Sivut

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Tampere ja leikkipuistokateus

Mulle kävi aivan mieletön bloggaajatuuri. Olin ajatellut käyväni kesälomalla lapsen kanssa Tampereella ihan vain Pikku Kakkosen leikkipuistossa ja hengailemassa kaupungilla (joo tiedän, olen ehkä vähän hullu) VR:n, Matkahuollon tai Onnibussin supertarjouslipuilla niin parin päivän päästä siitä ajatuksesta Holiday Club otti yhteyttä ja kysyi olisinko kiinnostunut blogiyhteistyön merkeissä tuleen lomalle esimerkiksi Tampereelle. No kyllä! Niinpä leikkipuistoreissu venähti parin yön pituiseksi kylpylä/kaupunkilomaksi mutta aloitetaan nyt kuitenkin sillä alkuperäisellä pääasialla eli Pikku Kakkosen leikkipuistolla!


Olen viettänyt lapsuuteni 80-luvulla kunnassa jossa ei ollut ainuttakaan leikkipuistoa, keskustassa saattoi ehkä olla kiipeilyteline jossain mutta ei mitään varsinaista puistoa. Ala-asteellammekin oli vain kaksi keinua joista toisessa ei ollut keinulautaa ollenkaan vaan istuttiin pelkän ruosteisen kettingin päällä. Ei sillä että lapsi leikkipuistoa tarvitsisi voidakseen leikkiä ja kehittyä mutta kyllä minä muistan miten älyttömän kivaa oli kun kaupungeissa sukuloidessa pääsi ihan oikeaan leikkipuistoon. Mulle tuli vähän sama fiilis tästä Tampereen ytimessä olevasta Pikkukakkospuistosta sillä verrattuna niitä 80-luvun leikkipuistoja leikkipuistottomuuten on about sama kuin tuo tamperelainen leikkikeidas verrattuna meidän Länsi-Vantaan 80-luvulle jämähtäneisiin puistoihin (okei, on siellä yksi uudempikin mutta siellä haisee viemäri eikä siellä ole yhtäkään varjopaikkaa helteellä ja sekin on oikeasti ihan naurettavan pieni ja tylsä varsinkin tämän kokemuksen jälkeen).


Niin että eka ajatus tämän livenä nähdessäni oli että miksi tästä ei peritä sisäänpääsymaksua! On sanomattakin selvää että lapsikin oli aivan innoissaan vaikka ei kovin suuri Pikku Kakkosen fani olekaan (diginatiivi ei ymmärrä että tulee joka päivä eri jakso ja tietyllä kellonlyömällä eikä sitä samaa voi uudelleen ja uudelleen laittaa Areenasta pyöriin kuin määrätyn ajan), mutta tietää kyllä mistä on kyse ja erityisen tuttu on Pikku Kakkosen puhelinsovellus ja voi huoh, Hertan maailma.












Kun hehkutin tästä kavereilleni, sain vinkkejä toinen toistaan upeammista leikkipuistoista Tampereella. Voi moro ja nääs, ehkä pitää tulla joskus ihan vain kiertään niitä!

Ps. Mulla ei ole matkaneuletta mukana, en keksi mitä neuloisin, mistä tämmöinen nyt johtuu? Kuvaamista vaille valmiina on kuitenkin yksi huikean hieno juttu joten kannattaa pysyä linjoilla jos joskus vaikka saisi sen kuvattua.

16 kommenttia:

  1. Onpa mahtavan näköinen! Mahtuu useampikin lapsi saman aikaan leikkimään. :) Täällä Paraisilla tuntuu olevan joka asuinalueella vähintään yksi leikkipuisto, pieniähän ne on, mutta niin on paikkakuntakin. Ja ihan riitoisia parivuotiaalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja kuvista ei tietenkään edes välity kaikkea! Oli hiekkalaatikot ja keinut ja isommille lapsille vaikka mitä. Ja siis ihan tosi pienillekin! Aaaa, tää oli niin hieno!

