Sivut

maanantai 19. syyskuuta 2016

Sukkien hamstrausta Tallinnasta

Käytiin tosiaan lauantaina Tallinnassa ja yksi pakko päästä -kohteista (koska en ole siis VIITEEN vuoteen käynyt Virossa vaikka täältä on sinne niiiiiiiin helppoa ja halpaa lähteä) oli SUVA sukkakauppa Kaubamajan katutasossa. Sieltä on nimittäin muut tuoneet niin ihania sukkahousuja lapsilleni tuliaisiksi että oli ihan pakko päästä itsekin. Ja voi pojat, lähti vähän mopo käsistä.

Virossahan osataan hienosti tuo perinnekuvioiden ja kansallispuku"kuosien" tuotteistaminen ja näin käsitöitä harrastavana on heidän perinnekuvionsa käyneet hyvinkin tutuiksi myös sieltä neuleohjepuolelta. Nyt minun ei kuitenkaan tarvitse ottaa Muhusukkia puikoilleni koska ostin alle kuudella eurolla tyttärelleni (vielä toistaiseksi liian suuret) Muhusukkahousut.


Ja oli siellä vielä edullisempiakin.



Ei puhettakaan että saisin Suomesta näin kivoja sukkahousuja neljällä eurolla.  Alemman kuvan harmaat ovat legginssit ja nekin tosi kivoja sillä ovat paljon lämpöisempiä sitten talvella kuin jotkut trikooleggarit.


Entuudestaankin meillä tosiaan näitä on (tämä kuva taannoiselta Rauman reissulta) joten nyt pitäisi hetkeksi riittää.



Näitä on toki myös nilkka- ja polvisukkina, miehille ja naisillekin. Siis se kauppa on valtava ollakseen vain sukkakauppa!


Eikä ne kaikki todellakaan ole näitä folkkikuoseja vaikka itse niistä pidänkin ja ostan. Tässä esimerkkinä tavallisista sukista jäbän avaruussukat.


Sitä minä siis vain että käykää ihmeessä jos paikka ei ole jo entuudestaan tuttu! Lapsilla nämä Virossa valmistetut paksut sukkahousut ovat kestäneet kuten mitkä tahansa muutkin, kyllähän ne ajan kanssa nyppyyntyvät siinä missä jotkut Lindex-sukkahousutkin mutta kauniimpia ovat ja lähempänä valmistettu. Naisten sukkahousuja en arvannut lähteä kokeileen koska olen kuullut että eivät oikein istu tällaiselle sekä pitkälle että pyöreälle matamille. Ihmekös tuo :D

18 kommenttia:

  1. Onpa hienoa! Itse oon vannoutunut mustien sukkien käyttäjä, mutta noi sukkikset ja legginssit! Ja toki lapsille muuta kuin mustaa, mutta omia ei ole, joten tässä taloudessa on vain mustia sukkia :D Paitsi lenkkisukat... Ne on jostain syystä neonvärisiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ole yksiäkään perusmustia sukkia :D Tai muutenkaan kaksia samanlaisia. Helppo löytää parit pyykistä kun ei ole saman näköisiä. Miehellä on aina se hitonmoinen keko mustia sukkia joita en suostu parittaan pyykkitelineeltä kun on niin mahdoton homma.

      Poista
    2. Mulla on koon 40 jalka ja miehellä 43. Mulla meni hermo, kun mies pölli telineeltä munkin sukat :D Aloin ostamaan sellaisia, joissa varsissa on kukkia, rusetteja, pinkkiä ja sydämiä. Nekin alkoi katoilemaan. Nyt meillä on sukkien naittajat. Ei enää lajittelua eikä korista koirankarvoihin tippuvia yksinäisiä sukkia! :D Tunnen vaan pahoinvointia, kun aattelen sukkia, jotka on pohjista ihan jonkin muun väriset lian takia :D Ihastelen sitten kaikkien muiden sukkia! Kunhan ei tarvii nähdä niiden jalkapohjia :D

      Poista
  2. Iiiihania, mun äiti sais hepulin tuolla, se on ihan sekaisin sukista :)
    Pitäisköhän varata tallinnan reissu... karnaluksissakaan en oo käynyt pitkään aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin Tallinnaan! Tosin huomasin nyt jälkikäteen että niillä on nettikauppakin: http://www.suvashop.com/fi/

      Poista
  3. Olen jo useamman vuoden ostanut itselleni juuri noita ihania sukkia, mutt miten mie en oo tajunnut että näitä on lapsillekin! Ja sukkahousuina! Ääääh, nyt pitää päästä Viroon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kauppa oli vähän sekava mutta kyllä tosiaan on lapsillekin :) Ja huomasin nyt jälkikäteen että näillä on nettikauppakin: http://www.suvashop.com/fi/ vaikka kivahan se on paikan päälläkin käydä :)

      Poista
  4. Olisinpa tiennyt tuosta kaupasta keväällä kun käytiin Tallinnassa! Nuorimmainen on sellainen prinsessa että pitäisi vain mekkoja ja sukkahousuja, ja muillekin olisi ollut kiva saada vähän erilaisia sukkia. Seuraavalla reissulla sitten.

    Mari K.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin ensin että onko mun järkeä blogata jostain sukkakaupasta mutta näemmä tästä oli kuitenkin monille iloa :) Ensi reissulla ehdottomasti siis sinne! Laitan nyt tähänkin kun huomasin tosiaan että heillä on nettikauppakin: http://www.suvashop.com/fi/

      Poista
  5. Nämä ovat ihania sukkia! Käyn aina Tallinnan reissuilla Kalamajan kaupunginosassa olevassa Suvan tehtaanmyymälässä (Vana-Kalamaja 16). Siellä miljöö on ihanasti neuvostoaikainen ja palvelu oikein ystävällistä ja hinnat huokeat. Mukaan tarttuu yleensä pussillinen sukkia :) Tosi mukavasti kansanperinnettä ja uusia tuulia yhdistelty malleissa. Mukavaa syksyä satunnaiselta lukijalta Kajaanista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, pitääpä muistaa tuo tehtaanmyymälä! Kiitos vinkistä! :)

      Poista
  6. Ihania sukkia! Tuossa kaupassa käyn aina Tallinanreisuillani. Tulee sitten muutakin ostettua kuin lankoja.

    VastaaPoista
  7. Hei kiitos nettikauppavinkistä! Onhan noita tietysti suomalaisiakin sukkia saatavilla, mutta jos vaikka joskus huvittaa jotain erikoisempaa ostaa niin hyvä tietää tuo paikka.

    Osaatko sanoa, pitääkö kokonumerot miten paikkaansa? Monesti jos ostan suomalaisia naisten sukkia koossa 39-41, niin ne ovat parin pesun jälkeen liian pienet. Olenkin alkanut ostamaan joko kotimaisia miesten sukkia vähän reilun kokoisina (värit ihan tylsiä!), tai sitten jotain Kiinassa tehtyjä naisten sukkia jotka venyvät paremmin. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa oikein sanoa kokoasiasta koska inhoan sukkia ylipäätään ja olen mieluiten paljain jaloin tai villasukissa. Niin olen siis niin tottunut siihen että sukat ahdistaa niin en sitten osaa vertailla :D

      Poista
    2. No sepä selviää aikanaan! Tilasin juuri tuolta 10 paria sukkia itselleni synttärilahjaksi! :D Eikun, osan ajattelin ihan joululahjoiksi. Joistakin malleista löytyi koko 41-44, ja olen toiveikas että se ainakin olisi riittävän suuri.

      Poista