Sivut

torstai 15. kesäkuuta 2017

Savonlinnareissu 2.0

Muistatteko, kun tammikuussa kirjoitin Savonlinnan reissusta, jossa metsämuseo Lusto olikin suljettuna, Olavin linnassa oli yksityistilaisuus ja lörtsyjäkään ei saanut mistään? Nyt kuulkaas otettiin vahinko takaisin! Reissuun lähdin lasten, mun isosiskon ja äidin kanssa. Näin kesäkuussa totisesti oli torilla lörtsykojuja ja linnaankin päästiin ihan opastetulle kierrokselle ja niin, Lustokin oli auki (siitä erillinen postaus myöhemmin). Osa porukasta kävi jopa 1,5 tunnin sisävesiristeilyllä, joten aika nappiin voisi ajatella menneen tällä kertaa.Savonlinnalla on kuitenkin selkeästi jotain meitä vastaan, sillä vietimme puoli päivää hotellissa kantaen vartin välein oksentelevaa taaperoa vessan ja sängyn välillä. Kyseessä ei kuitenkaan onneksi ollut sen luokan tauti, että oltaisiin jouduttu ostaan muutama lisäyö käydessämme koko porukalla sama setti läpi. Kyllä se silti aika paljon harmitti, ja stressasi, kun ei voinut olla varma, koska seuraava alkaa voida pahoin. Hirveä tilanne suoraan sanottuna, vaikka lopulta aika vähällä päästiinkin (tilanne oli järkyttävä, mutta toipuminen nopeata ja rattaatkin saa pestyä viimeistään kotona). Jatkossa kukaan ei enää nuku lounaan yli eikä revi hetkeksikään lakkia päästään kesällä. Mieluummin sitten se vähän paksu trikoopipo, kuin UV-lierihattu, joka revitään irti heti kun silmä välttää. Taisi siis olla auringonpistos, eikä vatsatauti, vaikka niin pirun tarkkaan muka olenkin suojannut aina itseni ja lapset auringolta. Ajattelin ensin, että en kirjoita tästä ollenkaan, mutta menköön nyt varoittavana esimerkkinä.

Koska hotellissa vietettiin aikaa vähän ikävissä merkeissä, ei siellä tullut juurikaan valokuvia räpsittyä. Majoituimme siis Kesähotelli Vuorilinnassa, joka sijaitsi Spahotel Casinon pihapiirissä ja siihen kuuluikin aamupala varsinaisen hotellin puolella ja mahdollisuus käydä kylpylässä myös. Kesähotellin huoneet ovat kauden ulkopuolella opiskelija-asuntoja ja meillä oli kahden hengen solukämppä eli kaksi huonetta, joilla yhteinen kylppäri/vessa ja keittiö. Molemmissa huoneissa oli kaksi sänkyä (ja toisessa lisäksi pinnasänky taaperolle). Täydellinen ratkaisu, kun lapsia mukana, saatiin taas omat ruuat jääkaappiin, kun oli keittiö (ilman astioita tosin). Hintakin oli huomattavasti edullisempi, kuin tavallisella hotellihuoneella.

Käytiin tosiaan Olavin linnassa tällä kertaa ihan opastetulla kierroksella eli nähtiin muutakin, kuin vessoihin menevät portaat.


Kierros tosiaan antoi linnasta paljon enemmän, kuin se talvella tehty visiitti, varsinkin kun silloin oli joka paikassa samana iltana olevan yksityistilaisuuden rekvisiittaa. Lapsille suunnattuhan se ei ollut ja pakko myöntää, että lapset eivät myöskään kovin hyvin jaksaneet istua kiltisti rivissä penkillä kuuntelemassa linnan historiaa. Ymmärtäähän sen. Mutta yritettiin parhaamme mukaan huomioida muut vieraat vetäytymällä sivummalle, jos alkoi mennä homma ihan höpöksi.


(huolestuneille tiedoksi, että lasta pidettiin kaksin käsin kiinni hänen kurottaessaan katsomaan näkymää alas)


Linnan tornissa oleva vessa on tietenkin aivan hitti. Sieltä ovat tyypit ennen muinoin päästelleet tarpeitaan alas ja on saattanut tuulla persposkiin vähän enemmän, kuin maan tasalla olevassa ulkohuussissa. Harmi, ettei sitä saanut tietenkään testata.


Huipulle asti kiivettiin, aika huisia!Koska pojan keskittyminen alkoi olla niin pahasti koetuksella linnassa, päätettiin että menen hänen kanssaan viettään kahdestaan laatuaikaa leikkipuistoon siksi aikaa, kun muu porukka käy risteilemässä. Se oli kyllä tosi hyvä ratkaisu, sillä meillä oli oikein mukavaa olla pitkästä pitkästä aikaa ihan kahdestaan.


