Sivut

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Äitiyspakkaus on täällä!

Jäbää odottaessani sain äitiyspakkauksen vasta tosi myöhään kun en pitänyt erityistä kiirettä niiden Kelan lomakkeiden kanssa. Pakkaus haettiin edellisenä päivänä ennen kuin jouduin osastolle raskausmyrkytyksen takia enkä jaksanut perehtyä boxiin ollenkaan (vaikka toki olin opiskellut sen sisällön ulkoa etu- ja takaperin Kelan sivuilta). Muistan kun makasin sohvalla tosi heikossa hapessa ja mies nosteli äitiyspakkauksesta vaatteita ja minä kerroin että pitääkö se pestä käyttöön heti vai laittaa säilöön myöhempää ajankohtaa varten. Olen harmitellut tapausta paljon sillä äitiyspakkauksen avaaminen on perinteisesti hieno ja kutkuttava tapaus joka jää mieleen. No, mieleen jäi mullakin mutta negatiivisella tavalla. Itkin postin jonossakin silloin enkä pystynyt lopettaan, nyt marssin lähisiwaan elämäni voimissani (koska sain fysioterapiasta niin hyvät tukivyöt lainaan, heh) ja pakkauksen avaaminen oli todellakin tapaus koko perheelle. Vaikka olin tätäkin vesi kielellä Kelan kotisivuilla kuolannut heti ilmestymishetkestä saakka kun olin ensin positiivisen raskaustestin jälkeen odotellut täpinöissäni sitä julkaisuhetkeä.

Ei oltu pakkauksesta lapsen kanssa mitenkään keskusteltu etukäteen mutta heti hän tajusi mikä on homman nimi ja testasi aivan innoissaan vauvan tavaroita. Näissä kuvissa ei sitten ole mitään kaunisteltu, kaikki romut ja paskat näkyy taustalla sensuroimattomina mutta ei kerennyt luomaan blogikulisseja kun tää oli niiiiiiin perhealbumisettiä!


Ennen kuin ehdin edes reagoida, lapsi oli hypännyt laatikkoon makoileen ja höpötti vauvan sängystä. Pelkäsin että laatikko repeää (onhan se nyt kuitenkin itsestäänkin juttu mikä pitää säilyttää niin kauan kuin henki pihisee) mutta en malttanut kieltää lasta kun oli niin söpö ja ettei sitten jää mitään negatiivistä fiilistä tulevasta vauvasta ja sen pyhistä tavaroista.




Tämä makuupussi oli tosiaan se minkä vuoksi tämän pakkauksen otin, mitään tarvettahan noille tavaroille ei olisi ollut mutta tuo makuupussi oli vain niin kertakaikkisen ihana!!! Se jäbän nallekuosinen makuupussi kun oli ihan hirveä mutta sitäkin kuitenkin uskollisesti käytin.


Kirja luettiin, hiusharja ja ruokalappu testattiin, purulelua maistettiin ja kestovaippaakin yritti pingottaa jalkaansa. Niin ihana isoveli!



Ja tosiaan vaikka tavarat olivat jo nettisivuilta tutut ja niitä lapsimessuillakin livenä hypistelin Kelan pisteellä, on nämä kaikki silti kotilivenä vielä ihanempia. Esimerkiksi tuosta talvihaalarista ajattelin että en todellakaan ota sitä käyttöön vaan käytän jäbän vanhaa koska tämä uusi näytti joka paikassa sellaiselta ällön vauvavaaleansiniseltä. Mutta mitä hittoa, livenä se oli mintun värinen! Eli todellakin hieno! Eli saletisti käyttöön (tosin ei taida olla sopivan kokoinen koskaan, syysvauva kun tulossa on).


Ja ylipäätään käyttöön menee varmasti kaikki muu paitsi ne samat mitkä jäbänkin boxista jäi käyttämättä: mun makuun ruma talvilakki (jonka muuten silloin 2012 onnistuin vielä huovuttaan pesussa, hups) ja voin kertoa että kässäbloggaajan vauvalla ei tule muutenkaan oleen pulaa villapipoista ja sitten tuo paita joka on tosi epäkäytännöllinen konttausikäisellä kun se nousee jatkuvasti korviin. Vaikka hurjan söpö pöllöpaita se kuitenkin on.


Oijoi, on tää hieno hetki!


Ja tää pussilakana, niin söpö! Siitä huolimatta että mulla on ainakin kolme vielä söpömpää edelliseltä vauva-ajalta niin silti!!!


Huh huh, nyt riitti hehkuttaminen, täytyy ruveta miettiin minne ihmeeseen nuo vauvan vaatteet sijoittaisi, ei ole mitään kaappitilaa tällä hetkellä tyhjillään, siinä onkin loppukesälomalle projektia.

