Sivut

maanantai 24. lokakuuta 2016

Podcasteja

Eilen instagramiin laittamani kuva, jossa katson neule(video)podcastia, herätti mielenkiintoa ja koska en ole aiheesta kirjoittanut aikoihin, ja sen jälkeen on tullut kasapäin uusia ihania seurattavia, ajattelin listata ihan nopeasti omat suosikkini (eivät järjestyksessä) suomenkielisistä neulepodcasteista (eikä nyt saivarrella termeistä, minä ja moni muu kutsuu näitä podcasteiksi, vaikka ovatkin video- eikä pelkästään audiomuodossa julkaistuja).

Kuva, jonka Terhi (@norsis) julkaisi

Tuin Kutomo.
Tästä oma hurhadukseni lähti ja varmaan aika monen muunkin! Podcastissa yleensä äänessä sekä Tui että Laika. Tämä on ihana, mielenkiintoinen, herskyvä, hervoton, hauska! En suosittele kuunteleen kuulokkeilla äkillisten äänivaihtelujen vuoksi ;D Täällä neulotaan paljon Stephen Westin huiveja ja vaikka ja mitä muuta. Jaksoja on jo yli 30.

Elinan villapaitapeli
Visuaalinen, nuorekas, iloinen, aivan ihania lankoja ja neuleita ja kasvivärjäyksiä. Rauhalliset taustamaisemat, osa kuvattu ulkona järven rannalla. Muutamissa jaksoissa on mukana myös Elinan äiti, todella viihdyttäviä! :)

Memman puikkoilut
Siinä mielessä poikkeuksellinen seurantalistallani, että olen hänen blogiaan seurannut jo iät ja ajat joten entuudestaan tutut kasvot. Rauhallinen ja nuorekas podcast, tosi kivoja neuleita!

Joku roti sentäs
Rokkimimmi jolla pieniä lapsia ja tykkää Harry Potterista. Se varmasti riittää jo samaistumiseen, tykkään kyllä muutenkin :)

Langanlumous
Suloinen, rehellinen, aito! On ollut ihana seurata miten näiden 20 jakson aikana hänen neulemaailmansa on muokkaantunut ja nyt alkoi opiskella käsityöalaa! Siellä myös kehrätään, ja olen superonnellinen kun voitin arvonnasta hänen kehräämänsä vyyhdin!

Koukuttajan Kootut
Tämä nainen osaa editoida! On varmaa että tässä podcastissa ei tapahdu lipsahdusta jossa noustaisiin hakemaan jotain ja paljastuisikin että ei ollutkaan housuja jalassa. Ei! Hän varmasti kyllä pitää housuja muutenkin, mutta ainakin hän osaisi editoida vastaavantapaiset lipsahdukset pois. Tämä podcast on pitkien jaksojen ystäville, jaksot yleensä puoltatoistatuntia näin asiaa tarkistamatta arvioiden. Neuloo ilman ohjeita, ihania lankoja ja siellä on hauskat törttöilevät kissat :D

Rva Silmusolmu
Sastamalaisen Silmu&Solmu-lankakaupan tädin podcast. Täällä puhutaan paljon siis lankakauppaan liittyviä asioita, esimerkiksi esitellään uutuuslankoja. Videot ovat niin hyvällä kameralla kuvattuja että tarkennus on jopa hämmästyttävän tarkka. Varttuneempi podcastaaja ei myöskään lässytä langoille eikä hiero niitä naamaan (ainakaan muistaakseni). Tykkään tosi paljon!

Pirteät puikot ja ketterät koukut
Tämä on myös lankakaupan (Pitsi ja Palmikko) podcast. Lahtelaisen lankakaupan pitäjien lisäksi podcastissa vierailee lahtelaisia neulojia. Yleensä siis noin kolme ihmistä äänessä, mukavaa vuoropuhelua ja täälläkin esitellään paljon uutuuksia.

