Sivut

perjantai 21. maaliskuuta 2014

Moppi- ja mopparilanka

(Yhteistyössä Suomen Langan kanssa)

Kun latasin instagramiin kuvan jossa raahaan postista 9 kg moppilankaa, kysyttiin minulta että virkkaanko mopitkin itse. Juu, en virkkaa! Kyseessä on Suomen Langan valmistamat lähinnä matonkudontaan ja virkkaamiseen tarkoitetut langat jotka ovat saaneet nyt uuden värikartan ja etiketit ja ovat myöskin tulleet paremmin saataville (nyt saa hei Keskisiltäkin!).


Viime syksynä tein Suomen Langalle ohjeen kalalangasta virkatusta vaunupeitteestä ja nyt olisi tarkoitus keksiä jotain näistä! Ajattelin olla radikaali ja tehdä jotain muuta kuin maton tai korin. Toki jos jää jämiä niin ehkä sitten.

(Varmasti tulen joskus vielä kaipaamaan näitä aikoja kun pikkukätöset tulivat aina sotkemaan kuvausasetelmat joten antaa mennä!)
Langoista moppi on yksikierteinen ja moppari kaksikierteinen. Olettaisin että mopparin kanssa virkkaus sujuu paremmin, 8 mm koukulla jo testailin vähän.


Molemmat on valmistettu kierrätyskuiduista Lappajärvellä. 75 % puuvillaa ja 25 % akryylia. Eli kotimainen ja kierrätysmatskua, siinä on jo aika moni asia kohdillaan. Suomen Langan Facebook -sivuilta löytyy kirjoitus kotimaisen työn arvostuksesta ja tukemisesta, kannattaa käydä lukemassa.


(Langat tosiaan saatu. Blogimerkintä kirjoitettu omasta tahdosta.)

3 kommenttia: