Sivut

lauantai 17. maaliskuuta 2018

Jospa sittenkin -mekko

Minulla on tässä nyt jonkin aikaa ollut sellainen fiilis, ettei huvita enää ommella lastenvaatteita uusista kankaista. Kankaat on kuitenkin tosi kalliita, ompeluun ei meinaa löytyä aikaa ja lopputulos on yleensä vain keskinkertaisen siisti, koska resori on väärää väriä tai kaksoisneulan kanssa menee hermot ja mitä näitä nyt on. Niin että mieluummin sitten ostaa kaupasta. Kierrätysompelut on asia erikseen ja toki kaikki sellaiset, mitä kaupasta ei saa.

Noh, viikko sitten piipahdin Helsingissä Kuusessa (postaukseni Kuusesta muutaman kuukauden takaa täällä ja kyllä, kauppa on edelleen pystyssä) ostamassa itselleni mekkokangasta. Itselleni siis ompelen mielelläni, kaupasta kun ei aina sopivaa ja kivaa löydy. Sitten siinä kassalla oli edellisen asiakkaan jäljiltä pakka Paapiin harmaapinkkiä Hildaa ja ostin sitten pätkän sitäkin. Vaikka just olin miettinyt kymmenen minuuttia aiemmin taas sitä, että en kyllä ala perusvaatteita lapsille ompeleen, koska kaikki nuo edellä luettelemani syyt.


Frillamekon siitä ompelin, käyttäen paidan kaavaa perstuntumalla lyhennettynä ja silmämääräisesti leikkaamiani retaleita frilloiksi. Hieno siitä tuli. Vähän helmat rullaantuvat, kun en tarpeeksi leveitä käänteitä tehnyt, mutta ei haittaa. 


Heräteostoksesta hetkellinen inspiraatio siis. Onneksi ompeluitseluottamus vähän nousi onnistuneesta mekosta, tuntuihan se aika hurjalta, ettenkö muka enää ompelisi, huh huh.


Punatukka ja kaksi karhua -blogista löytyy muuten postaus, jossa on läjäpäin ideoita, miten muokata erilaisia mekkoja paitakaavasta

7 kommenttia:

 1. Hei! Onko tyttäresi tossun nämä https://www.s-kanava.fi/web/s-ryhma/uutinen/takaisinveto-ciraf-tyttojen-nahkatossut/4252904_384136 meillä lähti joulupukin tuomat tossut vaihtoon heti joulun jälkeen :(

  Suloinen mekko :)

  VastaaPoista
 2. Oho, on ne! Voi änkeröinen, noita on käytetty niin että ovat jo ihan puhki. Pitää äkkiä ostaa jotkut muut tilalle, tyttö kun tykkää pitää kenkiä. Vaikka todellakin on jo ehtinyt niitä pitään jostain elokuulsta asti.

  VastaaPoista
 3. Tuosta otsikosta ajattelin jo ihan jotain muuta...

  VastaaPoista
 4. Juuri eilen mietin tuota samaa, kun Turun kädentaitomessuilla iski kangashulluus (annoin itselleni luvan ostaa VAIN superihania kankaita ja niihin rimmaavia yksvärisiä, ja no... olihan noita). Käytettyäni pienen omaisuuden ihaniin kankaisiin eksyin vielä Kauppakeskuksen Myllytykseen ja katselin H&M:n edessä yksisarvismekkoja 4.95 (tyttäreni toivonut yksisarvisvaatetta)... Ja silti jälkeenpäin se henkkamaukan ostamaton mekko ei harmita, mutta ostamatta jäänyt yksisarviskangas kylläkin...

  VastaaPoista