Sivut

perjantai 11. maaliskuuta 2016

Alpakkasukat

Ostin viime syksynä kässämessuilta teetee Tundra - alpakkasukkalankaa koska sitä oli kehuttu blogeissa ja oli voittanut kässälehden tms jonkin testinkin. Langassa tosiaan on vain alpakkaa ja vahvikkeena polyamidia. Ihan älyttömän pehmeätä siis! Tai kuten tuolla sivuilla sanotaan, ylellisen pehmeä suorastaan. Alpakalle tyypillisenä tämä on myös noh, karvaista. Ja koska olin ostanut vain yhtä väriä, en voinut raidoittaa tai tehdä kirjoneuletta ja onhan se nyt ihan älyttömän tylsää tehdä blanko sukka! Niinpä lähdin pintaneulehommiin vaikka tiesin että eihän mitkään kikkailut siinä karvassa näy. No ei näy todellakaan. Viimeisessä kuvassa jossa yritin säätää värejä jotenkin edes niin että kuvio erottuisi, sukka on kädessä joten ei tarvi yrittää löytää säärikarvoja seasta.

(Hienosti lörpöttää tuo kantapää)
Eli lanka: teetee Tundra, puikot 3 mm, pitsikuvio jostain mallikuviokirjasta, menekki just hintun verran yli 100 g jotta piti hankkia kolmas kerä. Vauvallehan siitä saisi mutta taitaa mennä noita haituvakarvoja suuhun.

Jos lanka osoittautuu kestäväksi niin ostan kyllä toistekin! Siis tää pehmeys, se vaan pitää kokea.

8 kommenttia:

 1. Tein tuosta langasta palmikkosukkia reilu vuosi sitten muutaman parin. Itselle ei jäänyt, menivät kuumille kiville. Kun suku/ystävät sai valita sukkalaatikosta sukat, niin ne menivät heti. Pehmeys on niin suloista! Kestostakaan en tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en ihmettele, nää on kyllä niin huomattavan pehmeät! :)

   Poista
 2. Kestävyys kiinnostaa minuakin! Meillä jopa täällä maalla myydään tuota :) Ite oon tehnyt vain pelkkää alpakkaa sisältävästä sukat ja se nyt oli virhe, koska nehän ei kestänyt yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin joo kuvitella ettei kestäny yhtään xD Jospa nää kestäisi kun kuitenkin ihan sukkalankana myydään :)

   Poista
 3. Onko mukavat ja lämpimät jalassa? :)

  VastaaPoista