Sivut

tiistai 4. lokakuuta 2016

Vesiputous Helsingissä

Joskus eksyin jostain syystä selaan Suomen vesiputouksia listaavaa sivustoa ja bongasin, että Mätäojassa (ja opin muuten juuri että Helsingin puolella Mätäojaa sanotaankin jo Mätäjoeksi) on vesiputous Pitäjänmäellä! Lisätutkiminen osoitti, että se on puistossa ja siinä on lähellä myös leikkipuisto. Strömbergin puisto. No, listasin sen heti potentiaaliseksi retkikohteeksi ja näin puoli vuotta myöhemmin viimein lähdettiin matkaan, kun oli juuri ollut lapsen puhetta siitä meneekö A-juna Huopalahden jälkeen tunnelin päältä vai vierestä, tuli sekin sitten samalla tarkistettua.Puisto oli kyllä nätti ja siellä tosiaan oli vesiputous. Ja paljon sorsia.

Ei nyt ehkä mikään Helsingin suurin nähtävyys mutta kyllä tämä pieni retki aina kotipihassa päivästä toiseen istumisen ja taistelun taaperon kanssa siitä, voiko niitä hiekkalaatikolla olevia pihlajanmarjoja syödä vai ei, voittaa.


Leikkipuistoa ei meinattu ensin löytää mutta kännykän kartan, googlen ja muutaman ohikulkijan tietojen perusteella sekin viimein bongattiin. Samoin ruokakauppa, retki kun venähti sen verran, että eväitäkin alettiin jo kaipaan.Ja se A-juna. Menomatkalla meni tunnelin vierestä, paluumatkalla tunnelin päältä. Itsehän en ole koskaan edes kiinnittänyt huomiota mihinkään tunneliin mutta lapset huomaavat kaiken.

13 kommenttia:

 1. Ihana pipo vauvalla. Tai siis jo isolla neitillä ;)
  Onko tästä ollut ohjetta jossain?
  Ja jos, niin toivottavasti 3 puikoille ja löysälle käsialalle ja kolmivuotiaan päähän 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut ohje, täällä. Valitettavasti 5 mm puikot, tiukka käsiala ja 1-vuotiaan koko :D

   Poista
 2. Kivanoloinen retkikohde. Täytyypä laittaa tämäkin kohde korvan taa, josko joskus eksyttäisiin lasten kanssa. Pienet retket tuovat tosiaan mukavaa vaihtelua vakihiekkalaatikolla istumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä esikoinen ainakin on aivan todella innoissaan tosi pienistäkin retkistä ja itsellekin on mukavaa käydä välillä uusissa maisemissa, täällä Pääkaupunkiseudulla kun tosiaan riittää vaikka jo mitä ihan lyhyenkin matkan päässä :)

   Poista
 3. Oisinkohan mä voinut vinkata tuon sivun, se on nimittäin kaverini ylläpitämä. Onhan se nyt tietenkin sinulle voinut tulla muuallakin vastaan. Hyvä kun sivusta oli kuitenkin iloa, ihan kivalta pikku putoukselta tuo näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että olet ollut sinä. Mulla ei vaan ole MITÄÄN muistikuvaa siitä, mistä tuon bongasin :D

   Poista
 4. Oi, en tiennytkään, että Helsingissä on vesiputous! Täytyy ehkä viedä koira katselemaan sitä =)

  VastaaPoista
 5. Kiva retkikohde teillä. Tuo alimmainen kuva sisaruksista on hauska!

  VastaaPoista
 6. Kuuntelen radiota... Kiva. Jäi alku kuulematta, kun olin uimassa, onneksi on YLE areena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Areena on kyllä hyvä! :) Sieltähän tämäkin keskustelu tosiaan löytyy.

   Poista
 7. Kiitos innoituksesta ja vinkistä: tänään kävimme katsomassa putouksen ja muutakin lähellä olevaa mm. Pajamäen juoksuhautoja. Netistä löytyi kaupunkipolkusivu, kiersimme Pitäjänmäen Mätäoja kierroksen, noin 6km. Hienoa oli! Emme ole helsinkiläisiä, emme edes naapurista, junalla tulimme. Kierrämme taatusti lisääkin noita polkuja, tietoa oli kivasti nettiopastuksessa ja elämyksiä saimme kauniissa ympäristössä.

  VastaaPoista