Sivut

perjantai 19. toukokuuta 2017

Keittiörättivaraston uusiminen

Tiskirätti. En tykkää käyttää sitä sanaa, koska eihän näillä todellakaan mitään tiskata, vaan siivotaan pöytiä. Olen vuosia käyttänyt vain itse neulottuja ja virkattuja rättejä keittiössä ja ovat kyllä olleet todella hyviä. Mutta koska lasten myötä pöytiä täytyy pyyhkiä useita kertoja päivässä, entisen elämän kerran viikossa sijaan, ovat ne melkeinpä kaikki kulutettu jo aivan totaalisen loppuun. Ne ovat jo niin tiivistyneitä ja huopuneita (vaikka eivät villaa olekaan), että eivät kuivu käytännössä lainkaan käytön välissä ja pitää joka päivä vaihtaa puhdas tilalle. Pyörivät siis jatkuvasti 60 asteen pesuissa ja hinkataan pöytiä. Yllättävän kauan ovat kuitenkin kestäneet, mutta nyt on aika uusia varastoja. Koska lähes kaikki värilliset jämät käytin lelukoriin, kaivelin tylsän väristen bambu- ja puuvillalankojen varastoista materiaalia. Eipä näissäkään paljoa ollut niin isoja nöttöjä, että kokonaisen rätin saisi, joten pakko se varmaan on lankakaupassa taas käydä (ai kamala).


Ohjeena käytin (Palasia arjestamme neuleyoutubekanavan innoittamana) Prinsessajuttu-blogin ohjeita. Onnistuin tekeen kaikista kolmesta omaan makuuni aivan liian suuren rätin. En ymmärrä, miten se on edes mahdollista, koska ei todellakaan pitänyt muista tehdä enää niin isoa, kuin mikä ensimmäisestä tuli. Mutta eiköhän näiden kanssa elä.
Nyt on kyllä tosi tylsän näköinen rättipurkki, kun jäi vain mustavalkoharmaata ja sinistä, kaikki muut olivat jo roskiskunnossa.


Seuraavat teen taas neuloen. Pitää muistaa ottaa riitävän suuret puikot, jotta ei mene liian tiheäksi.

4 kommenttia:

 1. Ääh pitäisi niin jaksaa tehdä noita itsekin lisää.

  Mutta keittiöasiasta toiseen: onko tästä linkistä http://www.woohome.com/diy-2/top-22-charming-home-decorating-diys-can-make-with-lace löytyvä kyökki teidän (alin kuva)? Lähde on ainakin merkitty väärin. Pinterestin kautta törmäsin.
  -sini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, on se, meidän edellisen asunnon keittiö. Sama verho kyllä tässä nykyisessäkin keittiössä. Niin ne kuvat leviävät. Eipä tuon väliä, kun verho pitsiliinoista ei tosiaan ollut mikään mun keksimä idea ja itse kuvakaan ei mikään mestariteos, eikä kukaan yritä tehdä sillä rahaa (kai) :D

   Kiitos kuitenkin linkistä, on aina mukava tietää, jos joku löytää kuvia jostain, minne sitä itse en ole antanut lupaa laittaa. Joku muuten tuosta kuvasta kysyikin lupaa johonkin ulkomaalaiseen lehteen, mutta en löytänyt alkuperäistä kuvaa mun koneelta enää, kun on niin vanha, ja blogissa on vaan pienennetty versio. Ei ollut kuitenkaan kyse tästä samasta sivustosta.

   Poista
 2. Upeaa. Ihailen sinua valtavasti. Kädentaitosi innosti minuakin... :) Kiitos

  VastaaPoista