Sivut

tiistai 13. syyskuuta 2016

Villapuku taaperolle

Törmäsin niin kauniiseen playsuit-ohjeeseen että oli pakko raottaa kukkaron nyörejä ja ostaa ohje. Vastaavia on kyllä ilmaisenakin vaikka ja missä mutta ne kaikki pussittavat kamalasti haarasta (tämä ei kovin pahasti mutta en tietenkään saanut kuvia joissa lapsi seisoo ilman tukea koska hän ei sitä vielä osaa). Tässä on lisäksi suloiset pikkutaskut jotka tosin nyt näen vain silminä koska pelleilin tekovaiheessa jossa ne olivat vasta reiät laittamalla keskeneräisen työn päähäni ja reiät silmien kohdalle, jooh...

Mutta mutta, se on I H A N A ! Ja uhrasin siihen neulefestareilta ostamani luksusvyyhdin, eikä kaduta!


Ohje: The Pocket Playsuit (koko mallisto täällä)
Lanka: Kässäkerho pom pomin Pom Pom Donegal Sock joka on siis merinopohjainen.
Puikot: 3,5 mm


Ohje oli yllättävän kallis (7 €) mutta aivan ilmaistasoa! Siinä oli hurjan paljon epäloogisuutta ja epämääräisyyttä mikä ei haittaisi mua laisinkaan ilmaisessa ohjeessa mutta jotain tasoa sitä toivoisi maksulliseen, muutakin kuin todella kauniit kuvat ja kaunis valmis neule. Tekisi mieli laittaa palautetta mutta ehkä se vaatisi sitten listaamaan epäkohdat ja antaan parannusehdotuksia enkä minä jaksa. Enkä halua vain laittaa mailia että hei, ohjeenne on paska. Mutta kerroin nyt kuitenkin blogissa. Sori.




Olen itsekin aika yllättynyt siitä että ostin tuollaista nöftälankaa ja etenkin siis siitä että se on mun silmään kaunista. Niin sitä maku muuttuu, halusi tai ei. Huolestuneille tiedoksi että olen kyllä tietoinen siitä että lapsi saattaa repiä nypyt ja syödä ne. Tiedoksi myös että helminauha oli vain kuvausrekvisiittaa eikä lapsi saa sitä käsiinsä ominpäin ja tukehdu.



Pelkäsin aluksi että puvusta tulee liian pieni mutta oikein sopiva se on. Nyt vaan pitää hankkia mätsäävät sukkahousut niin päästään ihmisten ilmoille!



Kertakaikkiaan ihana!

48 kommenttia:

  1. Niin suloinen playsuit ja koko blogi on ihan mahtava!!!

    VastaaPoista
  2. Aargh! Ihan liian söpöä! Ja mitkä kuvat. Oih. Ja ihan turha siinä yrittää varoitella paskasta ohjeesta, masokistineulojaa tämä tieto vain kiehtoo... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Ja hehe joo :D Mutta kyllä siitä ohjeesta ihan selvää sai kun tiesi itse mitä on tekemässä :D

      Poista
  3. Ihana! Ja teidän lapset on kyllä molemmat niin suloisia!

    VastaaPoista
  4. No onpa vain ihana puku ja ihana tyttö!!!

    VastaaPoista
  5. Oioi miten ihana! Klassisen mallin lisäksi vintage-henkinen tuo marjapuuronpunainenkin. :)

    VastaaPoista
  6. Ihana <3 ja niin söpö tyttö! Jotenkin tutun vähän hiuksia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kaljupää ei suostu edes pitään mitään rusettipantaa tms valokuvissa mutta toisaalta miksi tarvisikaan :D

      Poista
  7. Hieno on!

    Jaksan aina nauraa näille "huolestuneille tiedoksi" -vastuullisuusilmoituksille. :D Toivottavasti niitä yluhuolestuneita lukijoita ei ihan niin paljoa löydy kuin kaikki vastuullisuuslausunnot antaa ymmärtää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niitä huolestuneita on. Heti jos jätän tommosen kirjoittamatta niin jostain ilmestyy huolestunut lukija. Joskus oli ihan monipäinen joukko huolehtimassa että eihän lapsi saa pumpulia käsiinsä ja tukehdu siihen, se oli mulle vähän niin kuin viimeinen niitti ja aloin kirjoittaan huomiot etukäteen. Ihan vaan tiedoksi kaikille että a) en ole ihan tyhmä ja b) blogivalokuva ei ole koko totuus vaan ainakin tämmösissä käsitöiden esittelykuvissa jossain määrin aseteltu ja lavastettu. Kuten esim nyt annettu mätsäävä helminauha lapselle jotta pysyy aloillaan leikkiessään sillä ja sopii kuvaankin vaikka normaalisti meillä ei vauvat leiki asioilla joihin voi vahingossa hirttäytyä.

