Sivut

keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Ei ihan sixpackillista turvalonkeroita

Kun näin uutisen että Satakunnan keskussairaalan keskosille kerätään virkattuja turvalonkeroita, olihan se selvää että tämä kyseisessä sairaalassa syntynyt pikkukeskosen äiti taas herkistyi ja raivasi tien lonkeroille to do -listan kärkeen. Turvalonkeron idea on että vauva tarttuu näihin sen sijaan että nyppii ja vetelee johtoja keskoskaapissa, vaistomainen tarve kun johonkin on tarttua.


Käytin näihin puuvilla ja bambulankojen jämiä (Drops Paris, Hjertegarn Blend bamboo jne), sisällä vanua. Koska meillä langat pyörii pitkin lattioita, pesen nämä vielä kuudessakympissä (hajustettomalla toki) ennen lähetystä.Veikkaan että Porissa riittää kohta turvalonkeroita hyvin pitkäksi aikaa, sillä niin paljon nämä mustekalat ovat nyt joka tuutissa tulleet esiin :) Eikä ihme sillä onhan nämä söpöjä ja ajatus ihana ja tarpeellinen.

18 kommenttia:

 1. Aivan ihania ja niin hyvän asian puolesta tehty. Hieno homma! :)

  VastaaPoista
 2. Nämä ovat kyllä loistavia otuskia :)

  VastaaPoista
 3. No siinäpä ne jo ovat! Kivoja tuli!

  VastaaPoista
 4. Mä oon miettinyt myös, että tekisin näitä, mutta kuskaisin kuitenkin Jyväskylän sairaalalle. Poriin on varmaan jo useampi löytänyt perille.

  Tulipas söpöjä! :)

  LAPSEKKAANA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä luulen kanssa että Poriin on menossa melkoinen satsi. Samahan se toki kun postitse lähettää että minne ne lähettää mutta nää nyt menee Poriin :)

   Poista
 5. Oikein söpöjä ja hauskoja turvaleluja.

  VastaaPoista
 6. Facebookissa on erilaisia ryhmiä "turvalonkerot" tai "lonkeroita keskosille" nimillä. Lastenklinikat ympäri maan ottaa lonkeroita vastaan myös. Mielestäni näissä lonkeroryhmissä on tästä puhetta ja osoitteet mihin niitä voi lähettää. Kannattaa postittaessa mainita koska ne on pesty ja pestä mahdollisimman hajustettomasti. Myös vanuista on keskusteltu ja siitä millä mustekaloja kannattaa täyttää.
  Toivottavasti ne ei ihan heti lopu, tarve kun kuitenkin on jatkuva :)

  Noi on tosi hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oon huomannut että muuallekin kerätään :) Ja tottakai pesen hajusteettomalla pesuaineella (taisin tuossa tekstissä mainitakin). Mietinkin tuota vanua että onkohan se ok mutta kyseisen uutisoinnin linkkaamassa ohjeessa oli mainittu vanu ja mä virkkasin kyllä niin kireetä ettei se sieltä ainakaan ulos tule, tosin tietty mikroskooppisen pieninä hiukkasina. Ajattelin joo merkitä että mistä matskusta on ja että ovat pestyjä ja eivät lemmikkitaloudesta.

   Poista
 7. Kyllä taas joutuu tavaamaan useamman kerran ennen kuin tajuaa, mitä turvaLOKEROITA ne keskoset tarvitsee? Kuvamateriaali oli yllämainittuun otsikkoon epäsopiva.

  Nim. väsyneenä ei kantsis näköjään edes lukea blogeja, Minna

  VastaaPoista
 8. Tosi söpöjä ja ihanan värikkäitä! Itselläkin on koululla samaisia otuksia.. :)

  VastaaPoista
 9. Itse olen käsitöiden suunnalta orientoituneempi neulomiseen, mutta taidan ihan vain yhteisen hyvän vuoksi alkaa virkkaamaan näitä söpöläisiä :D <3 Olen ajatellut myös osallistua muunlaiseen hyväntekeväisyysneulontaan, kuten sukkien ja peittojen neulontaan viluisille lapsille :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina välillä on kyllä kiva tehdä hyväntekeväisyyteenkin :)

   Poista