Sivut

lauantai 15. elokuuta 2015

Päivälehden museo

Oltiin tänään kaupungilla Elsan ja Kaamoksen kanssa ja poikettiin heidän yhdessä suosikkipaikassaan, Päivälehden museossa, jossa minä ja jäbä ei oltu vielä jostain käsittämättömästä syystä koskaan käyty. Ja kyllä meni taas viime tippaan nimittäin museo sulkeutuu ensi torstaina (20.8.) ja aukeaa uudistettuna joulukuussa. En tiedä uudistuksesta mutta tämä vanha ainakin oli AIVAN MIELETTÖMÄN HIENO paikka lapsille! Nimittäin museon toiminnallinen Satumaan sankarit -näyttely jossa on Sakari Topeliuksen satuihin perustuvia leikkipaikkoja, on kertakaikkisen upea. Pojat viihtyivät siellä useamman tunnin. Paikka oli todella hienosti tehty ja leikkiruuatkin oli niin aidon näköisiä että oisin voinut syödä sen vaahtomuovisen ruisleivän. Tutut Martta Wendelin ja Rudolf Koivun kuvitukset lämmittivät sydäntä.

Kaiken huippuhan on se että museoon on ilmainen pääsy. Menkää nyt ihmeessä älkääkö jahkailko niin kuin minä, vielä pari päivää aikaa!
Ja koska kyseessä on lehtimuseo, siellä oli vaikka ja mitä uusimpia lehtiä luettavaksi joten äidit viihtyvät hienosti lehtien ja juoruilun parissa kun kullanmuruset kirmailevat prinsessamekot (tai karvaliivi, tai sulttaanihattu, tai...) päällä satumaailmasta toiseen. Itselläni tosiaan oli mukana neule joka ei kuitenkaan kaikesta huolimatta oikein edistynyt vaikka olin just aiemmin päivällä lesoillut sillä miten olen nopea ja pystyn neuloon samalla kun teen muuta. Jep jep.

Mutta siis, kerran vielä, huh että ehdittiin käydä täällä ennen remonttia! Kiitos Elsalle kun ehdotit!


(Kamerastakin loppui akku kesken kaiken)

6 kommenttia:

 1. Tuo on ihana paikka! Neljän vuoden ajan jokainen näyttely on ollut sellainen, että on kestänyt useammankin käyntikerran. Suosittelen myös kiseleffin talossa olevaa ilmaista huikeaa lastenmuseota, mikäli se ei ol eteille jo tuttu. Kahdessa kerroksessa kaunis ja laadukas lastenmaailma.

  VastaaPoista
 2. Näyttää kyllä aivan mahtavalta paikalta! Jostain kumman syystä jäin kaipaamaan kuvaa siitä vaahtomuovisesta ruisleivästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua jäi kans harmittaan että miksi en kuvannut sitä ruisleipää!!!!

   Poista
 3. Kivan näköinen paikka ja ihania vanhoja huonekaluja ja muita tavaroita. Kyllä teidän kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kelpaa, täällä on paljon ihania paikkoja joissa käydä :)

   Poista