Sivut

keskiviikko 17. elokuuta 2016

Puikkomaisterin lapaskirja

Sain tänään ilon osallistua Tiina Kaarelan uusimman kirjan, Puikkomaisterin lapaskirjan, julkkareihin ja tavata samalla taas ison joukun kanssabloggaajia neuleympyröistä. Viime vuonnahan tosiaan julkaistiin Puikkomaisterin sukkakirja ja tämä käsikirja on tietenkin luonteva jatko-osa. Ja itse ainakin pidän tästä enemmän! Niin upea kun sukkakirja olikin, täytyy myöntää että yhtäkään ei sieltä omille puikoille sitten päätynyt koska ihanimmat mallit saivat hengästymään jo pelkkiä kuvia katsoessa. Kirjoneulepolvisukkia fingering-paksuisesta langasta. Kirja jäi ihailun ja inspiraation lähteeksi. Mutta nämä lapaset kuulkaas! Ovat helpommin lähestyttävissä. Lapaskirja on sinänsä vähän suuntaa-antava nimitys sillä kirjassa on paljon sormikkaita ja kämmekkäitä. Itse suunnittelin heti soveltavani ja tehdä ihan vain lapasia eli neuloa kämmekäsohjeeseen lisäpituutta lapaseksi asti tai muokata sormikkaista normilapanen. En ole nimittäin koskaan neulonut sormikkaita. Ja sormet jäätyy kämmekkäissä. Soveltaminen on onneksi aina sallittua ja jopa suotavaa.Aloittelijoille ei tämäkään kirja ole suunnattu eikä siinä ole myöskään tuhlattu sivuja perussilmukoiden opettamiseen. Alkutekstien "lue ainakin tämä ensin" -otsikko naurattaa sillä onhan se monesti kiusaus jättää alkupuheet lukematta. Itse tosin luen, tykkään niistä.

Ei kyllä voi kuin ihmetellä ja ihastella Puikkomaisterin sinnikkyyttä ja luovuutta. Hän kertoo inhonneensa lapasten ja sormikkaiden neulomista ennen kuin alkoi tekeen tätä kirjaa. Sitten hän tekee kirjallisen upeita malleja!Omat lempparini ovat Sini, Aila ja Henna. Mutta toki perinteisiksi lapasiksi muunnettuna. Katsotaan tuleeko jotain valmiiksi joskus!
Kiitos vielä mukavasta illasta Puikkomaisteri ja kanssabloggaajat!

Kirja saatu kustantajalta.

10 kommenttia:

 1. miksi ihmeessä sinä 0pääset tällasiin julkkareihin kun et edes neulo? joka kerta kun saat jotkut sukat valmiiksi, valitat, että neulominen on perseestä etkä halua sitä enää ikinä tehdä. sitten sinä saat kutsun neulekirjan julkkareihin, kun sinun tilallesi olisi varmasti joku muukin pätevä neuloja. ihan naurettavaa pelleilyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai en edes neulo? :D Neulon tuntikausia joka päivä. Saan todennäköisesti kutsun sen vuoksi että blogillani on paljon lukijoita ja kustantamo tietenkin toivoo että kirjoitan blogiini kirjasta jolloin se saa näkyvyyttä käsityöharrastien joukossa. En usko että kutsuja jaetaan sen perusteella että neulooko joku vai ei vaan ihan puhtaasti kirjanmyymisbisneksestä on kyse. Eli annan muutaman skumppalasillksen ja ilmaisen kirjan hinnalla heille kymmenien tuhansien ihmisten silmiin tiedon kirjasta.

   Ps. Rakastan neulomista mutta sen varmaan tietäisitkin jos blogiani olet lukenut ;)

   Poista
  2. Todella outoa väittää, että et edes neulo :) Luetun ymmärtämisessä ilmeisesti on vika, mutta vikojahan meissä jokaisessa on. Varmasti julkkareihin kutsutaan nimenomaan sellaisia henkilöitä, joiden toivotaan välittävän viestiä eteenpäin uudesta teoksesta ja sun blogin kautta kyllä näkyvyyttä löytyy.

