Sivut

perjantai 4. maaliskuuta 2016

Melli EcoDesign SS16

Taannoin kerroin blogissa miten olen alkanut tietoisesti pyrkiin suosimaan enemmän (huom. enemmän, en täysin) suomalaista, ennen se valinta sujui luonnostaan vain elintarvikepuolella. Puhuin silloin vaipoista, vessapapereista ja pesuaineista mutta kommenttipuolella otettiin vaattetkin tapetille. Tutustuin vinkistänne  (Prisman vaateosastolla) kotimaiseen lastenvaatemerkkiin Hillaan ja tänään pääsin ihan kutsusta ihaileen toisen Jyväskylässä valmistettavan merkin kevätmallistoon, nimittäin Melli EcoDesign.


Mellin tarina on koskettava. Vaatemerkki juontaa juurensa raskausviikolla 23 syntyneen 580 g painaneen Mellin vaatetukseen. No niin, kotimaista työtä ja pikkukeskonen. Kaikki elementit valmiina että olen niin messissä. Tosin omat minivauvani alkoivat just tuntuun todella suurilta. Mellin pää kun oli syntyessään tuon omenan kokoinen. Mellillä on siis myös keskosmallisto. Sekä keskosten että isompien lasten vaatteet valmistetaan luomupuuvillasta. Suomessa. Ja se kangas valmistetaan myös Suomessa ja mahdollisuuksien mukaan kaikki langoista ja vetoketjuista lähtien ovat kotimaisia.


Itselleni Mellin vaatteet ovat olleet tuttuja Leena Rengon kuvittamilla hänen tyylistään tunnistettavilla kuoseilla mutta tässä mallistossa suunnittelija on eri ja vaatteet siis hyvin eri tyyliä. Sulkia ja inkkaripandoja sekä kokomustaa (myös naisille).


Sain valita mallistosta yhden vaatteen itselleni ja meidän pikkuneiti tuleekin siis viettään kesäpäiviä tässä ihanassa, superpehmeässä mekossa:


Uuden malliston vaatteita voi ihailla huomenna Lastentori-tapahtumassa kauppakeskus Kampissa. 

10 kommenttia:

 1. Me oltiin tiistaina pojan kanssa kuvauksissa. Mukaan saatiin panda ja sulka bodyt. Meillä ei käytetä enään mitään muuta sisävaatetta kuin täysin kotimaisia vaatteita. Mellin lisäksi hillaa, marlonia, autioneuletta.. Kun kerran näin ihania Suomessa valmistetaan niin tahdon käyttää niitä!

  LAPSEKKAANA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kirppikseltä jotain Marloneita. Mut Hillaa olen tosiaan ostanut uutena jonkun verran niin ja aivan huikeita Johanna K Design -villahousuja :) Nää Mellit on kyllä kans tosi kivoja! Mutta tää mekko on nyt vasta meidän ensimmäinen Melli.

   Poista
  2. Mä kävin löytöpäivillä mellin tehtaanmyymälässä mistä tarttui mukaan kasa noita jo reiluissa koissa niin hillaa kuin melliä. Varo vaan niihin jää koukkuun ;)

   Toi Johanna k design on mulle ihan uus täytyy kurkkia!

   Poista
  3. Oi, kuulostaa täydelliseltä nuo löytöpäivät :D

   www.johannakdesign.com
   Oon ostanut noita Johanna K Design -villavaatteita esim kässämessuilta. On parempi valikoima kuin nettikaupassa.

   Poista
  4. Mulla on blogissa teksti missä esittelin mitä kaikkea mukaan tarttui ;)

   Piipahdan heti tuolla sivuilla!

   Poista
  5. Kävinkin jo illalla lukemassa :) Meille iso osa vaatteista ostetaan kirpparilta (ja teen jonkin verran itse) niin ne uudet tulee valittua ihan puhtaasti ulkonäkösyistä, onneksi kotimaisissakin on silmää miellyttäviä vaihtoehtoja :)

   Poista
 2. Onpa kauniita nuo sulkavaatteet ja tosiaan aivan eri tyylisiä kuin Leenan piirtämät, vaikka kauniita ovat nekin :)

  VastaaPoista
 3. Massatuotannon aikakautena epäilyttävien työolojen "halpis-maissa" valmistetuissa vaatteissa laatu ja materiaalit voivat olla mitä sattuu. Nykytilanteessa on ihailtavaa suosia ja tuoda esille kotimaista lähituotantoa, kiitos siitä. Valmistus ko. yrityksissä myös usein läpinäkyvää kuluttajalle. :)

  VastaaPoista