Sivut

tiistai 26. syyskuuta 2017

Taaperon villalegginssit

Neuloin kesällä tyttärelle villalegginssit merinosukkalankajämistä (ja neulefestareiden iltajuhlasta saaduista minivyyhdeistä). Tykkään käyttää lapsilla villahousuja syksyisin ja leudoilla talvikeleillä esim kaupungilla ulkohousuina, mutta nämä menevät toki paljaalle ihollekin välihousuiksi. Yritin löytää sopivaa villalegginssiohjetta fingering-paksuiselle langalle siinä kuitenkaan onnistumatta. Kaikki olivat baggymallisia ja itse halusin nimenomaan sellaiset, joissa on vastaavanlainen rakenne, kuin ihan ommelluissakin legginsseissä eli eivät pussittaisi, vaan istuisivat hyvin. Sellainen ohje löytyi kyllä paksummalle langalle, mutta sellaista en kaivannut. Eihän se auttanut kuin kehitellä itse. Pakkasin jämänöttöset ja yhdet sopivan kokoiset legginssit kesäloman automatkalle mukaan ja aloin neuloa. Tein ensin nilkkaresorin ja lähdin siitä ylöspäin. Mittailin työn edetessä valmiista leggareista, miten tiheään pitää tehdä lisäyksiä, jotta leveys natsaa ja sitten ne haaralisäykset ja vähennykset. Tein molemmat lahkeet erikseen ja haaramuotoilujen jälkeen otin samoille puikoille, mutta en kuitenkaan neulonut pyörönä, sillä halusin raitojen menevän siten, kuin olisivat erikseen neulotut, joten tein intarsialla etupuolen ja taakse ompelin sauman. Ja sitten toki sieltä haarasta piti ommella pienet pätkät joka suuntaan. Ensin tuntui, että tein vyötäröstä liian korkean, mutta ei se sitten käytössä ollutkaan yhtään liian korkea. Löysähkön kumpparin vuoksi ne kuvissa kuitenkin pussittivat, kun en älynnyt juuri ennen kuvan ottamista nostaa vyötäröä kainaloihin. Hyvät housut niistä tuli, nilkkaresori jäi aavistuksen verran tiukaksi, mutta sekin saattaa kyllä lörpähtää tässä ajan kanssa.










Niin kivaa kun olisikin jakaa tässä samassa yhteydessä ohje näihin omasta mielestäni juuri oikeanlaisiin villaleggareihin, mutta en nyt kyllä lainkaan muista, minne ne muistiinpanot silloin heinäkuussa kirjasin, heh. Ja ehkä haluaisin neuloa vielä toiset vähän parannellummat versiot. Saas nähdä, että ehdinkö koskaan.

Tyttären pipo on myös uusi ja itse ommeltu. Nuppu Print Companyn Sydäntalvi-trikoosta.

16 kommenttia:

  1. Miks mä en osaa... yhyy...
    Haluisin itsellenikin tuollaiset.
    Oot tosi taitava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin haluisin itselleni, mutta siitä olisi jo aivan liian iso homma :D

      Poista
  2. Tosi kauniit ja käytännölliset!

    Mikset rupeaisi vloggaa/ podcastaa neuleista? Instassa ainakin storysi ovat mukavaa seurattavaa tämän oman lapsiperhearjen keskellä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ole aikaa :( Ja tietokoneeni on sen verran vanha ja hidas ettei sillä ole voinut enää vuosiin editoida pitkiä videoita. Toki sen varmaan voisi tehdä puhelimellakin, mutta se ei poista sitä faktaa, että aikaa ei ole. Instastoryt on kivempia, kun ei tarvi suunnitella, kerätä tarvikkeita ympärilleen ja olla johdonmukainen. Voihan se olla että joskus innostun edes jokusen yksittäisen kerran, mutta just nyt ei kykene. Hädin tuskin ehdin edes neuloa nyt kun työt taas alkoivat. On se kuitenkin kieltämättä mielessä käynyt.

      Poista
  3. Aivan ihanat!
    GarnStudiolta löytyy hyvä ohje ohuisiin housuihin, ylhäältä alas kudottuna. On hyvän malliset, vauvaneuleissa mutta kokoja 98/104 asti. Itse olen kutonut ohuesta fine wool:ista, tulee aivan ihanat väihousut! Pojalle tehnyt tällä mallilla ihan vauvasta asti ja muita ei talvisin juri ole pidetykään.=)

    VastaaPoista
  4. Joskus ehkä 3v sitten oli sellainen ilmainen lehdykkä käsityökaupoissa, jossa oli suomalaisten käsityöbloggaajien neuleohjeita. Siinä oli myös jonkun, olisko ollut Auringonkerääjä-blogin kirjoittajan keltaiset villahousut ohuesta langasta, tosi hyvät, tein kummilapselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulla on se lehti, mäkin suunnittelin siihen lehteen kaulurin :D Se on hyvä ohje kyllä, mun sisko on tehnyt jäbälle kahdetkin villahousut sillä ohjeella, mutta muistaakseni siinä oli vain yksi koko ja lanka ihan eri paksuutta, kuin mitä itse halusin käyttää eli olisin joutunut soveltaa sen verran paljon, että samalla vaivalla teki koko homman itse alusta asti :D

      Poista
  5. Huikeet! Sä olet ihan käsittämättömän taitava ja aikaansaava - paras 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neuloin nämä siis kesällä automatkalla, joten en nyt niin tiedä siitä aikaansaavasta :D Mutt kiitos kuitenkin :)

      Poista
  6. Onpa kauniit!
    Ja tosi kivasti menee tuo yläosa noin "erikseen tehtynä", tulee hyvällä tavalla jotenkin enemmän sellainen itse tehdyn fiilis! :)

    VastaaPoista
  7. Kivat legginsit ja hauska pipo :) Näyttää olevan neidilläkin kivaa.

    VastaaPoista