Sivut

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Sukupuolineutraalia värioksennusta

En edelleenkään tiedä kumpaa sukupuolta tuleva vauva on ja pakko myöntää että se pikkuisen harmittaa. Olen saanut kyllä kuulla todella monelta kuinka jäbällä on aina ollut niin sukupuolineutraaleja vaatteita ettei sillä ole mitään merkitystä. Ei sillä olekaan, ne sopii kyllä suurimmaksi osaksi oikein hyvin sekä tytölle että pojalle mutta se on se fiilis että ne on tehnyt tai ostanut nimenomaan sille pojalle, toki sisarusten vanhat vaatteet on aina sisarusten vanhoja vaatteita ja toki ne tulevat käyttöön mutta että jos nyt ostaisin uusia, haluaisin tietää kenelle ne ostan, pelkkä ajatus siitä että vauvalle, ei tunnu riittävän (viimeksikin ostin ekat vaatteet vasta rakenneultran jälkeen mutta tällä kertaa ei saatu tietää sukupuolta). Mun on tosi vaikea selittää tätä mutta tässä on ehkä jotain samaa taustalla kuin siinä etten tykkää tehdä neuleita varastoon (tai edes ostaa mitään) ja antaa sieltä sitten lahjaksi jollekin vaan haluan jo tehdessä/ostaessa tietää kenenlle se on menossa ja että se on siinä ajatuksessa mukana.

Nyt kuitenkin kävi viikonloppuna niin että kävelin paikallisen Jesper Junior -liikkeen ohi ja näin liian hyvän alennuksen ohitettavaksi. Menin ja ostin sukupuolineutraaleja vaatteita lapselle josta en tiedä muuta kuin että se asuu kohdussani. Muistan että nuo Nalle-merkkiset vaatteet olivat vielä jäbän ollessa vauva, aivan törkeän leveätä mallia varsinkin kun poika oli tosi hoikka. Nyt eivät näyttäneet niin mahdottoman leveiltä ja voihan että tuleva vauva on ruumiinrakenteeltaan täysin eri.

Anyway, jostain syystä samaisena viikonloppuna alkoi houkuttaan kypärämyssyn neulominen vauvalle ja siihen tulikin valkattua aika samoja värejä. Niin että nyt on yhteensopiva villamyssy ja yöpuku! Niin että ööööh....


Olen toki ajatellut että en ostaisi yhtään uusia vauvanvaatteita kun kaikki vanhatkin on tallella ja tilasin vielä äitiyspakkauksenkin mutta tässä sitä nyt ollaan. Puolustuksekseni sanottakoon että ostin kuitenkin vain kietaisumallin bodyn koska ne on pienillä kätevämpiä enkä aio edes ottaa käyttöön niitä kireäpäänteisiä jäbän vanhoja kaikista pienimpiä bodyja joiden kanssa menetettiin aikoinaan hermoja. Ja noita "yöpukuja" käytettiin ihan päivisinkin koska ovat niin paljon kätevämpiä käyttää kuin body+housut.

Myssyn ohje jostain netin syövereistä (tais olla Novitan ohje)
Lankana eri merkkisiä mutta saman paksuisia merinovillan jämiä, puikot 3,5 mm


Ps. Seuraavaksi kun ompelen jotain, haluan laittaa tuolleen erivärisiä resoreita, ihania!

Niin joo ja maanantaina ylimääräisessä ultrassa (raskausmyrkytysseuranta) annettiin varovainen veikkaus mahdollisesta tytöstä. Pippeliyllätys synnytyssalissa on kuitenkin mahdollinen.

9 kommenttia:

 1. Mä en oo tajunnut että nuo on yöpukuja. Mun vauva hengailee noissa sujuvasti päivisinkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käytettiin kans kun jäbä oli vaiva, sain vasta myöhemmin tietää että noita haalareita pidetään yöpukuina ja jotkut kai oikeesti laittaa vauvalle yöksi eri vaatteet, me ei. Siis ihan vauvalle. Myöhemmin sit joo kun alkoi oleen jotain vuorokausirytmiä :D En tiiä et pitäskö matsku olla collegea ja sit huppu et vois väittää jumpsuitiksi päiväkäyttöisen yöpuvun sijaan ;) Mut päiväkäyttöön silti, ehdottomasti! Ja yökin!

   Poista
 2. Sukupuolineutraaleja hyvinkin, onko värillä väliä loppujen lopuksi. Toisille vanhemmille ehkä sekoittaa ajatuksia, jos pukee tytön esim sinisiin potkareihin, tai toppapukuun? (meidän tyttöä pidettiin poikana sinisissä, rohkeasti käytin sitten pojalla tytön pinkkejä vaatteita) vrt. netissä kulkenut tarina vaaleanpunaisissa kulkevasta nelivuotiaasta pojasta. Noi vaatteet on tooosi suloiset ja iloiset, hyvät ostokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole väliä ja musta se tässä nyt näkyykin, on pinkkiä ja sinistä sulassa sovussa. Mut en mä silti poikavauvalle röyhelömekkoa pue, eri asia jos itse sellaisen haluaa sitten parivuotiaana kun jo osaa makunsa ilmaista. Äitiä vartenhan vauvanvaatteet vähän onkin ;)

   Poista
 3. Kivoja vaatteita löysit. Ja värillä ei ole väliä, pääasia että silmää miellyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omaa silmääni miellyttävää ostinkin :) Ja värillä ei väliä mutta röyhelöt ja pitsit saa jäädä kauppaan.

   Poista