Sivut

sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Synttärit ja virkattu kakun koriste

Ai kamala, ollaan tosiaan sairasteltu vähän vuorotellen ja yhtä aikaakin lasten kanssa kaksi hyvin pitkää viikkoa ja siis myöskin siirretty neuvola-aikaa ja kaikkea ja vielä eilen soiteltiin vieraille tilannetta että järjestetäänkö neidin 1-vuotissynttäreitä nyt vai ei. Mutta olikin sitten kaksinverroin syytä juhlaan sillä ollaan viimein kaikki terveitä JA kuopus täytti vuoden.

Tästä kaameasta sairasteluputkesta johtuen en saanut laitettua mitään teemajuttuja, hädin tuskin sain kämpän imuroitua. Tiedän että ei todellakaan edes tarvitsisi mutta nautin itse niin paljon siitä näpertämisestä. Jos siihen siis olisi aikaa. Huh huh. Nyt ei todellakaan ole ollut. Eikä henkisiä EIKÄ fyysisiä voimavaroja.


Juhlat perhepiirissä kuitenkin saatiin ja oli oikein mukavat. Mummu ja vaarikin tulivat pitkän matkan takaa. Pidettiin hampurilaisbuffet niin siksi kahvipöytä sitten vähän vajaampi. Kuvasin juhlista lähinnä perhealbumimateriaalia mutta on tässä jutun lopussa yksi blogiin sopiva aihekin.




Keksin nimittäin eilen illalla aivan huikean kuningasidean että virkkaan pienen viirin kakun koristeeksi! Suunnittelin sitä hyvän tovin ja suorastaan nyrjäytin aivoni yrittämällä keksiä miten voin virkata pylväitä tyhjän päälle. Ja kun lopulta suunnitelma ja malli oli valmiina ja pääsin virkkaushommiin, huomasin heti että nyt muuten tulee vähän liian iso. Mutta koska kaikkeen etukäteishommaan oli jo mennyt niin paljon aikaa, päätin virkata sen loppuun asti kuitenkin kun sen verran pieni työ kyseessä. Että kyllä sen siihen kakkuun viritän mehupillien väliin vaikka mikä olisi!



Aina ei mene niin kuin Strömsössä ja kakku jäi ilman viiriä mutta onpahan nyt aika hemmetin hieno verho aika hitokseen rumassa pahvilaatikkomökissä!


Liimalla siihen, kas näin.

(Pahvimökki oli jo saanut tuomion lähteä pahvinkeräykseen oltuaan meidän olohuoneessa paraatipaikalla viimeiset 3 vuotta mutta tytär on nyt niin innoissaan mökistä että eihän sitä malta heivata.)

Maljakko saatu / Plastex

17 kommenttia:

  1. Kauniit, herkät 1-vuotissynttärit kuvista päätellen. Onneksi synttäreitä tulee joka vuosi lisää, näpertämään kerkeää. Viiri on hieno, harmi kun ei toiminut käytännössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ehtii sitä näpertään sitten ensi vuonnakin! :) Ja onneksi siitä viiristä sentään sai verhon niin ei ihan hukkaan mennyt :D

      Poista
  2. Joka mökissä pitää toki pitsiverho olla! :)

    VastaaPoista
  3. Oi että miten söpö juhlakalu. Onnea yksivuotiaalle! Ja herkullisen näköiseksi koristeltu kakku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Ja hehe, olen kyllä maailman surkein koristeleen kakkuja mutta on ne sentään hyvän makuisia! :D

      Poista
  4. Ihana pitsiverho! Mahtava idea! Minä yritin Kuopuksen synttäreille virkata Snörenistä koristetta, mutta kun virkkaaminen oli parilla halkeamalla onnistunut, kuivui se päivässä (vaikka oli muovipussissa) kasaksi paloja punaista Snöreniä... Tätä pitöisi kehittää jotenkin! Mahti-idea tuo viiri!!!

    VastaaPoista
  5. Jotenkin niin tunnistan tuon iltainspiraation - jännä miten ne kuningasideat näyttää aamun valossa lähinnä hovinarreilta... :D Kiitos, pahvilaatikkomökki nauratti.

    Pallokynttilöistä tuli nostalgiaväreitä. Jollakin oli lapsuudessani vaaleansinisiä pallokynttilöitä korkeissa Sarpaneva-jaloissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iltainspiraatiot on kyllä aina niin huikeita :D Tulee valvottua pikkutunneille kun on niin innoissaan ja sitten tosiaan lopputulos ei välttämättä vastaa lainkaan kuvitelmia :D

      Mä kans muistan että Festivo-kynttilänjaloissa on pidetty pallokynttilöitä joskus, hyvin kuitenkin sopii Nappulaankin :)

      Poista
  6. Eikä, toi viiri-episodi :D Ihanat synttärit teillä on ollut ^_^

    VastaaPoista
  7. Herttainen päivänsankari ja lohdullisen kotoisa pahvilaatikko olkkarissa. Silmä tosin sattui ihan ensiksi noihin ihaniin Krookus-kuppeihin, en tiennytkään että noita on myös värillisiä!! Ihanat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värilliset Krookukset on mummuni vanhat, sopivat tosi hyvin meidän keittiöön väreistään :) Vanhemmillani on mustavalkoisena.

      Poista
  8. Vähän maalia pintaan, niin mökistä tulee verhon veroinen. Tai hei, anna lasten maalata se ite! :)

    Ja onnea synttäritytölle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut kyllä suunnitelmissa maalata se mutta yhtä kauan on ollut myös suunnitelmissa heittää koko mökki meneen. No, sen kylkeen on kyllä liimailtu tarroja :D

      Kiitos!

      Poista
  9. Mahtavan ihanaa synttäriä pikkuneidille! :D <3

    VastaaPoista