      Poista
  2. Musta paras leikkipuisto Tampereella on Tammelan toria vastapäätä! :D Mutta oonkin "aikuinen" ja lapseton ihminen. Mut siä on sellaset tosi kivat keinut mihin voi mennä sit illalla salaa keinumaan ku kaikki lapset on lähteny!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulinkin tuosta kehuja sittemmin, pitää muistaa kun seuraavan kerran käy Tampereella!

      Poista
  3. Mä tykkään myös tuosta mikä on Tammelan toria vastapäätä ja sorsapuistosta jossa on leikkipuiston lisäksi lintuja katseltavana ja isot nurmikkoalueet. Ja kaikki nää kolmehan on lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tosiaan etukäteen tiennyt kuin tämän kun tämä on niin ytimessä että on pistänyt silmään ja toki Pikkukakkos-teema houkuttelee! Toivottavasti joskus pääsin tsekkaan noita muitakin, kuulostaa ihanilta!

      Poista
  4. Tammelan toria vastapäätä on Emil Aaltosen puisto, sitten Näsipuistossa on Tiitiäisen satupuisto, siellä en ole käynyt, joten en tiedä millainen se on. Sorsapuistossa kannattaa huomioida, että se on päivisin läheisen päiväkodin käytössä, tosin sekin päiväkoti menee varmaan kesäksi kiinni. Särkänniemeen pääsee myös ilmaiseksi, ilmaisia on myös Angry Birds land ja jotkut laitteet (pienille). Koiramäkeen maksaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkea ei ehditty parissa päivässä mutta Koiramäessä käytiin, sinne pääsi nyt vitosella kun oli synttäritarjous, aivan mielettömän ihana paikka!

      Poista
  5. Jos sellainen Onnibussi/VR/ExpressBus-mikälie-seikkailu kiinnostaa, niin suunnatkaa Lahteen. Siellä eteläisessä Lahdessa, kävelymatkan päässä asemalta on Launeen perhepuisto. Se on ilmainen ja siellä on ehkä suurin koskaan näkemäni leikkipuisto polkuautoineen ja vesilotrauksineen. Liukumäkiä ja kiipeilyhärpäkkeitä löytyy, samoin linna ja lampi. Aivan vieressä on myös kaunis puisto, jossa on paljon lintuja ja kävelymatkan päässä 4H-kotieläinpiha.
    Eväät mukaan ja menoksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos vinkistä! Lahdessa tulee muutenkin jokunen kerta vuodessa käytyä kun jäbän setä asuu siellä :)

      Poista
  6. Näsipuistossa oleva Tiitiäisen satupuisto on ihana! Käytiin siellä vähän aikaa sitten poikaystävän kanssa fiilistelemässä ja hyppimässä trampoliinilla. Hyvin viihdyttiin, vaikkei ihan kohderyhmää ollakkaan! :D

    VastaaPoista
  7. Ja Turusta löytyy kaikkein paras ilmainen puisto; Seikkailupuisto! Kantsii Googlettaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaankin siellä käyty kerran mutta lapsi oli vasta 1-vuotias joten ei paljoa saanut siitä irti, ehdottomasti pitää mennä uudelleen kun Turussapäin käydään!

      Poista
  8. Porin Kirjurinluodossa on melko huikea Pelle Hermanni-puisto, jonka yhteydessä myös Angrybirds-puisto. Samasta kompleksista löytyy myös erilaisia lintuja, alpakoita sekä vuohia, joita voi mennä ihastelemaan. Niin ja hiekkaranta. Ja ainiin! Ihan älyttömän hieno liikennepuisto polkuautoineen, joka on ti-su auki päivittäin ja täysin ilmainen (ehkä vähän isommille kylläkin kuin teidän poitsulle :). Mutta tervetuloa Poriin, suosittelen tutustumaan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekin pitäisi päästä joskus näkeen! Pori on tuttu paikka kyllä omasta lapsuudesta ja nuoruudesta mutta eipä ole lapsen kanssa tullut käytyä.

      Poista