Sivut

maanantai 24. elokuuta 2015

Löytöretki, lähtötasokoe

Miten kerätä hyvä ja viitseliäs äiti -pisteitä tekemättä käytännössä yhtään mitään? No, piirtämällä löytöretkilista! Aikaa ja panostusta meni itseltä n. 10 min (piirsin kuvat asioista jotka tiesin aivan varmasti löytyvän metsästä ja päällystin paperin kontaktimuovilla) ja lapsi oli aivan kertakaikkisen riemuissaan! Mukavan löysään tahtiin kuljeskeltiin lähimetsässä 45 minuuttia ja valkkailtiin just sopivaa kiveä ja keppiä pussiin laitettavaksi eikä raskaana oleva mutsi liikoja rasittunut. Lapsi oli aivan tohkeissaan! Miten sitä muistaisi useamminkin että todella simppelit jutut on niitä parhaita.

Lopuksi yhdissä tuumin valokuvattiin löydöt ja jätettiin luontoon. Ensi kerralla aavistuksen verran enemmän haastetta ja lisää laskutehtäviä (tasan viisi pikkukiveä, ei puolta kourallista).

20 kommenttia:

 1. Oi miten hyvä idea, tätähän voisin hyödyntää töissäkin vaikka. Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Joo, tää on ihan klassikko, mutta ei vaan käynyt aiemmin mielessä!

   Poista
 3. Niin hauska idea, että itsekin innostuisin noiden aarteiden etsimisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaa oliko mulla itsessäni pitelemistä etten olis etsinyt lapsen puolesta noita kun olin itekin niin innoissaan :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Oon melko varma että olen itsekin lapsena harrastanut jotain tällaista. Niin simppeli ettei meinaa edes tulla mieleen kun miettii mitä sitä tekisi. Nyt varmasti jatkossakin näitä!

   Poista
 5. Voi kyllä! Tää oli just ajankohtanen vinkki. Käytän töissä. Kiitos!!

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Niinpä, ja tässä tosiaan itse pääsee tosi helpolla xD

   Poista
 7. Kiitti, tän toteutan heti ensitilassa. Niin simppeli idea, mutta enpä olisi itse keksinyt!

  VastaaPoista
 8. Sehän näissä monesti just on että kun vaan älyäisi noita simppeleimpiäkin juttuja tehdä! :) Tää oli kyllä tosi kivaa!

  VastaaPoista
 9. Meillä oli joskus pitkällä automatkalla semmonen, et piti bongata lehmiä, traktoreita jne... ja sit jtn harvinaisempia ajoneuvoja yms. Se matka oli superkiva, kun oli tollasta! :) Et varmaan toimis vieläki missä vaan myös liikenteessä.

  VastaaPoista
 10. Jossain nettisyövereissä oli ideasi yhdistettynä munakennoon. Kuvat kennon päälle ja sisälle sitten löydetyt aarteet :-)

  VastaaPoista
 11. meilki töissä tehtiin tollasta joskus, kaikki kekarat sai oman lapun ja sit ku oli löytäny ne jutut ni sai leiman tai jonku merkinnän siihen lapandeerokseen. hullun magee toi jäbän lippis !

  VastaaPoista
 12. Sä oot mun idoli, huippu idis!! Harmi kun oma kersa on jo yli-ikäinen 😄

  VastaaPoista
 13. Siis täähän on mahtava idea!

  VastaaPoista