Sivut

torstai 2. helmikuuta 2017

Prym Ergonomics - viimein täällä

Tätä hetkeä on niin odotettu. Joskus about puoli vuotta sitten kuulin, että Prymiltä on tulossa aivan uudet ja kaiken mullistavat, patentoidut puikot, joissa on pisaran muotoiset kärjet ja kolmiokeskusta ja vaikka ja mitä. Pitkät puikot saa naksautettua toisiinsa kiinni ja pyöröissä on mullistavan huikea kiertymätön kaapeli, nivelet tykkää, silmukat luistaa ja elämä on ihanaa.

(Täällä Prym ergonomicsien sivut, josta voi lukea faktat)


Tiistaina alkoi lankakaupat mainostaan instassa, että nyt niitä saisi ja laitoin aivan samantien tilaukseen, ja hyvä niin, koska pienimmät koot sukkapuikoista ovat jo monesta paikasta loppuneet (toki niitä tulee varmasti lisää, mutta uutuushaukkana haluan saada ne tietenkin heti). Onneksi posti toi ne jo heti eilen, lapset eivät meinanneet millään mennä nukkuun juuri silloin, kun itsellä olisi kiire päästä testaan uusia puikkoja. Ehdin nyt kuitenkin sen verran, että voin sanoa sanottavani. Palkittiinko odotus?+ Pisarapäät ovat aivan mahtavat! Neulominen on todella sujuvaa, pisara ei uppoa samalla tavalla säikeisiin kuin normaali kärki.
+ Kolmiokeskiosassa silmukat luistavat hyvin, mutta tilanne normalisoituu toki päässä, joka on pyöreä, ennen sitä pisaraa. Minullakin kun siis on tosi tiukka käsiala, niin näiden kanssa ei tarvitse juurikaan nyhtää. Ja koska kolmio-osa on vain keskellä, se ei kaiken järjen mukaan vaikuta kireyteen tai käsialaan samalla tavalla, kuin kuulemma koko matkalta neliskanttisilla puikoilla.
+ Insinööri minussa arvostaa todella paljon tämmöistä uutta innovaatiota! Kuka olisi uskonut, että vielä voi keksiä näin paljon erilaiset puikot? Huippua!
+ Kevyet
+ Tylppä kärki säästää sormenpäitä.

MUTTA

- Puikot joustavat. Minulla on ennenkin ollut muovipuikkoja, mutta ei ne tämmöisiä pletkuja ole olleet. Neulon tiukkaa ja voimalla. Olen juuri se, jolla napsuu kaikki puupuikot poikki, muovisista virkkuukoukuista puhumattakaan. Nämä ovat ihan U-kirjaimina mun kourissa. Inhottavan veteliä, voi toki olla että siihen tottuu, eikä se häiritse pidemmän päälle.
- Mulla lähti puikoista heti tekstit ja värit käveleen. Olin tunnin neulonut ja huomasin, että tekstit olivat jo suttaantuneet. Kokeilin rapsuttaa vähän kynnen kärjellä niin sinne meni loputkin. (Edit myöhemmin: kahden sukkaparin jälkeen tekstit ovat lähinnä muisto vain) Mitä ihmettä?
- Jos joutuu purkaan neuletta, on pisarapäillä hankalampi kaivella silmukoita takaisin puikoille, kuin terävällä kärjellä.
-Tumma lanka värjää puikkojaJoten. Hienot uudet innovatiiviset puikot, varmasti tulen näitä käyttään, mutta en aio ostaa joka koossa ja monia kappaleita, todellakaan. Eli tajunta ei räjähtänyt samalla tavalla, kuin aikoinaan Zingien kanssa. Knit Pron Zingit ovat mulle edelleen ne ykköset, vaikka niistäkin kaikki 3 mm ohuemmat olen onnistunut taivuttaan mutkalle.

Näistä ei varmaan taida kovin ohuita puikkoja edes tulla, eikä käsittääkseni neljäsosakokoja, eikä 15 cm sukkapuikkoja, mutta itse neulon joka tapauksessa 20 senttisillä, koska mun lapiokäsiin ei kertakaikkiaan sen lyhyemmät sovi.

19 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiintoinen juttu! Mua ärsyttää kans ihan hirmusti se taipuminen, varsinkin sukkapuikoissa. Nuo ei edes olleet mitkään superohuet, 3,5.... Jää mietityttämään tämä asia. Ehkä voisin kokeilla paksumpia, jos ne eivät taipuisi. Mutta toisaalta tuota ergonomia-liukuvuusaspektia kaipaa eniten nimenomaan niihin ohuisiin puikkoihin. Harmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä elättelen toiveita niiden pyöröjen suhteen että jos olisi lyhyempi se puikko-osa eikä sitten niin joustaisi. Mutta sitten on taas se ongelma, että mun käteen ei kovin lyhyet istu.

   Poista
 2. Kiva lukea sun testitulokset. Muakin alkoi kiinnostamaan nämä kun luin niistä jostain. Silloin meni ohi et ne ovat muovista :( eli en osta.

