Sivut

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Lasten kaupunki

Mä olen nyt hurahtanut retkiin. Okei, oon aina tykännyt käydä ja mennä, ihan pieniäkin retkiä ja matkoja, muuttaa pienikin arkinen juttu seikkailuksi jne mutta nyt on erityisen voimakas polte tähän hommaan. Teen iltaisin listaa paikoista joissa haluaisin jäbän kanssa käydä, haluaisin jopa aikatauluttaa mutta en uskalla ettei sit tuu itku jos ja kun tulee takapakkia. Niin kuin esimerkiksi viikonloppuna kun oltiin suunniteltu että käydään Hyvinkäällä rautatiemuseossa mutta ei sitten päästykään lähteen. Tänään olin hoitovapaalla ja ajattelin joko Lasten kaupunkia tai ratikkamuseota (koska jäbä rakastaa junia ja assosioi raitiovaunutkin juniksi). Kumpikaan ei ollut aamulla auki ja sitten tuli paha uhmakohtaus ja olin jo varma että peli on menetetty mutta ei sentään, iltapäivällä ehdittiin vielä juuri ja juuri!

Retkelle mummolaan!

Itse olen halunnut päästä käymään Lasten kaupungissa juurikin tuon 70-luvun mummolan takia. Eikös se olekin Pohjois-Pohjanmaan museo missä on kans niitä 70-luvun huoneita sisustettu? Ainakin silloin vielä oli kun itse asuin Oulussa. Ainut vaan että niihin ei pääse sisälle. Tänne pääsee!Kaikkella (lähes) sai leikkiä mutta eihän nämä (mummola ja koulu) poikaa kiinnostanut. Ehkä vähän vanhempana sitten, tai ei silloinkaan. 


Mutta se mikä kiinnosti ja paljon, oli alakerran huone jossa oli laiva ja pehmeä lattia. Siis tosi joustava. Yli puoli tuntia poika juoksi edes takaisin, jäi joustamaan polvillaan lattiaa, kiipesi laivaan, tuli alas, kävi mökissä, leikki kukkuuta ja taas juostiin ja ihmeteltiin pehmeää lattiaa.


Ja muistanette että minä rakastan ruohokattoja? Olkoonkin että ei aito mutta silti, ihana!


Tämä mestahan tosiaan sulkeutuu 30.3. remontin vuoksi ja aukeaa uudelleen vasta keväällä 2016. Se oli myös yksi syy miksi oli suorastaan paniikinomainen tarve päästä käymään nyt vielä kun voi.

Niin joo, ja loppukevennyksenä vielä että kyllähän meidän lapsi jostain aina junan löytää. Harmi vaan että se oli lasivitriinissä. Olin luullut että kiinnostus on suurempi nimenomaan nykyaikaisen näköisiin juniin mutta saatoin olla väärässä.


Eli Lasten kaupungissa parasta pojan mielestä:
-pehmeä lattia
-juna, tosin mieluiten ei lasin takana

äidin mielestä:
-mummola
-vanha koulu
-ruohokattoinen mökki

10 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä! Ja olipas hämmentävä tuo maisemakuva ikkunassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä huomasin maiseman vasta valokuvista, jotenkaan en livenä kiinnittänyt lainkaan asiaan huomiota vaikka ikkunaa kyllä katselin kun jäbä bongas tuon tähden ja rupes hihkumaan että tähti tähti :D :D :D

   Poista
 2. Junista tykkääminen on hieno ominaisuus ihmisessä :) Mulla on yksi kaveri, joka on hurahtanut pienenä ihan samalla lailla juniin. Harrastikin niitä joskus, mutta nyttemmin puuhastelee töiden ja muusikin parissa. "Junafriikki" se on silti, fiksu ja hauska kaveri :)

  VastaaPoista
 3. Jep, 70--luvun huoneet on edelleen eikä niihin pääse sisälle vieläkään. Mutta hei, teepä pojan kanssa Oulun retki kesällä. Tänne tulee Lontoon luonnontieteellisestä museosta hillitön dinosaurusnäyttely heti toukokuun alussa. Se tulee Tieotomaa/taidemuseo Luuppiin. Meitsi on ihan tääpinöissään siitä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, varmasti tehään Oulun reissu kesällä, jäbän mummi asuu siellä ja mieheni lähisukua muutenkin. Ei taida poika vielä dinoja ymmärtää mutta kesällä ehkä jo!

   Poista
 4. Jyväskylässä sijaitsevassa Keski-Suomen museossa on myös noita vuosikymmen-dioraamoja. Epäilen siksi, että niitä on joka maakuntamuseossa, kun kerran siellä Oulussakin (jonne pitää mennä joka kerta kun Oulussa ollaan...:)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloin nyt miettiin että oonko edes käynyt muissa maakuntamuseoissa kuin Pohjois-Pohjanmaan… en varmaan muuten edes ole! Vaikka tykkäänkin kaikenlaisista museoista tosi paljon. Joten paha sanoo!

   Poista
 5. Ratikkamuseokin on ihana, meillä myös junafriikille kelpaa myös ratikat. Ja ihana kun niihin ratikoihin pääsi istumaan sisälle. Ihana paikka siis, suosittelen :-)

  VastaaPoista