Nyt on Savonlinna nähty sillä laajuudella, että ei tarvitse ihan heti lähteä uudelleen. Toki aina jää jotain näkemättä, mutta niin kuuluu jäädäkin. Junamatkat olivat aika pitkät ja raskaat. Lasten onneksi mentiin leikkivaunussa, missä tosin iltavilleys tarttui aika tehokkaasti. Jos joku blogin lukija sattui samaan vaunuun niin tietää mistä puhun. Muiden ei ehkä tarvitsekaan tietää, jotta edes jonkinlainen kulissi säilyy tästä rennosta lasten kanssa reissailusta. Ei tämä reissu kuitenkaan lannistanut, se on niin itsestä kiinni. Ja kun me reissataan tällaisia pienempiä reissuja niin paljon, niin ei yksi oksennustauti tai junaperseily saa aikaan "ei ikinä enää" -reaktiota. Eri asia saattaisi olla, jos olisi varannut jonkun viikon tai kahden unelmareissun, johon asettaa suuret odotukset ja sitten meneekin mönkään. Tottahan se silloin enemmän harmittaisi. Ja toinen seikka on se, että minä tykkään niin paljon näistä reissuista. Ei se arki kotonakaan aina ihan putkeen mene. Oli miten oli, me lähdettiin jo heti seuraavana päivänä taas Kotkaan. Nyt ollaan jälleen kotona ja täytyy myöntää,  että nyt käytiin jo tooooooodella lähellä sitä pistettä, että pysytään jatkossa kotona. Onneksi se tunne menee todella nopeasti ohitse, tiedän kokemuksesta. Ja parempi olisi mennäkin, sillä onhan tässä vielä kesää ja hoitovapaata jäljellä! Jos nyt kuitenkin pieni lepohetki lapsille ensin.

6 kommenttia:

 1. Voi, kurja tuo auringonpistos. Mutta paljon olette silti saaneet irti parissa päivässä Savonlinnasta. Makeita kuvia, Savonlinna- ja Saimaa-fiilis välittyy hienosti. Suomessa on kyllä paljon kiinnostavia matkailukohteita, Savonlinna yksi näistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon sitä silti tosiaan ehti! Muut kuin minä ja taapero kävivät hotellin allasosastollakin! Ollaan kyllä melkoisia suorittajia reissuissa, mutta lepään ehtii kotonakin xD

   Poista
 2. Savonlinna on niin ihana! Muistelen suurella lämmöllä vuosia, jotka asuin siellä. Silloin tuli junailtua ja paljon! Matkailla sinne pitää lähes vuosittain nostalgisoimaan. Joo, ne junien leikkivaunut välillä... Ps. Eilen teimme Hämeenlinna-retken ranrareitillä ja Aulangolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tiedän niin tunteen nostalgiamatkoista! Itse opiskelin pari vuotta Oulussa ja ne junamatkoja kertyi valtavasti. Pakko itekin päästä säännöllisesti Ouluun, onneksi mies on sieltä huudeilta kotoisin, joten onnistuu jo ihan sukulointireissujenkin puitteissa.

   Oi, Hämeenlinna on ihana reissukohde myös!

   Poista
 3. Minusta on tosi kiva, kun kirjoitat myös näistä reissujen ei-niin-hehkeistä puolista kuten auringonpistoksista ja junaperseilystä. Monesta blogista tulee se kuva, että reissut sujuvat ilman kitinöitä ja hepuleita, kun tosiasiassa lapsiperhereissut ovat monesti aika säätöä.

  Mulla tuli nyt innostus mennä Savonlinnan alueelle kesällä, täytyykin alkaa tehdä suunnitelmia ja jutella myös perheelle asiasta.

  ps. huomasin, että mulla on samanlaiset leggarit kuin sulla. Ovat kivat sekä kuosiltaan että materiaaliltaan mun mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sitä välillä mainita noita ei-niin-onnistuneita hetkiäkin, koska on ihmisiä, jotka kuvittelevat blogitekstien ja -kuvien olevan absoluuttinen koko totuus :D Mieluummin sitä kuitenkin niihin iloisiin ja mukaviin asioihin keskittyy, samasta reissustakin voisi kirjoittaa niin moneen eri sävyyn :) Mutta joo, säätöä se lasten kanssa usein on, etenkin nyt kun niitä on kaksi.

   Suosittelen kyllä Savonlinnaa, tosi kiva paikka! :)

   Mä vähän petyin näihin leggareihin, ekan käytön jälkeen menivät jo tosi nuhjuisen ja nyppyisen näköiseksi :( No, olihan ne halvat, mutta jotenkin Ivana Helsingiltä odotti silti enemmän.

   Poista