      Huolestuneiden vuoksi ei myöskään kannata julkaista kuvia lapsista pyöräilykypärä päässä koska se on saletisti väärässä asennossa tai väärin kiristetty ja kyllä on huolestuttu myös autokuvasta jossa turvaistuimen vyöt olivat lukijan mielestä silminnähden liian löysällä. Onhan se ihanaa että huolehditaan, ei sillä. Mutta...

      Poista
    2. Apua, mäkin oon luullut että noi vastuullisuusilmoitukset on vaan vitsi, mutta ei näemmä! :O

      Ja asukin on hieno! Välillä oon miettinyt että ei sun blogin nimi enää vastaa sisältöä, kun kaikki jutut on niin hienoja ja onnistuneita :) Tosin onneksi toi edellinen postaus palautti taas uskon, nauratti aika paljon että alat virkkaamaan kakkukoristetta ja siitä tulee verho :D :D (tosin oli se verhokin hieno, mutta ymmärrät varmaan :P )

      Poista
    3. Juu ei ole vitsi, ei!

      On oltu huolissaan myös siitä että vaatekaappi voi kaatua sängyn päälle (vaikka kuvasta näkyy että se olisi täysin fysiikan lakien vastaista) ja mitä näitä nyt on. Eihän niistä kommenteista kannattaisi välittää (jos ovat aiheettomia) mutta olen ottanut tavaksi ilmoittaa jo etukäteen ettei turhaan tarvitse kenenkään sitten huolestua.

      Ja joo, itsekin välillä miettinyt samaa blogin nimestä! Varsinkin kun monet pitävät sitä mun tyylinä edelleen vaikka olenhan minä kehittynyt alkuajoista aivan huimasti! Mutta onneksi niitä huteja tulee edelleen silti paljon ;D Ja oisihan se hölmöä vaihtaa hupsistarallaa-nimi "vähän tuli hieno"ksi.

      Poista
    4. Ei se pitsi mitään liian suuri ollut. Ensikerralla isompi kakku niin on just sopiva.
      Hienot shortsihaalarit oelt neulonut. Ja taas on kerralla valmista, etkä ole ollenkaan täällä pyöritellyt lankoja ja potenut luomisen tuskaa langan valinnasta ja puikon koosta. Näkeekö se neulomistasi epäillyt kurnuttaja nyt tämän neuleen?
      Marja

      Poista
    5. No jos totta puhutaan niin instagramissa kirosin kyllä miten paljon meni aikaa keriä tuo lanka vyyhdiltä keräksi käsin :D Mutta niin se vaan tuli kuitenkin tämäkin neule valmiiksi :)

      Poista
    6. Siis pliis, tee joskus sellanen bad-mama-moments -postaus ja listaa noi naurettavuudet! Hupia monelle :D

      Poista
  8. Kaunis!
    Listaa epäkohdat ja vaadi vaivannäöstä rahat takaisin :D se olis nimittäin kohtuullista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pitäisi kyllä tehdä mutta en kertakaikkiaan vain jaksa nähdä vaivaa!

      Poista
  9. Pakko kommentoida, että blogisi on mielettömän ihana. Upea neule ja söpö taapero sitä esittelemässä. Ihanaa syksyä sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
  10. No onpa söpönen haalari ja tuo neiti se vasta ihana onkin! <3 Mutta, joo, 7 egee on aika paljon pashasta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on söpöisiä kyllä molemmat :) Ja joo, 7 euroa ylipäätään mistään ohjeesta on aika paljon saatika sitten semmosesta missä pitää koko ajan itse miettiä ja järkeillä. En sitten tiedä että onko ne vain nuo englanniksi käännetyt ohjeet huonoja, heillä näyttäisi olevan iso liuta kaikenlaista ohjetta norjaksi.

