Sivut

lauantai 16. joulukuuta 2017

16

Nyt meillä viimein on kuusenalusmatto! Monta vuotta olen jo pyöritellyt mielessäni, että millainen se pitäisi olla. Että kirjoisiko ristipistoilla säkkikankaaseen, kirjovirkkaisiko jotain vaiko ompelisiko. Vai ostaisiko valmiina, jos sopiva tulee vastaan. Nyt viimein välähti!


Ostin pienen räsymaton (koska en löytänyt kirppareilta sopivaa) ja toteutin kuusenalusmaton samalla tavalla kuin keittiömmekin maton. Eli piirsin mattoon ympyrän, ompelin tiheällä siksakilla muutaman kierroksen, leikkasin irti ja virkkasin reunukset.


 Keittiön matossa aikoinaan leikkasin useita senttejä kauempaa, purin kuteet ja solmin loimet, jotta eivät lähde purkautuun, mutta kuusenalusmatto on niin pienellä kulutuksella, eikä sitä todennäköisesti tarvitse pestä kuten keittiön mattoa, joten oletan sen kestävän ihan vain näinkin.


Keittiön matossa on liikaa silmukoita virkatussa osassa eli se kupruilee. Tämän kanssa onnistuin täydellisesti. Usein harmittaa, kun saa hyvän idean, mutta se ensimmäinen versio ei onnistu ja toista ei koskaan tule tehtyä, kun sitten keksii jo jonkin uuden idean. Nyt on hyvä mieli siitäkin, että tuli käytettyä sama idea toiseen otteeseen ja tällä kertaa jopa onnistuen. Vaikka siellä keittiössä se matto edelleen on, vaikka reunat kupruileekin.


Nyt olen tyytyväinen, etten ole tehnyt hätäisiä ratkaisuja, sillä tämähän on just eikä melkein meidän joulun näköinen matto! Virkatut osat on tehty Suomen langan mopparilla. Jämiä kaikki ja alunperin vuosia sitten blogin kautta saatuja.

8 kommenttia:

 1. Teillä on ihanan värinen joulu! <3

  VastaaPoista
 2. Tää idea täytyy kyllä toteuttaa terassin matoksi! Nyt vaan metsästämään sopivan väristä räsymattoa.

  VastaaPoista
 3. Matto sopii tosi hyvin lankatupsukuusenkoristeisiin! :)

  VastaaPoista
 4. Kuusi ja matto sopivat erinomaisesti yhteen. Oikein kiva yhdistelmä!

  VastaaPoista
 5. Hauska kuusi koristeineen ja ihana matto, joka on tosiaan on tyliin sopiva.

  VastaaPoista