Sivut

keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Suomen suurin joululahja

Sain haasteen osallistua Suomen suurin joululahja -pehmolelukeräykseen ja kertoa asiasta blogissa ja sen teen oikein mielelläni vaikka aika melko kortilla onkin. Suomen suurin joululahja -kampanjassa kerätään siis itsetehtyjä pehmoleluja lapsille jotka joutuvat viettään joulun sairaalassa. Keräys on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2013.


Sairaaloiden toive on että leluissa vältetään pieniä osia kuten nappeja ja helmiä jotka saattavat joutua pienten suihin. Materiaalit (tai valmis pehmo) tulee olla pestyjä ja eläintalouksista tulleet pehmot tulee pakata ja merkitä erikseen. Muuten tyyli ja toteutustapa (ommeltu, neulottu, virkattu tms) on vapaa.


Suomen suurin joululahja -Facebooksivuilta löytyy ajankohtaista tietoa mukana olevista sairaaloista ja sitä kautta myös ohjeet pehmojen perille toimittamiseen. Sieltä löytyy myös kuvia muiden tekemistä pehmoleluista sekä liikuttavaa kuvamateriaalia myös aiempien vuosien lahjojen saajista. Itsehän en ole pystynyt sen jälkeen kun sain omia lapsia, katsoon enää niitä hyväntekeväisyyskonsertteja telkkarista joissa näytetään videopätkiä sairaalassa olevista lapsista, pelkät kuvatkin reippaista lapsista sairaalassa jo saavat kyynelkanavat niin voimakkaasti auki. Saatika sitten he raukat jotka eivät ole niin reippaita.


Itse tosiaan ompelin jokusen ihan simppelin vapaalla kädellä piirretyn pupun ja kalan sekä muutama tuollainen suoraan kankaasta tulevan kuvion myötä kikkailtu asia (vauvoille ne ajattelin ja noita lappuja saumoihin ompelin hypisteltäväksi). Netistä kyllä löytyy googlettamalla vaikka millaisia kaavoja että saisi vähän kolmiulotteisempiakin hahmoja. Saas nähdä jos itsekin vielä innostuu enemmän ompeleen! Tai vaikka virkkaan.


Jos aihe on sydäntäsi lähellä niin lähde ihmeessä mukaan!

19 kommenttia:

 1. Varmasti turvallisia pesunkestäviä leluja! Suloisia!

  VastaaPoista
 2. Noi kalat on niin ihania!!
  Hurjasti oot tehnyt. Voi kun hyvä
  Mieli tälläisestä tulee.
  Juuri tulin lapsen kaa sairaalajaksolta.
  Niisk!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaloista tuli niin kivoja (on mun mielestä livenä vielä kivempia kuin kuvassa) että voisi tehdä jäbällekin, kuormasta ei viitsi syödä ettei universumi kosta ja olla itsekin jouluna sairaalassa :D

   Poista
 3. Ihania nuo kalat! Tarttis poitsulle tehdä muutama kala, jonka nokassa/kuonossa/missälie olisi magneetti ja vastakappale ongenpäässä.

  VastaaPoista
 4. Onpas hyvä idea ja ihanat pehmot. Täytyykin tutustua aiheeseen lisää jos ehtisin itsekin osallistua.

  VastaaPoista
 5. Ihania pehmoleluja Nämä menevät kyllä hyvään tarkoitukseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin tehdä vielä lisääkin jos vain suinkin ehdin. En oikein meinaa ehtiä ommella kun sitä ei voi tehdä öisin tässä kerrostalossa :P

   Poista
 6. Kiitos kun muistutit tästä :) Viime vuonna tähän osallistuinkin ja nyt aion myös osallistua :) Ihania pehmoja olet jo tehnyt <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ollut tästä ennen kuullutkaan, onneksi ottivat yhteyttä sillä just tämmösiin on ihana osallistua :)

   Poista
 7. Ihania pupuja ja muitakin leluja!Kyllä nuita kelpaa hypistellä!

  VastaaPoista
 8. ISSUUssa käsityölehtiä selaillessani tuli vastaan vähän liian tutun näköinen peitto ohjeineen. Onkohan mahtanut olla sulta lupa vai miten tuolla näyttäis olevan aika räikeä kopio Villi Pohjola- peitosta?! http://issuu.com/nakoiplik/docs/20dergi-ing

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh huh!!!!!! Ei tietääkseni mitään ole kysytty. Aika härskiä! Olisi edes vähän eri eläimiä yrittänyt laittaa ettei noin suora kopio. Vaikka siistimpihän tuo on kuin mun ;D Onhan tuo aika imarreltavaa, ilmeisesti on siis hieno peitto muidenkin mielestä. Yleisesti ottaen kyllä vituttaa tommonen toiminta mutta eipä sille mitään voi :/

   Poista
 9. Minä osallistuin tähän ensimmäisenä vuonna. Puoli vuotta myöhemmin olin lapsen kanssa sairaalassa, ja lääkärin huoneessa törmäsinkin tuttuun tyyppiin, itse ompelemaani kirahviin. Meinasi tulla tippa silmään kun lapsi sai leikkiä muuten niin ankeassa lääkärin huoneessa omatekemälläni pehmolla. Jätin sen lelun sinne huoneeseen erittäin iloisin mielin :)

  VastaaPoista
 10. Voi miten sulosia otuksia! Tämmöne ois kyllä aika sydäntälämmittävä juttu osallistua...Vielä kun omistais ompelukoneen. Virkaten/neuloen kun en varmaan saa niin tiivistä, ettei vanut tulisi jonkun ajan päästä (kun lelua on mujuttua tarpeeksi) jostain silmukan välistä ulos ja pikkusen suuhun :( Perhana, oiskohan se ompelukone hyvä ottaa tän joulun toivelistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vaan ottaa tosi paljon pienemmät puikot tai koukku käyttöön niin tulee tiivistä. Toki semmosta on sit hankalampi tehdä. Mutta ompelukone on hyvä toive kyllä!

   Poista