Tykkään myös: Kiukkulintu, Let's make this a good day, Nasukatin neulenurkka ja Luomalla ja tällä hetkellä seuraan vain yhtä ei-suomenkielistä/ei-suomalaista: Hey sister. Katson satunnaisesti muitakin mutta tämä on se määrä, mitä kykenen seuraan ilman ruuhkautumista tässä mun "no life" -elämäntilanteessani jossa Netflix on toistaiseksi jäähyllä säästösyistä :D

Suomalaisia (yleensä joko suomeksi tai englanniksi puhuttuja) podcasteja voi etsiä esimerkiksi Facebookin Suomalaiset neulepodcastit -ryhmästä tai Ravelryn Suomalaiset podcastit -ryhmästä.

42 kommenttia:

  1. "Varttuneempi podcastaaja ei myöskään lässytä langoille eikä hiero niitä naamaan." :D Mä niiiiin olen tuon vastakohta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D :D :D Mä järkytyin syvästi kun tajusin että kaikki lässyttää langoille.

      Poista
    2. Minustakaan ei varmaan koskaan tule niin varttunutta, etten puhelisi erittäin hellästi langoilleni ja hinkkaisi niitä naamaani��

      Poista
    3. Kukin tyylillään, ei sillä :D Mulle tuon tyyppinen lankarakkaus tuli vähän shokkina, ekoilla kerroilla kun sellaista näin, odotin että joko kohta käy vyyhdit haaroissakin. Ehkä mun suhteeni lankoihini ei vaan ole riittävän intohimoinen :D

      Poista
    4. Kiitos päivän nauruterapia-annoksesta ja omituisista mielikuvista :D :D :D

      Poista
  2. Varttuneempi! :D :D Vetäisin juur evääni väärän kurkkuun ja putosin tuolilta... :D :D :D Mitä sitä tosiasioita kieltämään, kiitos maininnasta! :D
    (Taisin juuri viimeisimmässä jaksossa hieroa värjäämiäni vyyhtejä naamaani.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, en tarkoittanut pahalla! Koen nimittäin itsenikin aika varttuneeksi kun monet podcastaajat ovat mua kymmenen vuotta nuorempia :D Ilmeisesti olen saanut sen mielikuvan että et hiero lankoja naamaan niin sitten en edes huomaa jos niin teet :D

      Poista
    2. Juu en ottanut pahalla, ihan hyvällä! <3 Elinan äiti Ritva sen taisi joskus kommentoidessaan todeta että hieman kypsempää vuosikertaa ollaan.

      Poista
    3. Ja se on just hyvä!!! :) Tykkään tosi paljon myös Elinan äidistä!

      Poista
    4. Kiitos kiitos! Minä nyt välillä käyn vaan rönsyilemässä Elinan Podcastissa. Tosin kivaa hommaahan tämä on. Täytyyhän joidenkin edustaa myös sitä varttuneempaa ikäpolvea. Toisaalta... me olemme kyllä tosi nuoria mieleltämme. Parasta onkin kun neulonta ja käsityöt yhdistää monen ikäisiä harrastajia. <3

      Poista
  3. Hei kiitos tästä! Tietkö, mä en oo IKINÄ kattonut neulepodcastia. Ja sit on vaikee alottaa kun on niin pihalla ettei tiedä mistä ees lähtisi liikkeelle! Nyt aion katsoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, tästä sitten katsottavaa :D Onneksi näitä jaksoja ei tarvise sentään alusta asti alkaa katsoon vaan voi hypätä suoraan uusimpaankin jaksoon :) Mä suosittelen sulle tota Elinan villapaitapeliä! Ja hei, tosi monissa podcasteissa on nyt hiljattain neulottu sun Ruista ranteeseen -kämmekkäitä ;)

      Poista
  4. Oho. Tää oli kyllä nyt ihan uusi maailma mulle. :D Paria ehdin vilkaista, ehkä myöhemmin lisää. En kyllä seuraa myöskään ketään näistä (ilmeisen?) kuuluisista teinien suosimista tubettajista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en mäkään muita tubettajia seuraa enkä jaksa blogeistakaan katsoa mitään lyhyitä videoita (esim tutoriaaleja) mutta nää on tosi kivaa neuleseuraa :D

