Sivut

sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Viime hetken lahjaidea: rusettipanta

Mennään tänään juhliin 2-vuotiasta pikkuneitiä ja eilen kävin paikallisessa lelukaupassa ja marketissa etsimässä sopivaa lahjaa, mutta en kertakaikkiaan löytänyt MITÄÄN kivaa sellaisesta hintaluokasta, mikä olisi sopiva kaverisynttäreille. Olin jo menemässä kirjakaupan suuntaan kunnes keksin, että voisinhan mä äkkiä jotain neuloakin. Vaikka tosi söpöt villasukat! No, sitten oma 2-vuotias pikkuneitimme sairastui ja ilta meni taas vaihteeksi päivystyksessä. Kun viimein sain lasten mentyä nukkumaan puikot käteeni puoli yhdeltätoista illalla, tajusin, että en mitenkään ehdi neuloa enää mitään tosi söpöjä sukkia. Joo ei.

Usein ärsyttää se, miten ihmiset, jotka eivät itse paljoa, jos ollenkaan, neulo, kuvittelevat, että tämmöinen neuleharrastaja tekee tosi nopeasti mitä vaan. Ei, se itse neulomisliike ei välttämättä tapahdu yhtään sen nopeammin, kuin harvoin neulovaltakaan. Me vaan ollaan sen verran pimeitä, että ollaan valmiita uhraan neulomiselle ehkä vähän liiankin paljon aikaa vuorokaudesta, koska se on niin kivaa. Tällä kertaa sorruin kuitenkin itsekin luuleen, että äkkiäkös minä nyt yhden rusettipannan neulon. Max kahden tunnin homma (hah!). Ainut tähän projektiin soveltuva lanka, jonka varastoistani löysin, oli tietenkin fingering-paksuista (Drops baby merino), eikä mitään itsestään neuloutuvaa megapaksua höttöä. Ja aina oikein -neule on hidastempoista, vaikka se venyykin mahdottomasti. Siinä vaiheessa kun olin neulonut sen "max kaksi tuntia", en ollut vielä edes puolivälissä. Oli pakko mennä nukkuun.

Aamulla jatkoin projektia, enkä ollut lainkaan vakuuttunut siitä, että ehdin saada pannan valmiiksi ennen kuin pitää jo lähteä synttäreille. Valmista kuitenkin onneksi lopulta tuli.Jäi vielä tunti aikaa ennen synttäreille lähtöä! Tosin tämä mallina toiminut oma 2-vuotiaamme jää toki kotiin sairastaan isin kanssa.


Tällaisen pannan ohje löytyy ainakin Naurava Nappi -blogista. Itse sovelsin ajan puutteen vuoksi ja tein rusetin yksinkertaisena, mutta kaksinkertaisella langalla sen sijaan, että olisin neulonut siitä kaksinkertaisen kappaleen yksinkertaisella langalla. Muuten taisin tehdä samalla tavalla, mitä nyt vaan silmukkamäärät olivat eriäviä käsialaerojen vuoksi.

5 kommenttia:

 1. Ei, en luule mitään. Aikaa menee tottakai ja paljon. En ikinä uskaltaisi aloittaa mitään neulomustyötä illalla klo 22.30, jonka pitäisi olla seuraavana päivänä valmis. Olet rohkea! Ja aikaansaapa! Panta on söpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskalsin, koska oli viikonloppu eli tarvittaessa olisin voinut neuloa aamuyöhön asti ja oikeasti jostain syystä luulin, että se on valmis jo puoli yhdeltä. En kyllä osannut ihan 100 % keskittyä vain neulomiseen vaan pläräsin samalla nettiä. Ihmekös tuo, ettei meinannut tulla valmista.

   Poista
 2. Ihan jotain muuta: tiesitkö, että Lustossa on näytteillä virkattuja moottorisahoja vielä hetken aikaa? Melkein pitäisi mennä...

  VastaaPoista
 3. Kiitos ideasta. Meidän rusettipanta löytyy täältä: https://aarreaukusti.blogspot.fi/2017/09/rusettipanta-1-vuotiaalle-neuloen.html?m=0

  VastaaPoista