Sivut

lauantai 6. syyskuuta 2014

Omenahulluutta Malminkartanon fruticetumissa

Helsingissä jonotettiin taas. Malminkartanon fruticetum-hedelmätarhassa sai tänään käydä poimimassa kassillisen omenoita ja ajateltiin lähteä käymään siellä retkellä, aiemmin ollaan oltu samaisessa paikassa omenankukkapiknikillä. Oltiin paikalla 20 minuuttia ennen puutarhan porttien avaamista ja ennen kuin kello löi, oli jono satoja metrejä pitkä! Niin no, ilmaista tavaraa, ja vieläpä ruokaa, tietäähän sen. Ja kaikki kuitenkin varmaan olivat ymmärtäneet että jaossa on niitä syötäviä omenoita, ei esimerkiksi uusimpia iPhoneja. Aiempina vuosina kuulemma väkeä on ollut huomattavasti vähemmän ja omenoitakin enemmän. Nythän homma meni niin että kun portit avattiin ja ihmiset juoksivat sisään niin about kahdessa minuutissa oli kaikki omenat joihin ylettyy ilman apuvälineitä, viety. Ehdittiin saamaan n. 8 pientä ja osittain raakaa omenaa kassiimme ennen kuin meno yltyi niin hurjaksi että oli pakko vetäytyä. Puiden ravistelu ja niihin kiipeäminen oli kiellettyä ja asiasta muistuteltiin jatkuvasti, silti siellä aina joku sankari oli joko kiipeämässä tai sitten ravistamassa, omenoita tipahteli päähän ja pudonneen omenan perässä juostiin kuin jenkkileffoissa heitetyn morsiuskimpun. 


Kun tavalliset kuolevaiset ei enää ylettäneet omenoihin, kaivoi jengi esiin tämmöisiä varren päässä olevia haaveja joita ilmeisesti tosiaan juurikin tätä tarkoitusta varten valmistetaan. Ei jääty kovin pitkäksi aikaa touhua enää ihmetteleen mutta naapurit osasivat kertoa että täällä oli hetkeä myöhemmin ihan oikeasti TAPELTU omenoista. Huh huh. 


Meillä onneksi oli tavoitteena vain viettää kivaa lauantaipäivää ja saada muutama omena syötäväksi (no okei, kuvittelin tekeväni illalla omenapiirakan mutta voin kertoa ettei tarvinnut tehdä) sillä omenoita saadaan kyllä sitten mummulasta. Oman puuni sato on jo syöty kun se kypsyy ensimmäisenä mutta on monta muuta puuta vielä odottamassa. Saadaan ihan rauhassa poimia ja ihmetellä kunhan sinne ehdimme.

Huh huh! Niin että lähtiskö uudestaan Malminkartanoon kun talviomenasato on kerättävissä? Ei taideta. 

-----

PS. Sain tietää että Noshilla jaetaan taas sitä lippapipon kaavaa, menkää nyt ihmeessä lataamaan se koneillenne jos ei jo ole. Linkki tässä.

12 kommenttia:

 1. Kuulostaapa hurjalta, enpä ole tiennytkään että tällainen kilpajuokseminen ja hässäkkä on omenoiden ympärillä. Meillä kolme omenapuuta tuottaa satoa reilusti enemmän kuin on tarvetta ja ollaan yritetty niitä naapureille ja tutuille kaupitella, mutta kun kaikilla tuntuu niitä omppuja olevan yllin kyllin. Ehkä tuollainen tempaus saisi meidänkin omenapuut tyhjiksi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, toi oli kyllä ihan älytöntä :D :D Ei muuta kuin tempaus pystyyn, ilmanen kangaskassi mukaan niin väkeä tulee jonoksi asti!

   Poista
 2. Hurjaa puuhaa omenoitten hamstraaminen. Kuvia katsellessa rupes hymyilyttää koko homma, Mallin pöksyt on ihanat! Kiitos Nosh-lippapipo vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua rupes ihan naurattaan siellä paikan päällä jo, on vakavaa touhua omenoiden hamstraaminen :D Liekö niitä edes lopulta käyttää mihinkään, kunhan vaan saa hamstrata.

   Pöksyt on mun siskon neulomat :)

   Poista
 3. Kuulostaa aika kreisiltä menolta kyllä. Ihmiset on hassuja. :) Kiitti paljon lippapipovinkistä! Taidankin tehdä Niksulle sellasen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kyllä aivan uskomattomalta tuo touhu, ainakin näin maalaisen silmään :D

   Poista
 4. Tänä vuonna niitä omenia oli siellä todella vähän. Viime vuonna niitä oli ainakin kolminkertainen määrä, joten niirä riitti silloin kaikille yllin kyllin.
  Tänä vuonna ihmiset olivat todella agressiivisia ja hyvin vihamielisiä niitä kohtaan jotka olivat onnistuneet saamaan keruulaitteet. Me onnistuimme saamaan sellaisen ja huh-huh millaista valitusta siitä syntyi vaikka lainattiin sitä kaikille halukkaille. Ja auta armias kun autoimme vanhuksia keräämään omenia sen laitteen avulla. Keski-ikäiset ja nuoret nostivat melkoista älämölöä siitä miten keräämme omenoita yli tarpeemme!?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan uskomatonta tuo ihmisten käytös. Kyseessä kuitenkin omenat joita varmasti saa ilmaiseksi muualtakin (olen ymmärtänyt että hyvin monella jolla omenapuita on, tulee satoa yli omien tarpeiden) jos maailma tosiaan kaatuu muutaman omenan tähden :D

   Poista
 5. Ihanat pöksyt pojalla, kiitos vinkistä kaavan suhteen!♥

  VastaaPoista
 6. Ihme ihmisiä kun tappelee omenoista. Menisivät mettäänki yhtä innokkaasti hakemaan sieniä ilmaiseksi. Nyt niitä saa. :0 Kivat noi pojan pökät. Mullakin on ohje vaan eipä oo tullu tehtyy ja kiitti lippiskaavavinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä :D Ymmärrän että mennään innoissaan hakeen ilmaisia omppuja (kuten me) mutta miksi sitten pitää ruveta aggressiiviseksi jos niitä ei olekaan ylimäärin, ärsh.

   Poista