Sivut

perjantai 30. lokakuuta 2015

Lapsen vuosisata Designmuseossa

Museokortti vinkui taas ja käytiin katsomassa Designmuseossa Lapsen vuosisata - Pohjoismainen muotoilu ja lapset 1900-2014 -näyttely. Oltiin kuultu että siellä on leikkipuistovälineitä ja Bobleseja joilla saa leikkiä joten lapset mukaan tottakai. Mä oon ollut aina ihan pähkinöinä noihin leluihin ja lasten juttuihin jo siis ennen kuin itse sain lapsia joten olisin varmasti käynyt joka tapauksessa tsekkaamassa näyttelyn mutta sehän on vain plussaa että siellä viihtyy jäbäkin.Olen kyllä kasvattanut pojastani melkoisen museofanin. Ja miten hienosti hän osaakaan niissä käyttäytyä! (Voiko tämmöstä sanoa ääneen vai onko se nyt aivan varmaa että ei käyttäydy enää). Asiat joihin ei saa koskea, eivät ole hänelle ongelma, jos ensin pidän huolen siitä että olen kertonut mihin saa koskea ja mihin ei. Tottakai sitä perinteistä pelleilyä on aina että pidetään sormi puolen sentin päässä siitä mihin ei saa koskea mutta se toki kuuluu asiaan. Tyyppi myös tietää että kirjastoissa ja museoissa ei saa huutaa eikä juosta ja noudattaa sääntöä kyllä todella hyvin (kop kop).

Voi sitä päivää kun lapsiparka ensimmäisen kerran joutuu museoon joka onkin ihan tylsä.


Voi, siellä oli kyllä kaikkea ihanaa. Pohjoismaista muotoilua lapsille, tietäähän sen että silmäkarkkia se on! Retrolelut ja -vaatteet on niin ihania! Ja uudemmatkin!


Ja se että siellä oli mahdollisuus leikkiä, oli kyllä tosi kiva. Siis eihän noissa mitään perusleikkipuistojuttuja ihmeellisempiä ole mutta kun ne on museossa sisällä niin onhan se nyt siistiä! Ja paikkana paljon rauhallisempi toki kuin mikään ostoskeskuksen leikkialue puhumattakaan sisäleikkipuistosta. Mutta leikkimisen takia pelkästään tänne ei kyllä kannata pääsymaksua maksaa mutta näyttelyn ohessa tosi kiva juttu!


Tämä kyseinen näyttely on Designmuseossa 13.3.2016 saakka.

4 kommenttia:

 1. Oi kun pääsiskin... Hesa on vaan niin kaukana pirkanmaalaiselle omaishoitajalle... - Mutta hei, sun lapsesi oppivat loistavasti hyviä tapoja, kun viet heitä kaikkialle! Taatusti jäbä kestää tylsänkin museon, jos ja kun sellaisen kohtaa - on varmasti niin valveutunut lapsi (sanoo ex-lastentarhanope ;D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sitä kans mietin että voiskohan käydä niin että oppivat kiertään kiltisti niitäkin museoita joissa ei ole heille mitään kivaa toiminnallista. Varmaan kyllä jos aihe edes etäisesti kiinnostais.

   Poista
 2. Tuohan vaikuttaa kivalta näyttelyltä, mutta täältä asti jää kyllä käymättä :( Kiva, että teillä oli kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just siksi on niin kivaa asua täällä kun on kaikkea lähellä :)

   Poista