  VastaaPoista
 3. Mun piti kans metsästää puikot ja harmiksenk just pienimmät koot oli loppu. Piti siis ostaa 4mm ja neuloa jotain muutako sukkia ;)

  Tykkään kyllä ja vaikka neulonki tiukkaa, niin mua ei se taipuminen haittaa. Pisarapäästä tykkään just samasta syystä :)

  Pelkkää plussaa siis saa mun yhen pipon kokemuksella ++

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ehdin saamaan nämä 3,5 mm. Nelosia tarvii niin harvoin. Mutta huikea tosiaan tuo pisara!

   Poista
 4. Kiva, kun heti näin nopeasti testata ja kertoa muille kokemuksesi. Itse neulon melko löysästi, joten mulle vois sopiakin. Vähän kyllä laatua laskee, että värit irtoaa heti. Ehkä silti menee testiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...siis kiva, kun näin nopeasti EHDIT testata :-)

   Poista
  2. Olin itse niin innoissani näistä, että heti täytyi päästä testaan ja raportoimaan :D Nämä ei mun mielestä olleet edes kovin kalliit, joten ehdottomasti kannattaa testata :)

   Poista
 5. Jos kokonumero irtoaa, miten noista mittaat, mitä kokoa puikot on?
  Näin noita livenä, mutta jään innolla odottamaan pyöröpuikkoja, niitä ei vielä ollut näytillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon pyöreän osan pisaran jälkeen, ennen kun vaihtuu kolmiomaiseksi, luulisi olevan saman kokoinen kuin normipuikoissa.

   Poista
 6. Mulla ihan samoja havaintoja. Sen lisäksi kun illalla tikutin pari tuntia, kädet hikosi, mitä ne ei muilla puikoilla tee. Plus nuo oli liian letkut kaventamiseen, ei meinannut millään onnistua. Ja mulla on löysä käaiala. Pitääkin tehdä oma poataua puikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei kyllä kädet näiden kanssa hionneet. Mutta joo, kavennuksissa vähän kenkut. Toisaalta, nyt olen neulonut näillä taas yhden illan lisää ja olen tottunut käsitteleen noita ja ne tuntuu tosi hyviltä, ja ihan kuin saisin niillä nopeammin neulottuakin kuin normaaleilla!

   Poista
 7. ITse ostin just perus Novitan nelosen puikot kun vanhat oli kaikki hukassa. Se materiaali oli muuttunut ihan kummaksi! Semmoinen karheahko, josta tuli kylmät väreet kun ne osui yhteen. Vähän kuin ois puikolla hangannut kukkaruukkua, sitä oranssia you know. Mistä menee iho kananlihalle. EIkä ne luistaneetkaan yhtä hyvin kuin vanhat! Kamala pettymys :/

  VastaaPoista
 8. Sun blogiurasi on mielenkiintoinen. Oot tehnyt monia yhteistyöjuttuja. Ollut väitöskirjassakin. Oot tehnyt pitkän kaaren tähän pisteeseen. Nyt et enää darrassa kiinittele neulegrafiitteja, vaan olet seestynyt, tekevä kotiäiti. Aikaisemmmin Sinua saattoi luulla Taideakatemian opiskelijaksi, nyttemmin ison eteläpohjalaisen sikatilan emännäksi. Ootko ajatellut koostaa blogiuraasi kirjaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogimaailmassa on paljon menestystarinoita, omani on niihin verrattuna ihan perustylsä, ja hyvä niin. Kyllähän blogi ehtii kymmenessä vuodessa poikiin jos jonkinlaista yhteistyötä ja telkkari- ja radioesiintymistä, samoin siinä ajassa nuori aikuinen kehittyy keski-ikää lähestyväksi. Aloitin blogin opiskelijana, sittemmin olen ollut melkein 10 vuotta töissä tekniikan alalla ja tehnyt siinä välissä muutaman lapsen. Aika normaali setti siis, ei siitä kirjaa kannata ruveta kirjottaan :) Enkä edes ehtisi, sillä palaan töihin loppukesästä, en sikatilalle, vaan bakteeritehtaalle. Pohjanmaalaisten isojen sikatilojen emännät tuskin ehtisivät tällä tavoin käsitöitä edes tekeen, kuin laiska kerrostaloasukas Vantaalta.

   Poista
 9. Kiva nähdä sun kommentit, olen noita puikkoja katellut mutta en taida tilata... Mulla on kanssa tiukahko käsiala ja vetelät puikot ei ole kivoja. Eikö sinne olis voinu laittaa metallisen sydämen vähän jäykistämään...?? Ja tuon maalatunkin osan olis voinu tehdä jotenkin muuten, esim. toisen värisellä muovilla. Tietenki molemmat asiat tekis niistä kalliimmat, mutta laatua ei saa halvalla. Jos ne vaan olis kysyny multa mielipidettä ennen kuin tekivät! :D :-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi olis kyllä ihan täydelliset, jos eivät taipuisi! Metallisydän ois hyvä!

   Poista