Sivut

perjantai 30. lokakuuta 2015

Lankamaailman blogitapaaminen

Sain kutsun pk-seudun vakiolankakauppani eli Helsingin Lankamaailman blogitapaamiseen. Yllätyin kuullessani että Lankamaailma täyttää vasta 7 vuotta sillä olin kuvitellut käyväni siellä "aina". Toisaalta ehkä juurikin vasta noihin aikoihin harrastukseni oli edennyt siihen pisteeseen että massiivisen (perityn) jämälankakokoelman ja markettien tarjonnan lisäksi ymmärsin alkaa kaipaan myös jotain muuta. Ja sitä jotain muuta Lankamaailmasta todellakin löytyy sillä valikoima on valtava, mutta niin on kauppakin joten siellä on hyvin miellyttävää kierrellä.

Kauppa sijaitsee Oulunkylässä Ogelin "ostarilla" ja sinne pääsee näppärästi junalla tai jokeribussilla. Junalla tullessa kannattaa poistua asemalaiturilta Helsingin suuntaan, pääsee tosi suoraan kauppakeskuksen takaovesta lankakauppaan ;)


Kuten on varmaan aika selvästi käynyt ilmi, en harrasta kovin arvokkaita niin sanottuja luksuslankoja vaan aika peruslangoilla mennään. Lankamaailmasta löytyy mahtavat valikoimat juurikin laadukkaita peruslankoja joista useimmiten itselleni hankin tapoihini juurtuneena Gjestalin Jannea ja Maijaa sekä Hjertegarnin merinolankoja ja bambua. Toki erikoisuuksiakin tulee joskus hankittua ja täältä saa kyllä akryyliäkin mikä ei mulle ole mikään mörkö vaan toisinaan ihan tarpeen. Trikookuteet ja kirjontalangat hankin myös täältä.


Blogitapaamisen virallisessa osuudessa kuultiin pieni luento värien merkityksistä ja niiden käytöstä sekä tutustuttiin syksyn uutuuslankoihin. Minulle oli uutta että Lankamaailmassa on langat lajiteltu värijärjestykseen jolloin hyllyt ovat silmiin rauhallisemmat kuin kaupoissa joissa langat hyökkäävät värioksennuksena päälle. En ollut kyllä kieltämättä huomannut asiaa ennen kuin nyt kun sain siitä tietää. Ja kyllähän siellä silmä lepää! Varsinkin jos rakastaa värejä kuten minä.


Yllätyin myös siitä että paristakymmenestä bloggaajasta iso osa oli mulle aivan uusia tuttavuuksia. Sitä kun on luullut olevansa jotenkin skenessä, mutta e-hei. Pari tuntia on kuitenkin aivan liian vähän aikaa miitteihin sillä mullekin kävi nyt niin että tajusin vasta jälkikäteen kenen kanssa olin jutellut ja kuka oli kuka. Kyllähän siellä itsensä esiteltiin mutta kun kaikkea ei kuullut tai sitten nähnyt kun istui pitkän pöydän äärilaidalla (ja vauva jonka otin mukaan asusteeksi, vei toki huomiotani).


Uutuuslangoista jäi päällimmäisenä mieleen nokkossukkalanka, juuttinen sisustuslanka, puuvillamerino, ne järjettömän paksut heijastinlangat sekä kierrätysvillasta tehty lanka.Kyllähän se kelpasi hypistellä lankoja, syödä ja juoda ja tehdä ostoksia blogikollegoiden seurassa.


Goodiebagin herkuista ensimmäisenä polttelisi ottaa puikoille se nokkoslanka!


Ja puikot ovat nyt mallia luksus kun paketista paljastuivat myös KnitPron Zing -sukkapuikot. Näissä on muuten joka koko eri värinen eli jos olisi todella pro ja kaikki sukkapuikot olisivat vain näitä, ei tarvitsisi aina puikkomitan kanssa etsiä sekaisesta puikkokokoelmastaan niitä viittä samankokoista vaan voisi vaan värin perusteella etsiä, näissä kun lukee koko vielä kyljessäkin. Yritin ottaa kuvaa siitä puikkohyllystä missä nämä olivat mutta kännykkäni kamera sekosi ja järkkärin olin jättänyt kotiin koska sillä ei kovin näppärästi yhdellä kädellä kuvata vauva kainalossa. Siksi myös osa näistä postauksen kuvista on saatu Eilen tein -Hannelta.


Sovittiin muuten Hannen ja Mehukekkerit -blogin Veeran kanssa treffit Tampereen kässämessujen bloggaajien "meeting point" -alueelle eli ollaan siellä neulomassa ja hengaamassa messulauantaina klo 13 joten tervetuloa seuraan! :) Mitään sen virallisempaa tapaamista ei tänä vuonna ole meidän järjestämänä eikä myöskään sponsattuja arvontoja. Kova polte on kyllä Tampereelle lähteä vaikka vauvan kanssa pitänee ottaa vähän rauhallisemmin tänä vuonna.

Mutta palatakseni vielä Helsinkiin ja Lankamaailmaan niin suuri kiitos kutsusta ja kiitos kanssabloggaajille, oli kiva jutella! :) (Ja anteeksi kun räpläsin puhelinta, yritin saada sen fucking kameran toimiin, pöh.)

13 kommenttia:

 1. Oli tosi kiva tavata! Sinulla on ihana blogi, parasta oli kyllä pöydän joulusukat!
  Kraam
  Sanne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva tavata! :) Ja kiitos! Mä olen itsekin tosi iloinen niistä joulusukista!

   Poista
 2. No hitsi. Mä oon Tampereen messuilla jo perjantaina. Hyvinhän sulla vauvan kanssa sujui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh. Mä olen aina ollut sekä lauantain että sunnuntain, nyt pitäisi ehtiä yhdessä päivässä kiertään messut, kääk! Ja vielä vauvan kanssa vaikka toki hyvinhän sen kanssa tosiaan sujuu :)

   Poista
 3. Oli hauska tavata. Mä kans olin ihan hämmästynyt kun kuulin Lankamaailman olevan vasta 7-vuotias.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! :)

   Mä olin niin varma kun ne aloitti että täyttää jo... että jo tyyliin parikymmentä vuotta tai jotain mutta seitsemän!

   Poista
 4. Oon kans hommannut iloisena tuota nokkoslankaa, mutta vielä se odottelee, että löytäisin siitä toteutettavaksi sopivan mallin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin just mietin että pitäisiköhän etsiä joku malli vai tehdä vaan ihan perussukat.

   Poista
 5. Voi että miten mielenkiintoista! Nokkoslankaa! Pakkohan sellaista on saada kokeilla!

  VastaaPoista
 6. Nokkoslanka on kyllä kiva sukkalankana, vaikka sitten perussukkiin mutta myös pitsineuleeseen. Ja miksei myös kirjoneuleeseen. Omat sukkani kyseisestä langasta täällä:
  https://villasukkatehdas.wordpress.com/2015/11/01/sukkalankatesti-onion-nettle-sock-yarn/

  VastaaPoista