      Poista
  5. Hei kiitos listasta, ihan huippu! En oo minäkään yhtään neulepodcastia koskaan katsonut. On kyllä kiinnostanut, mutta on tuntunut vaikealta valita, mistä aloittaa. Ja tässä listassa olikin sit vaikka mitä hienoja, joista en ollut kuullutkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa jos oli hyötyä!!! On ollut jo pidempään ollut tarkoitus listata mutta pelkään aina paljastaa mitä kanavia tai vaikka blogeja edes seuraan, ettei sitten tule semmosta "miksi et seuraa mua, yhyy yhyy" -mielensäpahoittamista mutta ehkä vain luulen itsestäni liikoja :D Fakta kuitenkin on että kaikkia ei ehdi seuraan eikä kaikista välttämättä ole edes tietoinen.

      Poista
  6. Uutta ovat podcastit minullekin.. iso kiitos linkeistä/vinkeistä. Neulemaailma on niin muuttunut siitä, kun viimeksi olen neulonut, mutta nyt tahtoisin päästä takaisin kärryille.. Uskaltaa aloittaa.. tai osata edes tilata oikeanlaista lankaa tänne tuppukylään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Voi sentään, olisi tosiaan pitänyt listata näitä jo aiemmin! Muutaman jakson katot niin olet taas ihan kärryillä neulehommista! :) Monissa podcasteissa käytetään todella kalliita lankoja, halvemmillakin tekee yhtä hyvin :)

      Poista
    2. Myös langoista olisi kiva saada postausta..

      Poista
    3. Voitko vähän tarkentaa että minkätyyppistä lankapostausta? Langat on aika laaja käsite :D

      Poista
    4. Ihan hirveän mielellään tietysti ostaisi kalliita ihanuuksia (lankoja siis..) vaan kun ei voi. Eli että mitä kohtuullisen hintaisia ja hyvänlaatuisia (ja kutittamattomiakin) vaihtoehtoja niille olisi.. sekä sukka- ja lapaslangoiksi mutta myös neuleisiin.

      Poista
    5. Laitetaan postaustoive korvan taakse mutta ihan nyt näin ensihätään suosittelen katsoon, mitä lankoja olen käyttänyt (merkkaan aina langat neulepostauksiin), sillä mielestäni käytän enimmäkseen juurikin kohtuullisen hintaisia (ja jopa edullisia) ja hyvälaatuisia lankoja. Toki joskus on jotain kallistakin, mutta pääasiassa keskihintasta.

      Kaikkein paras hinta/laatusuhde on ehdottomasti Dropsilla. Sieltä sukkalankaa esim Fabel (ohut) ja big Fabel (paksumpi), pipoihin ja paitoihin käytän paljon Dropsin Merino extrafinea, Cotton merinoa tai Baby merinoa. Jälleenmyyjät löytyy varmasti Dropsin kotisivuilta.

      Paljon käytän myös Gjestalin Jannea (paksumpi) ja Maijaa (vähän ohuempi), näitä myy esim Lankamaailma (ja todella moni muu). Lankamaailmasta saa myös Villeä, mitä olen kuullut paljon kehuttavan sukkalangaksi mutta itse en ole käyttänyt ja Hjertegarnin merinolankoja.

      Sitten vähän kalliimpaa osastoa, mutta ei vielä mitään luksusta, ovat esimerkiksi Regian sukkalangat. Ja Vuorelman Veto.

      Itse käytän paljon myös Novitan Nallea ja 7 veljestä.

