Sivut

torstai 9. heinäkuuta 2015

Roskasta vaate ja merkkiperseilyä

Muistatteko blogimerkinnän raskausviikolta 19? Olin ostanut Citymarketista joustofroteisen rantamekon, leikannut sivuista törröttävät taskut pois ja todennut sen mitä mukavimmaksi raskausvaatteeksi. Sittemmin kävin ostamassa samanlaisen mustavalkoisen ja turkoosivalkoisen. Ja heitin että taskuista voikin sitten ommella vauvalle myssyn.


Noh, nyt eletään raskausviikkoa 29 ja kymmenessä viikossa tuo säälittävän pieni raskausvatsaksi verhoiltu läskimaha (ks kuva yllä) on paisunut ihan uusiin sfääreihin ja näitä froteemekkoja ei oikein pelkkien legginssien kanssa kehtaa pitää kun yltävät enää aivan nippanappa perseen alapuolelle (tästä ei kuvaa saatavilla, pahoittelen). Kaikki kolme raitamekkoa ovat kuitenkin olleet koko tämän 10 viikkoa aivan uskomattomassa tehokäytössä, en varmaan ole työtakin alla mitään muuta pitänytkään ja ihan on kyllä kaupungillakin olleet ja ihan joka paikassa mun päällä. Edelleen, aivan huiput!

Nyt raskausviikolla 29 on myös se irroitetuista taskuista tehty vauvan lakki toteutettuna! Laitoin siihen kaikista kolmesta mekosta taskukangasta ja siitä tuli noh, aika reippaan värikäs. Isompipäisempi apinapehmo oli hukassa joten vanha kissani toimikoot mallina.Kun kerta kaavan leikkasin, otin samalta kaava-arkilta myös puolipotkuhousun kaavan ja surautin vauvalle housut jämätrikoopalasta. Pieni sooloilumoka kävi kyllä vyötärön kanssa ja näistä tuli aika matalavyötäröiset, saas nähdä pitääkö tehdä resorilisäys myöhemmin. Toisaalta kyllä mua ainakin vähän ärsyttää se miten vauvojen housut ylettyy kainaloon saakka, toki ymmärrän että ovat mukavampia päällä niin ja eivät niin herkästi valahda jalasta, mutta silloin jää bodyjen kuviot täysin piiloon eikä siinä taas ole järkeä kun ensin on kuosien takia niitä yläosia hamstrattu. Eri asia on semmoset henkselilliset potkuhousut joiden idea onkin olla päällimmäisenä ja se juttu. Mutta en nyt kuitenkaan tee näiden housujen suhteen mitään korjausoperaatioita ennen kuin näkee minkä mallinen pikkuihminen sieltä vatsasta tulee.Kaavat näihin molempiin on Suuri käsityö -lehdestä, siitä numerosta missä oli Metsolan kaavoja.


Ajattelin ensin että en mainitse tuota Metsolaa koska mua alkoi itseäni ärsyttään miten jotenkin pidin näitä kaavoja enemmän arvossaan VAIKKA NE ON IHAN TAVALLISIA PERUSVAATTEIDEN KAAVOJA! Miten merkkiperseeksi sitä voi ihminen oikeesti heittäytyä? Ostin tuon alkukesän kässälehdenkin vain koska siinä oli NOSHIN kaavoja. Siis mitä helvettiä? Miten se tekee kaavasta sen paremman? Mutta näin sitä ihmistä viedään, voi huh huh.

8 kommenttia:

 1. Mahtavaa uusiokäyttöä! Nuo potkuhousut on muuten jännä juttu, kun toiset tykkää ja toiset ei. Ja miten niitä voi muka nopeasti surauttaa? Olen aina ollut ihan pulassa noiden jalkaosien kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään noista housuista missä on sukat samassa, yleensä ne megakorkeavyötäröiset joissa on 15 cm resoria, onkin niitä joiden kanssa tarvii vielä erikseen sukat. Ongelmallisinta noiden ompelussa oli niin älyttömän pienet osat ettei meinannu keretä saumurilla kääntään ja kaartaan sitä tahtia :D

   Poista
 2. Pakko kerranki kommentoida - en oikein piittaa lapsiblogeista, enkä ompelustakaa niin hirveesti MUTTA siun blogi on ihana. Väkisinkin tulee aina hyvälle mielelle ja käyn ahkeraan lukemassa myös niitä lapsijuttujakin! :D Jatka samaa rataa! :)

  VastaaPoista
 3. Tein omalle pojalle samalla kaavalla kapeempia trikoohousuja, jätin vaan terät pois. 80cm, reiluilla saumavaroilla, menee vielä hyvin 2-vuotiaalle.
  Ja oon miettiny ihan samaa noista "merkki"-kaavoista, kuinka ne on niin "parempia" :-D

  Sun blogi on päivän piristys!

  VastaaPoista
 4. Hei! Mikä Suuri Käsityö-lehden numero on kyseessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mitenkään muista, mutta googlesta löytyi tieto, että 8/2014.

   Poista