Sivut

sunnuntai 3. elokuuta 2014

TFTC x 100

Viime lokakuussa hurahdettiin geokätköilyyn, tänään kaivoin kolostaan sadannen purkin. Tiedän että on kätköilijöitä jotka etsivät sata kätköä viikossa mutta me ollaan otettu tämä kaikessa rauhassa, retkeilyn, luonnossa nauttimisen ja uusien paikkojen koluamisen kannalta. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ei olla karautetta autolla varta vasten suoraan purkille vaan ollaan menty jonnekin kohteeseen ja edetty siellä jalkaisin (tai sitten vain pysähdetty muutenkin tehtävän automatkan varrella otollisesti). Ja voi miten paljon tämä harrastus onkaan antanut! Viime syksynä kävelin paljon jäbän päikkäreiden aikaan rattaiden kanssa lähialueen mestoja ja ihan huomaamattaan tuli käveltyä vaikka ja minne asti, hullu kiilto silmissä että vielä yksi, vielä yksi! On retkeilty hienoissa paikoissa ja nähty paljon näkemisen arvoisia paikkoja ja opittu niiden taustoja ja historiaa "Beroccapurkin" takia. Paljon on jäänyt myös löytymättä eikä olla otettu siitä liikaa stressiä. Moni on varmasti ollut löydettävissä mutta paikan päällä olen saattanut huomata että ei sinne pääsekään rattaiden kanssa (jos siis yksin olen ollut liikenteessä ja lapsi nukkuu) mutta olen ajatellut että palaanpa tänne myöhemmin, mikään kiire kun ei ole. "Geotaaperoa" on raahattu milloin milläkin kokoonpanolla ja kulkupelillä niin urbaaneissa kuin korpimaisemissakin. Ja onneksi siis lapsi on kävelystä nauttiva tapaus ja viihtyykin paremmin kävelyretkillä kuin hiekkalaatikolla. Koko perheen yhteinen hieno harrastus siis jossa myös siskoni ovat mukana (ja toiselta heistä kipinä tähän alunperin saatiinkiin). Mutta koska omillakin reissuilla ja reiteillä pitää tietenkin etsiä purkkeja, ei meillä kaikilla ole samaa määrää mittarissa. Minä sain 100 täyteen ensimmäisenä.

Siinä se on, sadas yksilö. Valitettavasti hyvin tylsän näköinen perusrasia ja itse hikisenä ja rähjäisenä mutta sehän kuuluu asiaan.


Ja kun tänään sadas purkki löytyi, päätettiin että sen kunniaksi täytyy pitää pienet juhlat. Pakastelaltaan kakun kanssa kotiin ja kahvittelut pystyyn! Kun olisi etukäteen tajunnut varautua, olisi maastokuosinen pöytäliina ollut must. Nyt käytettiin piknikpeittoa. Kakku kuitenkin syötiin pakasterasioista.Puhelimella on tullut räpsitty jos jonkinlaisia kuvia vuoden mittaan, laitetaan loppuun muutama fiilistelyksi. Tässä yksi syy miksi pitkään kestänyt lumeton talvivaihe oli minusta oikein mukava, kaikista otollisinta purkkeiluun kun ei ötökät, nokkoset ja muut kasvustot häiritse eikä lumi ole esteenä. Luontokin on kovin kaunis karuimmillaankin. Valon puute on tietenkin suuri haittapuoli talvisin joten retket piti tarkasti ajoittaa niin että taskulampun kanssa ei tarvitse kikkailla mahdottoman paljoa.


Kellään  meistä ei ole erillistä navigointivälinettä vaan jokainen kätkö on etsitty älypuhelimen geocaching-sovelluksella ja hyvin ollaan pärjätty. Kukin tyylillään, pääasia että on kivaa :)

***

Ja koska joku kuitenkin kysyisi niin kaikki tarvittava löytyy:
ja perusteet suomeksi: http://www.geokätköt.fi

18 kommenttia:

 1. Onnittelut satasesta. Kätköilyssä parasta on juuri tuo, että näkee huikean hienoja, erilaisia paikkoja. Kukin harrastaa kätköilyä tavalaan ja tahdillaan. Jos lähtee kilpailemaan toisten kanssa, niin aina on joku älykkäämpi, rohkeampi tai muuten vaan parempi. Kirjoittelen käsitöistäni ja kätköilyreissuistani blogiini http://maarithm.blogspot.fi, käy kurkkaamassa, jos kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja niinhän se on, mahtavia uusia paikkoja ja ihan kotikulmiltakin. Käynpä kurkkaamassa blogiasi! :)

   Poista
 2. onneksi olkoon! Meikäläinen on harkinnut kyseistä harrastusta jo pitkään ja eilen sitten käytiin avaamassa poikain kanssa eka purkki. Sataseen on vielä pitkä matka, mutta viis on jo kasassa ;-) eli heti koukutti... Hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Äkkiä se satanen tulee, on meinaan aika koukuttavaa! ;)

   Poista
 3. Ihana ja hauska idea juhlistaa kakkukahveilla :) Arkena pitäisi olla enemmän just tuollaisia kakkuhetkiä pienten asioiden takia!