      Poista
  7. Vyyhdit haaroissa, tirsk :'D Ite yritän olla hirveesti lässyttämättä, mutta kai sitä jonkin verran tulee tehtyä kuitenkin :) Ja kiitos hei mainitsemisesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saahan sitä lässyttää, joskus vaan joillain mennyt pikkusen överiksi mun näkökulmasta :D Mutta en ole mitään jättänyt sen takia katsomatta ja se nyt vaan on fakta, että aina ei voi miellyttää kaikkia ;) Todennäköisesti kaikki muut tykkää lässytyksestä :D

      Poista
  8. Kiitos tästä postauksesta!!😊 nyt alan itekki tutustuu nuihi😊

    VastaaPoista
  9. Kupin näyttö on taitaa kans jokaisella. Villapaitapippeli on parasta ,sillon kun äiti mukana. Viimesessä jaksossa nauratti kun äiti vaan kaiveli ihku lankojaan. Kateellisena novitan lankojen käyttäjänä katselen niitä kalliita ihku lankoja. Ei ole köyhän huvia tuo videopäiväkirja harrastus. Niin ja kielitaidottomana eipä letsmeikkerit onnistus. Mukava kyl katella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Let's make this a good day on englanninkielisestä nimestään huolimatta suomeksi puhuttu! Hämäävää kieltämättä. Ja joo, heikko voisi jo sortua luksuslankoihin näitä katsellessa, mutta täytyy pitää pää kylmänä. Sama homma se on vähän kaikissa muissakin aiheissa, lastenvaateblogeja lukiessa tulee himo kamalan kalliisiin lastenvaatteisiin, sisustusblogeista liian kalliisiin sisustusasioihin jne. Ihan yhtä hyviä ne edullisemmatkin langat ovat, joten ei syytä kadehtia. Vaikka todellakin tiedän mistä puhut! :D :D

      Poista
  10. No niihän onkii lets mikkeri suomenkielinen. Tarkotin kyllä huiviohjetta mitä nytkin neulotaan, värikäs,oliko miehen vai kahden suunnittelema. No kaik tietää kuka seuraa. Joskus tai useinkin , ohjeiden kohdalla harmittaa kun ei ymmärrä. Suomeksi sitten vaan jos ei muuten .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta hei, rohkeasti vain englanninkielisten ohjeiden kimppuun! Ei kukaan osaa neulesanastoa valmiiksi, ei sitä missään koulussa opeteta joten jokainen on joutunut sen ihan varta vasten opetteleen. Netissä on paljon sanastoja neuletermeille ja sitten vaan rohkeasti rivi kerrallaan neulomaan! Yleensä, jos osaa ylipäätään neuloa, äkkiä kyllä hoksaa ne termit ja mitä siinä mahdollisesti yritetään kertoa. Kokeile jotain simppeliä ensin, missä on vain oikeata, nurjaa, kavennuksia ja lisäyksiä. Numerot on yleensä merkitty numeroina kaikilla kielillä :)

      Poista
    2. Ei mullakaan kaikkia nuo ollut kalliita lankoja joita esittelin. Pitää aina säästää pitkään, että voi taas ostaa jonkun kalliimman langan välillä. Ja noistakin langoista on ollut mulla vuosia kun en ole hennonut niitä vielä alkaa neulomaan. Onneksi esim. Dropsilla on edullisempia ja laadukkaita lankoja ja nyt on tullut myös ihan tavarataloihin uusia merkkejä Novitan rinnalle. Oiskin kiva kun joku joskus ehtisi tehdä vertailun ja kokeilun noista edullisemmista langoista. Mulla on tosiaan enemmän noita kotimaisia tiloilta ostettuja lankoja.

      Minäkään en ole vielä oppinut neulomaan englanniksi... pikkuhiljaa yritän opetella. Just jäi eräs neulepaita kesken kun ei vaan sujunut englanniksi. :(

      Poista
  11. Kiitos vinkeistä! Ensimmäinen onkin jo tuttu ja aion seuraavaksi tutustua muihin!

