Sivut

tiistai 9. kesäkuuta 2015

Miniloma Tampereella, osa 2: Koiramäki

Blogiyhteistyö: Holiday Club

Pahoittelut että nyt tulee niin paljon Tamperetta putkeen mutta olen "tässä ja nyt" -bloggaaja enkä halua jättää aiheita roikkuun kun koko ajan tulee lisää kaikkea nyt lomalla. Eilen nimittäin käytiin retkellä Forssassa ja ties mitä tänään keksitään. Mutta nyt vielä viikonlopun tunnelmiin ja ihanaan Koiramäkeen!!!

Meidän hyvä Tampereelle reissaamis -tuuri jatkui kun saatiin tietää vähän ennen H-hetkeä että suunnittelemaamme Särkänniemen Koiramäkeen pääsee juuri nyt viidellä eurolla! Synttäritarjous on voimassa vielä 19.6. asti joten nyt jos koskaan kannattaa käydä! Paikkaahan on moitittu rahastuksesta etenkin viime vuonna kun sinne käsittääkseni ei päässyt ilman ranneketta. Nyt on erillinen maksu Koiramäkeen ja näin alkukesästä tosiaan vielä jopa todella edullinen. Eikä meitä paikan kaupallisuus muutenkaan häirinnyt kun lapsi oli niin innoissaan että juoksi niin nopeasti karkki- ja krääsäkauppojen läpi että vain punaiset autokengät viuhahtivat. Ei siis tullut ylimääräisiä kuluja niistäkään.


Itse rakastin lapsena Särkänniemen kotieläinpuistoa (ja oma 3-vuotisuhmani liittyen poniajeluun ei ole jäänyt varmaan keneltäkään sukulaiselta kuulematta) jonka tilalle tämä on tehty ja varmasti olisin rakastanut tätäkin sillä Koiramäen kirjoista pidin ja pidän paljon. Ja nykyäänkin jos lemppariasioita on kotiseutumuseotyyppiset paikat, ruohokatot ja Tukholman Skansen niin totisesti rakastuin Koiramäkeen! Lapsikin nautti täysillä vaikka ei paljoa pysähtynytkään eläimiä katseleen.








Lapsen mielestä parasta oli puuveneiden uittelu ja tässä viihdyttiinkin melkoinen tovi. Korjattiin ohimennen tuo vesimyllykin kun se meni jumiin. Insinööri vauhdissa :D




Itse olisin halunnut tehdä taikahiekasta leikkijuustoa mutta lapsen mielestä hiekka joka ei tarttunut käsiin, oli vähintäänkin epäilyttävää.






Niin vauhdikasta meno meillä oli että mitään tämän parempaa perhekuvaa ei saatu selfiekepin mukana olosta huolimatta kuin että lapsi istuu Killen ja Elsan vieressä ja molemmat vanhemmat kamerat sojossa heijastuvat ikkunasta. Meillä on lähiperhepiirissä ihan oikeat Kille ja Elsa -nimiset koirat niin siksi tämä oli niin tärkeää saada kuvaan :)


Kun Koiramäki oli kierretty, alkoikin sopivasti sataan niin saatiin viettää loppupäivä hotellin kylpyläosastolla hyvillä mielin ja kuvata parvekkeella kohta loppuvaa keskiraskauden hehkua.



Sunnuntaina nukuttiin vahingossa niin myöhään että hyvä kun aamupalalle ehdittiin. Yksi Tamperejuttu oli kuitenkin vielä suunnitelmissa. Tätä en muista koskaan ennen tehneeni:

12 kommenttia:

  1. Tampere on kiva kaupunki - mietin joskus, että jos muuttaisin kaupunkiin niin se olisi Turku ja sitten seuraavana ois Tampere :) jos ei Turkua ois ::) Tuo viimeinen kuva on hyvinkin tuttu :) mutta munkkeja en ole maistanut -ovat kuulemma ihania. Kauniita kuvia sinusta -kyllä raskaus pukee naista - saa hehkumaan. Nyt ei muisteta niitä vaivoja ;) Kiva postaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampere on kyllä kiva :) Minä vetelin munkin vaikka raskausdiabeetikko olenkin, puolustukseksi kerrottakoon ettei verensokeri siitä juurikaan noussut. Oli kyllä hyvää, namskis!

      Nyt on ollut vähän hehkuva raskausolo, ehkä sekin siis on mahdollista, vaivoista huolimatta :D

      Poista
  2. Vau, parasta mahdollista Tampereen lapsiperhemainosta!
    Nyt tekee mieli itsekin käydä Koiramäessä, vaikka omat lapset ei varsinaista kohdeikää enää edustakaan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ihan omakustanteisesti ja omaehtoisesti ja omatahtoisesti Koiramäessä kävimme :D Oli kyllä ihana ja just tuollaisille pienemmille lapsille, miksei toki isommillekin :) Siellä oli vielä yli 4-vuotiaille sellainen hurjahko drakulan linna jossa ei kyllä käyty koska oma lapsi oli liian nuori siihen eikä olisi varmasti uskaltanut sisäänkään kun sieltä kuului kovia ääniä. Mutta näytti olevan isompien lasten suosiossa!

      Poista
  3. Kiitokset tuhannesti Koiramäki-vinkistä!!! Se kun on ollut suunnitteilla tälle kesälle. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä haaveilin tästä kans jo viime vuonna, onneksi mentiin vasta nyt kun hinnoitteluakin oli muutettu parempaan suuntaan :) Ihana paikka kertakaikkiaan!

      Poista
  4. Ai että, tää lienee nyt valmista kauraa. Näitä kuvia kattoessa ja Tampereesta kuullessa tuli jo fiilis että pitäähän siellä päästä käymään - ja tänään kolahti postista Visit Tampere -mainosplakaatti :D. Vaikka en ehkä lapsettomana itse suuntaisi ensimmäisenä perheille suunnattuihin kohteisiin, löytyy siitä kaupungista tuntitolkulla tekemistä muutenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, jos ei oltaisi kierretty vain lapsimestoja, itse olisin ainakin ehdottomasti halunnut teatteriin ja lankakauppa Kerän lauantaiseen neuletapaamiseen. Mut ehkä vielä joskus! :D

      Poista
  5. No eihän Tamperetta voi tulla liikaa, on tää niin kiva kaupunki! (ehkä oon tamperelaisena vähän puolueellinen :D)

    VastaaPoista
  6. Mä tässä mietin näitä Tampere-tekstejäsi lukiessani, että kyllä pitäisi ihan lasten kanssa Tampereelle lähteä!

    ... Sitten muistin, että niin juu, nämä kaikki kolme ovat syntyperäisiä manselaisia ja itsekin olen täällä melkein vuosikymmenen asunut. Hups. :'D Mutta siis ihania juttuja! Pitää ehkä kärsiä se puolen tunnin bussimatka keskustaan ja mennä edes Pikku Kakkoseen rymyämään pitkästä aikaa!

    VastaaPoista