18 kommenttia:

  1. Itsekkin odotan äitiyspakkausta jo kuumeisesti. Toi lakana on minunkin mielestä ihan mielettömän ihana. Samoin makuupussi (vaikka salaa vähän toivoin että makuupussi ois joku superruma, jotta sen sais päällystää kivaksi :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en raaskinut päällystää sitä jäbän pussia vaikka se oli ihan tosi ruma. Mutta ostin sit kirppikseltä vanhan äp-pussin ja päällystin sen ja tein reiät rattaiden valjaille :)

      Poista
  2. Ihana postaus! ihana kun olet voimissasi. Mä ton raskausmyrkytyksen myös kärsin ja samalla lailla kävin postissa itkien päivää ennen vauvan syntymää, en tosin pakkausta hakemassa, vaan vauvan saamaa muuta pakettia. Uh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nyt kun sai tukivyön ettei vatsaan pistä joka askeleella eikä jalka vihoittele niin koen olevani aika voimissani :) :) Toivottavasti tää fiilis jatkuu vielä pitkään!

      Poista
  3. Moon niin kade, miksei tää pakkaus ollu jo vuosi sitten?!?! Otin rahana ku ne mitä tarttin oli jo esikoisen jäljiltä, sen ihanan turkoosin vanupuvun sain käyttämättömänä ilmatteeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on ihana makuupussi mutta siinä edellisessä oli kivemmat vaatteet. Mä olisin voinut kyllä kans hommata ton makuupussin jostain muualta (Finlaysonin tehtaanmyymälästä esim) mutta menin nyt helpomman kautta ja otin tuon pakkauksen, käyttöönhän nuo lähestulkoon kaikki varmasti tulee kuitenkin :)

      Poista
  4. Nyt iski äippäpakkauskateus! Sanoisin, että paljon kivempi kuin edellinen. Todellakin ihana makuupussi ja haalarikin on paljon sievempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tosta haalarista saa hihallisen makuupussin, alaosan saa vetskareilla vedettyä pussiksi :)

      Poista
    2. Tuo on erittäin iso plussa. Tällöin oikeastaan jokaisella vauvalla tulee se käyttöön oli vauva syntynyt keväällä tahi syksyllä, kun sitä voi käyttää heti sairaalasta lähtiessä. Meillä jää nykyisen pakkauksen haalari käyttämättä sillä se on sopiva nyt kesällä.

      Poista
    3. Niinpä! Tosin mä mietin että taitaa silti ehkä olla turhan iso syysvauvalle.

      Poista
  5. ÄP-kateellinen täällä myös! Onpa ihana pakkaus, miksei tuollaista ollut silloin kun omat lapset syntyivät. Pojalle sain silloin jotain persikan värisiä kledjuja joista taisi jäädä traumat ;)

    Ihana pieni pakkaustestailijakin siellä vauhdissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkutestailija oli kyllä tosiaan vauhdissa! Tänään esitteli tavarat vielä tädilleen, joka vaatteen yksitellen nosti ja hihkaisi "ihana", keneltä lie esimerkin otti ;)

      Poista
  6. Ihania, erityisesti lakana! Meidän äippäpakkauksen lakanassa oli sammakoita ja nuijapäitä (!?) jotka näytti siittiöiltä. Ihan hirvee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lakana kyllä voittaa mennen tullen sen siittiölakanan :D On vaan harmillisen vaaleat sävyt. Melkein jos kertaalleen kuivaa sen ulkona vahingossa oikeinpäin niin haalistuu varmaan ihan valkoiseksi :D

      Poista
    2. Meille tuli myös se pakkaus, jossa oli se siittiölakana. Aivan kauhee! :D

      Poista
  7. Toi on kyllä niin täydellinen toi pakkaus! Tykkäsin kyllä oman beben viime vuoden pakkauksesta, mutta jotenkin tää uus on vielä paljon kivempi. Aappa-makuupussin myin silloin heti pois kun se ei ollut mieleen ja käytin siskon -88 vuoden pussia, kunnes sitten Finlaysonin popupista löytyi tuon tämän vuoden pussi (kakkoslaatusena ei ollut hinnallakaan pilattu). Ilahduttaa edelleen joka kerta kun sen näkee! :) Tarttis ryhdistäytyä kirppiksillä pyörimisessä niin josko tulisi muutakin vastaan... Vanu- ja toppapuvut ainakin ois kivat, kun ne on todennäköisesti just hyvät likalle syksyllä/talvella. Facebookin äp-kirppistä selaan säännöllisesti, mut ylläri että siellä pyydetään ihan poskettomia hintoja 2015 kamoista.

    Teidän pakkauksen testaaja on ihan huippu, oi että kun ois vielä ollut kuvassa se kestovaipan kokeileminen! ;D

    VastaaPoista