    VastaaPoista
  12. Kiitos kun suosittelit, oli hauska katsoa niitä :3

    VastaaPoista
  13. Aww kiitos Terhi hirveesti kun mainitsit minunkin podcastini! :) kiva huomata että meillä on sama maku myös podcastien suhteen, taidan katsoa näistä kaikkia :'D oot ihana <3

    P.s. taisin neuloa Novitan langoilla niin pitkään, että nyt kun tutustuin herkälle iholleni sopiviin pehmeisiin lankoihin, en malta olla kokeilematta niitä poskeani vasten koko ajan :'D en varmaan ole vieläkään päässyt yli siitä faktasta että on olemassa villalankoja jotka eivät kutita minua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai mainitsin :) :)

      Haha, mä tosiaan olen tainnut aina silitellä lankoja vaan käsin että mulle tuli tuo podcast-maailman lankahellyys ihan puskista ja olen sitä sittemmin paljon ääneen ihmetellyt. Viisaammat osasivat kertoa, että se on kaiketi tullut ulkomaalaisista podcasteista. Niin kuin kaikki mukien esittelyt ja oikeastaan ihan kaikki, samaa kaavaa :D Mutta antakaa mennä vaan, lankaa naamaan, minä olen siihen jo tottunut ja kaikille muille se tuntuukin olevan tosi luonnollinen asia :D :D :D

      Poista
  14. Kiitos listasta. Täytyypä joskus kurkata. Mä en oo kyl päässyt vielä ollenkaan sisään tähän sceneen. Joskus oon jotain katsonut hetken ja sit huomasin jo hyppiväni pikana eteenpäin, et missäs on kaikki action! ;) Nonnua seurasin jonkin aikaa, mut hältä ei ookaan tullut nyt aikoihin enää videoita. Mun on kyl vaikea edes löytää aikaa kovin pitkille solo-hetkille jolloin näitä voisi katsoa. Mies ei taatusti jaksaisi kuunnella... pienen asunnon haasteet..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Mä katson tosiaan öisin :D Ja kuulokkeilla semmoset mitä mies ei jaksa kuunnella jos on vielä hereillä. Hänelläkin kuitenkin omat iltajuttunsa niin harvoin tässä sohvalla vierekkäin istutaan. Nonnusta pidin myös mutta en ottanut listaan mukaan kun ei ole päivittänyt enää aikoihin.

      Poista
  15. Moikka Terhi :) ensinnäkin mun kommentti on niiin myöhässä kaikista muista :D mut kiitos mainitsemisesta <3 oot tosi ihana :) jaaa toivon mukaan se lanka on hyvää koska mulla oli vähän semmonen kutina että kehtaanko antaa sitä, jos se on ihan kamala ja pilalla ja hirveetä neuloa :D mutta toivottavasti saat tehtyä siitä jotain edes :) musta on ihan huikeata että tämmönen kuuluisa bloggari katselee mun jaarituksia ja langan hinkkailua :"D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kääk, mä vastaan tähän noin puoli vuotta myöhässä, en ymmärrä miten on mennyt ohi, vaikka kommenttien hyväksyntä onkin päällä. Kai kun ei heti ehtinyt, niin sitten unohtui.

      Lankaa en ole vieläkään malttanut käyttää, se tuntuu niin erityisen arvokkaalta, kun on jonkun itse kehräämä, että ei ihan mihin vain halua sitä käyttää!

      Toivottavasti teet taas pian uusia jaksoja!

      :)

      Poista
  16. Moikka Terhi, ja kiitos tästä mahtavasta blogista! Olen seurannut sinua pitkään tätä kautta, en tiedä miksen ole aiemmin kommentoinut mitään. Mutta Kiitos ja Mahtavaa! :D

    Ajattelin tähän podcast-aiheeseen liittyen laittaa ihan pienen pienen mainostuksen omasta pränikästä youtube-kanavastani sekä omasta aika kivasta tuotteestani, "Knitters Treat" neuletarvikeyllärilaatikosta, jollainen ilmestyy kuukausittain ^^ Terhi, luotan että poistat tämän viestin, jos ei kuulu tänne!

    Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=CF6pDDE40j0
    ETSY- kauppani: https://www.etsy.com/shop/KnittersTreat?ref=hdr_shop_menu

    Ravelryssä olen whimsicallight ja siellä ryhmässäni on juuri nyt lanka-giveaway, liittyen tuohon Knitters Treatiin. Ei edellytä ostamista! :)

    VastaaPoista