Sivut

sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Lasten ja nuorten perinnekäsityökirja

Lapsille ja nuorille suunnatun perinnekäsityökirjan tekijä oli löytänyt blogini ja kysyi haluaisinko tutustua kirjaan. No jo vain! Sarjakuvamuotoon tehty kirja, jossa on paljon tietoja sekä myös simppeleitä ohjeita ilman tarvetta kummoisiin materiaalihankintoihin, sopii tietenkin tämmöisen käsitöitä harrastavan äidin kirjahyllyyn kuin nakutettu! Toki 4-vuotias esikoinen on kirjalle vielä liian nuori mutta äkkiäkös nuo lapset kasvaa.


Kirjan päähenkilö, Pete, tutustuu tarinassa erilaisiin perinnekäsitöihin niin kirjaston kuin tuttavienkin avustuksella. Tarinalla on onnellinen loppu ;)


Kirjassa tutustutaan eri menetelmien historiaan kuvitetuin tietoiskuin. Itse taisin oppia aikoinaan Koiramäki-kirjoista miten pellavasta saa kangasta ja lampaista lankaa. Tämän kirjan lukiessani vasta tajusin senkin että pirtanauhavälineet voi tehdä pahvista. Turhaan siis metsästelin omaa nauhapirtaani kaupoista. Kokeiluun riittää vähempikin. Fransuista en ollut ennen kuullutkaan mutta saas nähdä tuleeko nyt kokeiltua sitäkin. Kirjassa on annettu paljon myös ajatus- ja pohdintatehtäviä tekstiileihin liittyen.

Villasukkaohje löytyy toki myös.Kirjan tekemiseen oli ajatus lähtenyt tarpeesta, kirjoittaja Eeva Välikangas-Yli-Koski oli ollut nuorena kiinnostunut perinnekäsitöistä mutta ei ollut löytänyt helppolukuista kirjaa aiheesta.

Nyt onneksi sellainenkin siis on. Kirja on julkaistu viime vuonna.

Kirja saatu tekijältä

12 kommenttia:

 1. Näyttää kivalta, pitääpä tutustua!

  VastaaPoista
 2. Tosi kivaniloinen kirja. Mukava, että perinnekäsitöihin matkaillaan Peten eikä esim. Pipsan kanssa.

  VastaaPoista
 3. On kyllä luettava tämä lapsen kanssa, heti kun jaksaa vaan kuunnella :)

  VastaaPoista
 4. Enpä ollut tiennytkään tällaisen olemassaolosta. Kiva juttu, että on tehty.

  VastaaPoista
 5. Tässä olisi varmasti itsellekin paljon uutta tietoa!

  VastaaPoista
 6. Onpa kivan oloinen kirja. Itseä vanhat ja yleensäkin erilaiset käsityötekniikat kiinnostavat kovasti. Onpa jotain tullut aina silloin tällöin kokeiltuakin. Pirtanauhavälineitä voi ostaa muuten ainakin Toikalta. Vuosi sitten metsästin Kässämessuilta lautanauhatarvikkeita, mutta eipä niitä löytynyt. Pienistä, "vanhan ajan käsityöliikkeistä" voi yllättäen löytää erikoisempiin tekniikoihin välineitä.Kesällä koin yllätyksen Karstulassa, kun paikallisesta kangaskaupasta löytyi kiva valikoima kankaita ja lankoja hardanger-kirjontaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole niin perinnekäsityöihminen mutta kyllä ne silti jossain määrin kiinnostaa. Niin kuin esim että hommasin sen nauhapirtan jne :)

   Poista