Sivut

tiistai 14. marraskuuta 2017

MadeBy Helsingin kivijalkamyymälä

Yhteistyössä: MadeBy Helsinki

Sitä helposti saattaa luulla, että Helsingissä Senaatintorin ja Kauppatorin välinen alue olisi pelkästään turisteille suunnattua liikettä ja palvelua täynnä, mutta kannattaa joskus käydä tsekkaamassa, onko mielikuva oikea. Ei nimittäin ainakaan itselläni ole aina ollut. Minun tulee pyörittyä Torikorttelien suunnilla läheisen museon Lasten kaupungin vuoksi ja samalla on silmät auenneet alueen muullekin tarjonnalle. On kyllä Suomidesignia tarjolla ja paljon, mutta ei sellaisessa perinteisessä turistikrääsämielessä. Ainakin MadeBy Helsinki -liikkeen tarjonta on juuri tismalleen sitä, minkä tyyppisten asioiden perässä juoksen pitkin messuja ja tapahtumia.


MadeBy Helsinki on kahdentoista kädentaidon ammattilaisen kollektiivi ja tämä kivijalkamyymälä löytyy Katariinankadulta (kyllä, sama katu, jossa Kuusi collective, josta kirjoitin muutama päivä sitten). Myymälässä on myös nonstop-työpajanurkkaus vaihtuvilla teemoilla. Ennen joulua on kuulemma tulossa tonttuovityöpaja! Jep, minäkin olen tonttuovihurahtanut.


Kuvien kohteisiin tarttui paljon pastellista ja suloista sekä puuta.


Ja kyllä minä aina jostain lankaa löydän.
Vaikka teen itse paljon käsitöitä, kaikkea en minäkään ehdi/jaksa/viitsi/osaa. Ja silloin kun rahatilanne sen sallii, ostan ehdottomasti mielelläni tuotteen ammattilaiselta (hyvänä esimerkkinä erilaiset heijastinkankaasta tehdyt asiat, joissa en itse vaan kertakaikkiaan onnistu saamaan siistiä jälkeä). Ja puutöitä en osaa tehdä lainkaan, eikä minulla ole sopivia välineitäkään. Koruja en jaksa juurikaan enää itse piipertää. Arvostan käsityötä ja kotimaista mitä tahansa työtä ihan tosi paljon.


Liike on ihanan yhteisöllinen tila ja siellä voi tavata itse tuotteiden tekijöitäkin. Myytävät tuotteet ovat "tätä päivää" ja tunnelma lämmin ja luova. Voisin hyvin kuvitella meneväni tänne kavereiden kanssa kässäilemään hetkeksi työpajanurkkaukseen, voi kun vain olisi aikaa.Itse hankin liikkeestä laukun loppuvuoden juhlia silmällä pitäen, sekä isänpäivälahjan miehelleni.


Joten, turisti tai ei, kannattaa ehdottomasti piipahtaa sisään! Kurssitarjontaa ym ajankohtaista tietoa löytyy parhaiten MadeBy Helsingin Facebooksivuilta.

5 kommenttia:

  1. Ah, ihania joululahjavinkkejä kuvien täydeltä ♥

    VastaaPoista
  2. Ansaitsisit kutsun Linnan juhliin tuolla suomalaisuuden suosimisella ja markkinoimisella ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos näistä vinkeistä! Kävin työmatkalla Helsingissä ja piipahdin sekä täällä että Kuusessa. Ilman tätä blogia en olis tiennyt kummastakaan :-).

    VastaaPoista