Sivut

torstai 10. joulukuuta 2015

10

Tämän joulun ehdoton kässäblogihitti: virkatut pitsipallot! Tottakai minäkin hurahdin. Näistä liikkuu erilaisia malleja mutta itse tykästyin tähän mihin löysin ohjeen Neanomat-blogista. Virkkasin nämä 3 mm koukulla Suomen langan  18-säikeisestä Liina kalalangasta ja tärkkäsin sokerilla (puhalsin ilmapallon virkatun pallon sisään ja sitten pyörittelin palloa pienessä kattilassa jossa sokeriliemi oli, ja nostin kylppäriin kuivumaan). Vihdoinkin olen alkanut keksiin miten meidän niin kesäiseen keittiöön (tuo tapetti ja vaaleanvihreä pöytäryhmä...) saisi vähän talvisempaa meininkiä ja joulun tunnelmaa. Kuitenkaan nämä pitsipallot eivät näissä väriyhdistelminä ole niin jouluisia etteikö niitä voisi muutenkin pitää esillä. No, ehkä ilman lamppuja.


Ehdottomasti näitä pitäisi virkata iso kasa lisää jotta olisi näyttävämpi. Vaikka nämä onkin sen verran kookkaita että esikoinen ehti käyttään yhtä jo jalkapallona, on nämä kuitenkin vaan yksi kärpäsen paska tuolla nurkassa. Onneksi näitä voi tehdä lisää jälkikäteenkin, ei tarvi olla kaikki valmiina ennen kuin paikoilleen ripustaa.

18 kommenttia:

 1. nää on ihan hirmu hiemot! :D

  VastaaPoista
 2. Nää on kivoja! Ihan mahtavissa väreissä vielä! Tykkään!

  VastaaPoista
 3. Tosi hienot, ja värit sopii hyvin yhteen. Nauratti tuo jalkapalloilijan pitsipallo. :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat värit! Saattaa näyttää tutulle miun joulukalenterissa ylihuomenna ;)

  VastaaPoista
 5. Mä oon onnistunut ohittamaan tämän hitin täydellisesti! Kerrassaan ihania! Täytyy äkkiä tehdä keskeneräiset joululahjat alta pois, että pääsee itsekin näitä virkkaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika nopeasti näitä onneksi virkkaa, ehtii hyvin vielä jouluksi :)

   Poista
 6. Kauniita! Noita on ollut itselläkin tarkoitus virkata, saas nähdä ennätänkö vielä täksi jouluksi :D

  VastaaPoista