Sivut

perjantai 2. kesäkuuta 2017

Tilkkubyysat ja niiden ulkoilutus Lasten kaupungissa

Ompelin tyttärelle tilkkulegginssit. Näistä tuli kyllä oikein hupsistarallaat taas, puolet ommeltu saumurilla, puolet ompelukoneen jousto-ompeleella, koska revittelin yhden aiemman työn kanssa epähuomiossa hankalassa kohdassa nuppineulan yli ja taas on terä paskana. Eipä se, hyvin sujui se jousto-ommelkin, en ole tainnut ennen edes testata, koska olen vedellyt saumurilla kaiken, minkä vaan suinkin pystyy.


Näissä on kaikkea ihanaa jämää: Noshia, Paapiitä, Story of Roota, Majapuuta ja Eurokankaan jotain trikoota. Tein koon 92 legginssikaavalla ja onhan näissä kasvunvaraa leveyden puolesta vaikka kuinka. Pituudesta en sitten tiedä, kun menin vähän lyhentään ensimmäistä versiota, koska toki ne liian pitkät vielä olivat. Kysymys kuuluu, että miksi en sitten tehnyt kokoa 86 cm. No niinpä.Uusilla legginsseillä lähdettiin Helsinkiin leikkiin Lasten kaupunkiin, koska ulkoilusää oli hieman haastava. Olen blogannut Lasten kaupungista monta kertaa aiemminkin, vähän noloa toistaa taas ilman mitään uutta sanottavaa paikasta, mutta tää onkin hei legginssien esittely -postaus! Ja en mä joka kerta sentään blogiin siitä kirjoita, kun siellä käydään.Nyt oli kuitenkin mainitsemisen arvoista se, että me saatiin tosi kivat leikit aikaiseksi sen sijaan, että vaan juostaan huoneesta toiseen ja lapset haluavat koko ajan eri suuntiin. Nyt leikittiin ihan huolella koulua (apua, lapsi ei vielä tiennyt mikä on välitunti. No, nyt tietää).

Mutta koska tämä oli legginssipostaus, eikä taas yksi Lasten kaupunki -postaus, niin tässä vielä lähikuva niistä kalsareista.


Mummolassa tehtiin perinteiset kalakeitot ja sitten tutustuttiin LP-levyihin, mitkä myös olivat lapsille täysin uusi juttu siitä huolimatta, että meillä on kotonakin soitin ja kasa levyjä, jostain syystä niitä ei vaan ole kuunneltu lasten olemassaolon aikana kertaakaan. Tiedän kyllä, mitä Kondon Marie tästä sanoisi, mutta hän voi osoittaa syyttävän sormensa perheen toiseen aikuiseen, itse en ole eläissäni laittanut sen tyyppistä levyä lautaselle muutenkaan.Koululeikistä tosiaan innostuttiin kunnolla, meikäläinen siellä leikki opettajaa ja yllättävän aikaisin aamulla herännyt taapero koomasi uusine legginsseineen silmät ristissä pulpetin äärellä ja esikoinen ja paikalle sattunut toinen samaa ikäluokkaa oleva lapsi olivat aivan messissä, kun opeteltiin kirjaimia ja alkeellista matematiikkaa sekä mun hieno bilsan tunti, jossa piirsin eläimiä taululle ja lapset yrittivät arvata mitä piirrän. Vähän väliä jaakasin lapset välitunnille riehuun ja sitten parin kymmenen sekunnin päästä takaisin. Mä olin niiiiiin hyvä, äitipisteitä tuli niin, että ropinan saattoi melkein kuulla.Tässä vielä ne legginssit.


Tyttären muut vaatteet: Marimekkokaapu puoli-ilmaiseksi Forssasta kirpparilta (jonkun itse ompelema), valkoinen paita saatu käytettynä kaverilta, pupulenkkarit Next.fi, takki Zara (kirpparilta parilla eurolla), rusettiturbaani Pono Design.

Tasapuolisuuden nimissä Jäbä: paita Metsola, legginssit Lindex, tennarit H&M

2 kommenttia: