Sivut

sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Junabongarit Tallinnassa

Nähtiin puolitoista vuotta sitten junaharrastajien lehdessä kuvia Viron junista jotka ovat siis samaa mallia kuin meidän arkiliikennettä toimittavat Sm5-lähijunat täällä Pääkaupunkiseudulla, mutta tietenkin eri väriä. Jäbä innostui asiasta niin että mun sisko heltyi viemään hänet Tallinnaan katsomaan oransseja Flirttejä (fast light innovative regional train), itse olin raskaana ja töissä.

Kun nyt perjantaina ilmoitin lapsille että ollaan huomenna menossa Tallinnaan, oletti poika tietenkin että näkisi taas ne oranssit junat. Itsehän en ole jostain käsittämättömästä syystä käynyt Tallinnassa viiteen vuoteen (MIHIN TÄMÄ AIKA OIKEIN MENEE?) joten multa oli kaikenmaailman Telliskivet sun muut näkemättä ja Karnaluksissakin olisi ollut kiva käydä enkä minä luvannut niitä Flirttejä katsomaan. Mutta kyllähän se juna-asia kieltämättä itseänikin aika lailla kiinnosti joten niin siinä sitten kävi että rautatieasemalle me suoraan satamasta käveltiin.Jokaiselle junalle oli annettu nimi!Käytiin pikaisesti sisälläkin kun näytti vahvasti siltä että juna ei ole lähdössä moneen kymmeneen minuuttiin. Ihanan samanlaista mutta kuitenkin niin täysin erilaista kuin meillä! Se oli tosi hienoa aikoinaan InterRailillakin matkustaa junilla jotka olivat selkeästi samaa kuin Kotosuomen Pendolinot mutta sisustukseltaan aavistuksen verran erilaiset.Nähtiin myös tosi lyhyt Flirt-juna josta en valitettavasti saanut kunnon kuvaa.Huikeata oli myös se että Virossa näitä samoja junia on sekä sähköisiä että diesel-versioita. Pienessä maassa näillä kun kuljetaan pitkääkin matkaa eikä kaikkia rataosuuksia ole sähköistetty. Deisel-flirteissä oli myös ykkösluokka erikseen.


Kun dieseljuna lähti, oli hauskan hämmentävää miten juna on ulkonäkönsä puolesta sama tuttu mutta ääni oli aivan täysin eri.


Tiedän että tämä ei varmastikaan kiinnosta juuri ketään mutta me oltiin aivan pähkinöinä! Nyt minäkin olen nähnyt oranssit Flirtit! Jospa sitä vielä joskus lähtisi ihan matkustaankin näillä.


En ole tainnut uskaltaa jäbälle kertoakaan että näitä sveitsiläisiä Flirttejä on melkein kahdessakymmenessä Euroopan maassa, oletettavasti jokaisessa eri värityksillä.

4 kommenttia:

  1. Ihan siinä aseman vieressä on hotelli go hotel shnelli. Kivat perhehuoneet (sisältää kylpyammeet, mikä meijän lapsille on luksusta) ja aika edukas. Ja ikkunat meillä oli juurkin asemalle. Ihan vaan vinkkinä jos mielii olla Tallinnassa yötä.
    Ja kiitos sulle tuosta sukkakauppa vinkistä. Mä olen ostanut muhusukkia aina tavis ruokakaupoista, mutta oikein oma liike! Vau!
    Noora

    VastaaPoista
  2. Tänään on teidän ilta Teemalla tv:ssä. :)

    VastaaPoista