Sivut

sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Pelle Peloton Päivälehden museossa

Päivälehden museossa, Helsingissä, on äskeittäin auennut uusi näyttely lapsille. Aiheena tällä kertaa Pelle Peloton. Vaikka lapsemme eivät edes tiedä, mikä on Pelle Peloton, ja näyttely on suunniteltu varmasti enemmänkin ala-asteikäisille, ei se haitannut menoa lainkaan. Tupa oli täynnä juurikin saman ikäistä väkeä, kuin meidänkin lapset ja leikit sujuivat hienosti.Päivälehden museo on muuten siitä kiva (sen lisäksi, että on ilmainen), että se on auki myös maanantaisin, toisin kuin about kaikki muut museot. Silloin kun olin perhevapailla ja saatoin saada viikonloppuna hurjan inspiraation sen suhteen, mitä kaikkea seuraavalla viikolla tehtäisiinkään, niin hommahan latistuu heti maanantaina siihen kun tajuaa kaikkien museoiden olevan suljettuja. No, ihan kuin sitä ei Pääkaupunkiseudulta muuta tekemistä keksisi, kuin museot, mutta pakko silti mainita, että arvostin suuresti maanantaiaukioloa silloin, kun olin poissa töistä. 
Näyttelyssä tosiaan sai leikkiä ja kokeilla itse. Oli siellä jopa lasten kokoisia labratakkeja pikkututkijoille puettavaksi. Vaikka näyttelytila tuntui paljon pienemmältä tai siis harvempaan rakennetulta, kuin ennen, riitti siellä kuitenkin yhtälailla leikittävää ja ihmeteltävää. 

Olikohan Aku Ankan auto tullut tänne suoraan Ateneumin aulasta, missä sellainen oli Ankallisgallerian ajan? Lapset rakastaa tämmösiä!
Tajusin muuten käyneeni lasten kanssa Päivälehden museossa vaikka miten monta kertaa, mutta en ole kertaakaan kiertänyt koko museota, vaan hengannut vain siellä lasten puolella. Pitänee korjata asia jossain vaiheessa.

Postaukset aiemmista Päivälehden museon lapsille suunnatuista näyttelyistä: Viisi ihmeellistä aarretta ja Satumaan sankarit. Pelle Peloton - maailman pelottominen keksijä on museossa 16.9.2018 asti.

3 kommenttia:

 1. Hei!
  Oltiin just eilen tuolla. Muistin sinun esitelleen kyseistä museoa joskus ja extempore lähdettiin käymään. Ovella ajattelin, että et olekaan tainnut Peloton näyttelystä kirjoittaa vielä. Mut siellähän te olittekin yhtäaikaa.:) Ja joo. En viitsinyt hihasta nykiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä :D Hauska sattuma :) Ja kyllä saa nykäistä hihasta, jos yhtään siltä tuntuu :)

   Poista
 2. Minusta on niin hauska katsoa pikkuneidin kuvia, kun tyttö on niin keskittynyt tutkimaan asioita. Varmasti kiva paikka molemmille tenaville.

  VastaaPoista