ovat! Joten ihan ensitöikseni hankin kannettavakseni kilon omppuja. Lisäksi ostin miniatyyrikokoisen pärekopan ja muutaman puisen kuusenkoristeen. Lankojakin oli myynnissä useassa kojussa. Siis sellaisia lammastilan lankoja ja kasvivärjättyjäkin. Houkutteli myös kovasti erilaiset lyhdyt ja piparitalot. Aivan kaikkea mahdollista kyllä oli tarjolla, ruokajuttujakin vaikka mitä. Kokonainen sika pyöri vartaassa ja loimulohet olivat tulilla. Me käytiin syömässä riisipuuroa.

Kyllä minä voisin lähteä tänne taas ensi vuonnakin, sillä edelleen olen sitä mieltä, että näiden täytyy olla parhaat joulumarkkinat Suomessa, ainakin paremmat kuin yhdetkään Pääkaupunkiseudulla.


Markkinoiden jälkeen käytiin vielä Tytyrin elämyskaivoksessa. Kirjoitin kaivoksesta keväällä, enkä keksinyt nyt mitään uutta näkökulmaa uutta postausta ajatellen, joten suosittelen katsoon sen vanhan, mikäli kaivosvisiitti kiinnostaa. Sinnekin pitää kyllä päästä joskus lasten kanssa käymään!

7 kommenttia:

 1. Me käytiin kesällä tytyrin kaivoksessa. Oli aika jännä paikka! Aika viileetä ja kolkkoa siellä oli, mut ihan hienoa. Ihanan näköiset markkinat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viileää ja kolkkoa tosiaan, mutta just siksi niin jännä ja hieno! :D Ja markkinat on kyllä ihan parhaat!

   Poista
 2. Varmasti ihanat markkinat! Ilman omaa autoa tuonne ei pääse ja se on harmi🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu mistä menee tietty. Esim. Helsingistä pääsee bussilla ihan hyvin.

   Poista
  2. Olin tulossa vastaan ihan samaa, että kyllähän sinne bussit kulkee. Riippuen toki vähän, että missä asuu, mutta itse ainakin voisin hyvinkin mennä bussilla.

   Poista
 3. Hauska entisenä lohjalaisena lukea Lohjasta ulkopaikkakuntalaisen silmin :) Minulla meni moneen otteeseen joulumarkkinat ohitse kun olimme myymässä äitini kanssa hänen käsitöitään samaan aikaan järjestettävissä Nummelan naistenmessuilla. Tänä vuonna pohdittiin pitäisikö lähteä markkinoita varten kotopuolessa käymään, mutta flunssa kaatoi sohvanpohjalle. Toivottavasti ensi vuonna parempi onni! Lohjan omenat ovat kyllä todella hyviä ja kivoja kuvia olet ottanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on aina jännää, jos joku kirjoittaa omista kotikulmista, nykyisistä tai entisistä, turistin silmin :D

   Poista