   Poista
  3. Jep, tälle vuodelle vasta neljä kiloa lankaa olen neulonut joten voihan sen niinkin tulkita että en edes neulo ;D

   Poista
  4. Mäkin kommentoin aina anonyyminä, koska oon laiska profiloitumaan, MUTTA silti ihmettelen mistä nämä ilkeät anonyymit löytävät tiensä kommentoimaan tavallisten ihmisten blogeja? "Ymmärrän" provoilun keskustelupalstoilla tai muissa julkisissa yhteyksissä, mutta en tajua miksi sillä yritetään loukata viattomia bloggaajia. Ei ole pakko lukea sellaista, mikä jostain syystä ärsyttää. Sillä kettuiluahan on väittää, ettet edes neuloisi :D Ihan syystä olet saanut kutsun julkkareihin. Enpä minäkään muuten tietäisi tuosta kirjasta (ja minäkin neulon, vaikka olen paljon hitaampi neuloja kuin norsis).

   Poista
  5. No siinä oli jollain ollut huono päivä. Ikäviähän nuo tuollaiset on mutta tämä kommentti oli niin huvittava provo että julkaisin muidenkin nähtäville.

   Poista
 2. Aika outo tuo eka Anonyymin kommentti? Ihanien neuleiden takia meikä ainakin tätä blogia seuraa. Oliskohan tuo tyyppi eksynyt ja luullut olevansa jossain muualla? No ainakaan tuollaisia ei kaivata mihinkään julkkareihin, pahansuopa...

  Mutta juu, näyttää tosi ihanilta nuo mallit. Täytyykin hankkia kirja hyppysiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri vähän aikaa sittenhän kirjoitin siitä peitosta jota en jaksaisi enää neuloa mutta haluan valmiiksi joten neulon hampaat irvessä. Ja monen muun projektin kanssa sama juttu. Mutta en jaksa uskoa että se kaikilla muillakaan niin rentouttava harrastus on kuin annetaan ymmärtää ja monestihan sitä rakkaita asioita kohtaan tuntee toisinaan hyvinkin paljon myös negatiivisia tunteita. Ja onnistumisen tunne sitten korvaa kärsimyksen. Vähän kuin joku oikein kunnon hikirääkkijumppatunti esim. Sattuu ja ei jaksa mutta lopussa olo on niin ihana että tulee toistekin. No mutta eiköhän tämä ole selvä asia kaikille, jollain vain meni kuppi nurin kun toiset kutsuttiin koolle ja hän ei päässyt. Blogikinkerit ovat kuitenkin ensisijaisesti jonkun yrityksen tavoite tuottaa voittoa ja mulla sattuu oleen käsityöaiheiseksi blogiksi melkoinen määrä lukijoita niin on varmaan aivan sama kirjan myynnin kannalta että kuinka paljon olen kironnut jotain sukkiani tekovaiheessa :D

   Poista
  2. Yhdyn samoihin ajatuksiin, Norsis! :D
   Luulin ensin, että olin väärällä blogisivulla, kun anonyymi alkoi sättimään siitä, ettet neulo mutta olen edelleen oikeassa paikassa.
   Tykkään tosi paljon siitä, että saat paljon tehtyä kankaiden ja myös lankojen kanssa. :)
   Sinun ideoitasi on aina mukava katsella ja lukea.

   Poista
 3. Kummallinen kommentti ensimmäiseltä anonyymiltä. Ei minuakaan kutsuta tapaamisiin ja jaulkkareihin, vaikka 15 km olen jo tänä vuonna kuluttanut fingering-lankaa. Ei etes paikallinen lankamaailma kutsu kylään. En kyllä niiltä kovin paljoa osta. Pari - kolmesataa käytän sinne vuodessa. Enemmän käytän rahaa Jyväskylän lankakauppaan vuodessa. Mutta mulla ei olekkaan blogia eikä instagram tiliä. Enkä niitä ala tekemäänkään, koska mulla ei ole kuvaajaa. Neuleitten kuvaaminen on hankalaa yksinään.
  Mutta kyllähän sinä neulot ja vielä luovasti. Muutkin paskartelut on mielenkiintoisia. Ja rempseällä tyylillä kommentoinnit on mukavampia luettavia kuin ne pelkät ihqu arvioinnit. Ja retkistäkin on kiva lukea. Olet HirmuReipasRetkeilijä.
  Minäkään en jaksa kaikkia blogeja lukea. Ärsyttää suunnattomasti tietyntyyppinen jeesustelu ja ItsensäJalustalleAsettelu pastellibeigessä kodissa. Mutta niitä blogeja sitte karttelen.
  Tämmöinen HupsistaRallaa mitä nyt teinkään on mielenkiintoista ja elämän makuista.
  Marja

  VastaaPoista