      Poista
  11. Voi mikä valloittava hymy ja ihanat maccarajalat pienellä prinsessalla! :D <3
    Oli muuten kiva törmätä eilen Cittarissa :3c

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelen jos olin tyly Cittarissa, menee aina vähän pasmat sekaisin kun on just maksamassa ja samaan aikaan joku haluaisi mennä ohi mutta rattaat on tukkeena, en haluaisi lykätä kesken maksutapahtumaa rattaita pois tieltä kun ei niitä oikein minnekään mahdu laittaan ettei sitten taas ole muiden tiellä.

      Poista
    2. Juu ei haittaa yhtään, en loukkaantunut, ymmärrän kyllä tilanteen.
      Niin siullahan on synttärit tässä kuussa? Lähetän siulle sit kortin :3

      Poista
  12. Hellanduudelis, nyt jaa ihana neulepuku ihan kakkoseksi kun on niin söpö ipana sen sisässä :D Hyvin passaa pompomlanka lapsen neuleeseen, ei mennyt todellakaan hukkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja onneksi pompomista jäi kuitenkin vielä jämä niin saa jotain itelleenkin. Pari raitaa edes :D :D

      Poista
  13. Ihana <3 <3 Mulla on omakin nöftälanka puikoilla mutta katotaan nyt että saanko joskus valmista, t. oon neulonut kohta koko kerän varmaan kolme kertaa ja taas puran :D En osaa päättää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt odotan sitten innolla mitä siitä nöftälangasta saat valmiiksi! :) :) Nöftät kuitenkin pysyneet kyydissä purkamisesta huolmitatta :D

      Poista
  14. Pakko kysyä teitkö enkun vai norjankielisellä ohjeella? Olen neulonut useita Ministrikin malleja, myös tämän ja tykännyt tosi paljon!!! Minusta näissä norjankielisissä ohjeissa just on ollut parasta se että ohje on selkeä eikä mitään turhia kommervenkkeja. En itse ole koskaan norjaa opiskellut, mutta pärjännyt näiden kanssa ihan hyvin ruotsin taidolla. Ja mallit on tosiaan toinen toistaan kauniimpia... Ohjehan on kyllä kohtuu hinnakas, mutta itse olen valmis maksamaan siitä että näihin ihanuuksiin ylipäätään joku väsää ohjeet. Englanninkielisistä ei minulla ole kokemusta, mutta suosittelen kyllä lämpimästi näitä ohjeita:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Englanniksi neuloin. Ja toki siis ohjeen avulla sen oikein hyvin pystyy tekeen mutta seitsemän euron ohjeelta toivoisi vähän spesifisempiä ohjeita kuin "kavenna haluamallasi tavalla" jne vaikka toki tiedän mikä kavennus sopii minnekin. Mutta silti... Ja pyydetään lisään iso määrä silmukoita rivin alkuun ja loppuun vaikka alkuun niitä ei pysty luomaan (vaan edellisen kerroksen loppuun) ja kaikkee tämmöstä. Lisäksi ohje poukkoilee sivulta toiselle, ei ole kaikkea siinä järjestyksessä kun ne neuvotaan tekeen jne. Ihan ok jos olisi ilmaisohje mutta seitsemään euroon voisi kyllä kirjoittaa ihan kelvollisenkin. Toki voin silti ostaa ohjeita heiltä jatkossakin koska kyllä sen kanssa pärjäsi, periaatesyistä vaan ärsyttää.

      Poista
  15. Toi haalari on kyllä ihan mielettömän söpö ja herttanen.

    VastaaPoista
  16. Oon käyny jo useamman kerran ihailemassa haalaria ja kyllä se on nyt pakko laittaa kommenttikin että haalari on ihan älyttömän ihana! Menisköhän tuommoinen vielä 3-vuotiaalla pojalla;)

    VastaaPoista
  17. Tuo neiti on kyllä niin ihana! Ja nuo sun kommentit ylivarovaisia varten :)

    VastaaPoista
  18. Tää on kyllä niin käsittämättömän söpö ja tosiaan I H A N A! Tekisin meidän taaperolle heti, jos vaan tulisi tässä kylmässä mökissä tuollaisia käytettyä. :)

    VastaaPoista