  VastaaPoista
 4. Onnea satasesta! Osittain sun blogin ja instagramin seuraamisen vuoksi itsekin innostuin kätköhommista ja eilen sisko sai viimein raahattua minut etsintäpuuhiin. Kolme löydettiin ja tänään toiset kolme -saatoin jäädä koukkuun. :D

  Enpäs muista olenko ennen sanonut, joten sanotaan siis varalta uudestaan: sulla on mainio blogi! Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja hei, ihana kuulla että olet innostunut :)

   Ja kiitos kehuistakin! :) :)

   Poista
 5. Mie kans alotin tänä kesänä kätköilyn ja oon iha totaalisen koukussa! Laskurin näyttää jo nyt et ois 54 purkkia kasassa :D Ja tosissaan, vaikka oonki Joensuussa asunu jo vuodesta 2011, niih geokätköily on kyl avannu miulle iha uusia reittejä ja nähtävyyksiä. Moni uskomattoman hieno paikka ois jääny näkemättä! Ja miulla on iha sama fiilis ku hyppään pyörän selkään, et "Noh, hain nyt tän mut tuos parin kilsan pääs ois seuraava... Haenpa viel sen...." ja sitku pääsee viimeselle kätkölle niih huomaaki polkeneensa jonku 10 kilsan lenkin iha huomaamatta :D Se on joteki nii hieno sekotus jännitystä, et löytyyks se purkki vai ei ja millane paikka se on ja sit lisäks viel se onnistumisen fiilis ku löytää purkin (varsinki jos se löytyy ilman et kattoo vihjettä ;D) Mut mie oon kyl hirmu ilone et löysin tämmöse harrastuksen, mikä tuntuu innostavan nii paljo et saa oman perseensä ylös penkistä liikkeelle :) Harmi vaa et tää on vähä tämmöne harrastus et talvella ei kauheesti purkkeja varmaa tee miel mennä ettimää, mut onneks tääl ei iha koko vuotta oo lunta :)

  Onnittelut sadan purkin löytämisestä! Mie teen kans kyl omaan blogiini geopostauksen sitku ite löydän sadannen. Pitää saaha kuulutettua ihmisille näin hienon harrastuksen olemassaoloa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, sä oletkin ollut ahkera! Ja kyllä, tää on aivan uskomattoman hieno harrastus niin monella eri tavalla!!! Ihanaa miten innostus paistaa näistä teksteistä! :D

   Kiitos :) Ja tee ihmeessä!

   Poista
 6. Moni sitä täälläkin harrastaa.. ja mikä loistava syy kakutella! Onnea satasesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä oli loistava syy! Mieheltäni puuttuu enää kolme kätköä satasen rajaan joten sit voi kakutella taas! :D :D

   Kiitos! :)

   Poista
 7. Onnea satasesta! Meillä tuli juhannuksena tonni täyteen miehen kanssa. Kätköily on kyllä älyttömän hyvä parisuhdeharrastus, minä kiipeän puihin ja mies könyää sillan aluset (ja kaikki paikat missä on jotain ällöjä ötököitä) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja what what what, TONNI! Wou! Onnea!

   Poista
 8. Onnea satasesta! Tämä on mainio harrastus, ihan niinku joku sanoi että moni paikka olisi jäänyt näkemättä ilman tätä harrastusta. Lapsetkin on asiasta innostuneet, juuri tehtiin pojille omat nimimerkitkin :) Ja lapset (ja kamera) on niin hyviä hämäyskeinoja monessa paikassa jossa yksin liikkuvaa aikuista saatettais katsoa kummastellen :D Ja ne saa hoitaa ne sillanaluset ja ötökkähommat ;) Kiva syy kakutella, mä saan pian järkätä 300 -juhlat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootan innolla että lapsi on sen verran vanhempi että sen voi laittaa kaikkiin kolosiin ja sillanalusiin purkkien perässä ja ite vaan loggailla puhelimella :D :D :D

   Poista
 9. Onnittelut sadannesta kätköstä! Mulla on vielä ensimmäinenkin etsimättä, mutta kieltämättä kuulostaa niin kiinnostavalta, että pitäisi edes kokeilla. Aloittaa vaikka omalta paikkakunnalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kääk, olen unohtanut vastata tähän. Ja juu, omalta paikkakunnalta aloittamaan, teillä niitä siellä tosiaan on kuten myöhemmin olikin jo puhetta :)

   Poista