Sivut

sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Patalapun näköiset siivousrätit

Kevätaurinko tuo siivousinnostuksen joka vuosi. Se on tosi hyvä asia, sillä pitää sitä vähintään kerran vuodessa innostua jynssään jääkaappia ja mikrouunia ja happopeseen pyykkikonetta ilman pakkopullafiilistä. Kalenterikuvakin sen kertoo, maaliskuussa siivotaan.


Samalla tuli todettua, että osa keittiöräteistä on tullut taas tiensä päähän, joten virkkasin sarjan lisää.


Aika mummonmökin patalappujen näköisiä näistä tuli, mutta se on vain hauskaa vaihteeksi.Puuvillalankojen jämiä 3,5 mm koukulla. Toivon mukaan ei tullut liian tiiviitä.

9 kommenttia:

 1. Siis käykö noihin ihan puuvillalangatkin? Olen luullut, että pitää olla bambua tai vähintäänkin hamppua. Raikkaita ovat! Väri lähti harjoista tai sitten meni harjojen etsimiseksi? :)

  VastaaPoista
 2. Tottakai käy, yhtä lailla nämä voi pestä 60 asteessa, ovat imukykyisiä eivätkä nukkaa. Bambusta mä pääasiassa rätit virkkaan/neulon, mutta nyt ei ollut bambua, vaan keittiön sävymaailman sopivia puuvillajämiä.

  VastaaPoista
 3. Ihanat! Miksikähän luutuihin aina suositellaan bambua? Miksi se on parempi kuin peruspuuvilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bambu on antibakteerista, joten siksi. Mutta puuvillan kanssakin kyllä pärjää, sit vaan pestään ehkä vähän useammin. Itse en ole huomannut eroa, pesen aika usein molempia.

   Poista
  2. Sinä kun olet insinööri niin kerro mikä tekee bambusta antibakteerisen. Jos se on bambukasvin ominaisuus niin miten se voi olla jäljellä viskoosissa? Samalla logiikalla kuusesta tehdyssä viskoosissa olisi pihkan hyvät ominaisuudet. Vai lisätäänkö bambuviskoosiin jotakin mikä tekee siitä antibakteerisen? Tällaisia mietiskelee vanha änkyrä joka ei vielä ole bambua käyttänyt.
   Mari K

   Poista
  3. Mulla ei valitettavasti ole tästä mitään sen kummempaa tietoa, kuin että joka paikassa hoetaan bambulangan ja -kankaan olevan antibakteerista. Olen kyllä toisaalta kuullut myös jostain, että se ominaisuus ei tosiaan enää langassa olisi jäljellä, vaikka kasvissa onkin, joten tiedä näistä sitten. Oli antibakteerinen tai ei, niin kyllähän se luuttu jossain vaiheessa alkaa haista ja sitten se pitää pestä. Ahkerammat toki pesee jo ennen kuin alkaa haista ;D

   Poista
  4. Bambu on materiaalina antibakteerista mutta se valitettavasti hukkaa tämän ominaisuuden siinä prosessissa missä kuidusta tehdään lankaa. Väite "bambu on antibakteerista" on totta, bambun pinnalla ei bakteerit kasva eikä lisäänny, mutta "bambulanka on antibakteerista" ei pidä paikkaansa. Itse suosin bambukuituisia lanjoja tiskirättien lankana ensisijaisesti sen puuvillaa nopeamman kuivumisen ansiosta!

   Poista
 4. Kivan raikkaita rättejä. Ite tein bambulankojen jämistä myös, mutta jatkoin isoäidinneliötä isommaksi, niin isoksi kun lankaa riitti.
  Just muuten katselin "muistikirjamaaliskuu" -haasteeseen tekemääni kirjasta. Ihan paras haastejuttu ikinä, olis taas joskus sellainen.

  VastaaPoista