Sivut

lauantai 25. huhtikuuta 2015

Jotta kangaskaapin ovi mahtuisi taas kiinni

Kangaskaappi tursuaa niin että ovesta pamahtaa kohta saranat. Se ei ole iso kaappi mutta pakko myöntää että kankaita on sen lisäksi eksynyt jo muihinkin kaappeihin. Ei hyvä. En halua pitää kovin suuria varastoja kuten en lankojenkaan kanssa. Ompelin siis pojalle muutaman paidan jotta sain tilaa edes aavistuksen verran lisää ja lapselle taas sopivamman kokoista puettavaa.


Kimperin pupujunakangas ja tuo (en muista mistä ostamani, ehkä Pehemiältä) kolme pientä porsasta -kangas olivat iskemättömiä ja tähän tarkoitukseen ostettuja. Pupujunasta tein tämän hupparin lisäksi lippapipon mutta siitä tuli liian iso. Possupaitaan laitoin toisen hihan jämämatskua vaikka alkuperäistäkin olisi riittänyt mutta minusta on kivempi noin eikä sitten näytä niin yöpaidalta kuten monesti printtien kanssa käy.


Sininen pitkähihainen on ihan puhtaasti jämämatskuista. Kamerakangas on Noshilta, jäänyt yli kun ompelin itselleni legginssit. Pupukangas hihan yläosassa on Paapiin, jäänyt yli pojan yöpuvusta. Raidat ovat Marimekkoa ja pilkut jotain kirppisjuttua. Farkkutasku myös jemmavarastosta.


Keltaisessa paidassa etuosa samaa raksamieskangasta (Leena Renko: Handy men) mistä tein viime keväänä pojalle kokonaisen paidan ja pipon. Hihojen raidat ja pallot Marimekkoa. Takaosa on samaa pallokangasta toisen hihan kanssa.


Kuten näkyy, kaikki saumat ja tikkaukset ja kaikki on ihan vinoja ja kauheita mutta ei nyt jaksa välittää siitä sillä en usko että 3-vuotias ja hänen kaveritkaan välittää.

16 kommenttia:

 1. Aivan mahtavia! Varsinkin tuo sinisävyinen "sillisalaatti"! ♡

  VastaaPoista
 2. Mitkä vinot saumat? En huomaa minäkään, paidat on hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä niitä onneksi varmaan muut niin kriittisellä silmällä katso kuin minä itse :D

   Poista
 3. mainioita ovat!
  Tulin samalla tunnustamaan, että ajattelin lainata Kuutin päiväkotiryhmän naamiaisiinn viimevuotista ideaasi vappuhaalarista (ja oi, miksi päiväkodin tädit kertovat naamiaisista vasta viikkoa ennen tilaisuutta? ahdistaa tällainen ensikertalaista).
  Ja koska en ole ompelutaidolla siunattu teippailen ilmeisesti (washiteipillä, sic) merkkejä Kuutin fleece-haalariin ja hyvä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä esim ei ole vieläkään ilmoitettu mitään vapusta että onko naamiaiset vai ei ja viime vuonnakin tosiaan ihan viime tingassa ilmoitettiin enkä osannut sellaista edes odottaa kun eka päiväkotivappu oli joten kauhea kiire tuli sen haalarin kanssa silloin. Toivottavasti pysyvät teipillä :)

   Poista
 4. Voi että kun sais omallekin pojalle tuollaisia eriparihiha-paitoja. Ihania! :)

  VastaaPoista
 5. Itse olen niin neuroottinen, että nautin katsoessani, kun joku voi laittaa vaikka yhden hihan erilaiseksi.

  VastaaPoista
 6. Ei takuulla tule samanlaista paitaa vastaan, hieno juttu!

  VastaaPoista
 7. Hienoja paitoja!

  Pojille löytyy nykyään tosi makeita kankaita, toista oli silloin kun mun pojat oli pieniä. Vois sitä tosin kokeilla jos tuolle 15-vuotiaalle kelpais vielä huumorilla :D Onneksi on pienet tytöt minulla vielä mutta heidän maku on hillitympi. just nyt piristäisi tehdä jotakin tuollaista reippaampaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään on tosiaan ihania kankaita, jos osaa netistä etsiä :) Kaupoissa ei niinkään.

   Poista
 8. Ihania ovat! Malli näyttää käytännölliseltä, mistä kaavat vai oletko soveltanut itse? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden kaikkien kaavat on Ottobre-lehdistä. En nyt muista lehtien numeroa enkä kaavojen nimiä mutta kuitenkin :D

   Poista