Sivut

maanantai 20. maaliskuuta 2017

Uusi näyttely Artsissa

Myyrmäkitalossa sijaitseva Artsi on mun ja lasten yksi suosikkihengailupaikoista. Artsi taidemuseoon on aina vapaa pääsy, siellä tuntee olonsa tervetulleeksi lasten kanssa, siellä saa olla rattaiden kanssa ja reppu selässä, saa ottaa valokuvia ja viettää aikaa. Itsekin mainostavat, että Artsissa saa syödä, juoda ja riekkua. Vaikka se ei ole mikään lasten museo, viihtyvät ainakin meidän lapset siellä tosi hyvin. Olen aiheesta kirjoittanut monesti ennenkin. Viime viikolla siellä aukesi uusi näyttely: Vallaton - Rascal. Kävin itse avajaisissa Elsan kanssa ja eilen Elsa infosi, että museolla on lasten disco, joten pakattiin äkkiä lapset kasaan ja mentiin paikalle.


Disco tosiaan oli osana pääkaupunkiseudulla vietettävän Hurraa! -festiaalia, mutta väkeä ei juuri nimeksikään. Muutama perhe kävi vähän katselemassa meidän lisäksi, mutta tanssilattia oli hyvin pitkälti vain meidän käytössä. Jännän huonosti markkinoitu. Jos olisin tiennyt tapahtumasta vaikka päivää etukäteen, sen sijaan että tuntia etukäteen, olisin pyytänyt mukaan paikallisia jäbän kavereita. No, eipä ainakaan ole liian mainstream taidetapahtuma, jos siitä ei tiedä kukaan. Luulisi kuitenkin olevan mielekästä järjestää juttuja siten, että joku tulisi ihan paikallekin. Oli miten oli, meillä oli kuitenkin kivaa.
Näyttely oli myös kiva, niin omasta mielestäni kuin esikoisenkin. Museolla on myös näyttelyn yhteyteen tehty taideraide-aarrekartta lapsille, mutta me ei olla sitä vielä ehditty sen tarkemmin tutkiin, koska nyt oli muutakin ohjelmaa. Aikaa kuitenkin on, sillä tämä näyttely kestää koko loppuvuoden ja vähän seuraavaakin.
Meidän pojan suosikkeja täällä ovat aina olleet videot ja musiikit, eivätkä ne pettäneet tässäkään näyttelyssä.Hyvä Vantaa! Hyvä Myyrmäki!

3 kommenttia:

 1. No pitääpä käydä kurkkaa artsi kun seuraavan kerran tullaan mumman luo kylään siihen viereiseen pitäjään. Lapsia en vielä ole, muka ehtinyt, viedä myyrmäkitaloon..Itse siellä kuitenkin lähes koko nuoruuden viettäneenä :) hippasen kyllä näyttää viihdyttävämmältä kuin 20v sitten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti käydä, museo on ilmainen, joten ei siinä ainakaan mitään menetä :)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Enpä ole hoksannut mummin murun kans Artsiin sisään hipsiä. Heti ens kerralla sinne! :)

  VastaaPoista