Sivut

keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Pierucollarien värikylpy

Värjätessäni harsoja ja vauvanvaatteita, lähti tietenkin mopo käsistä ja tuli kova polte saada jäbälle ja itsellenikin jotain. Tiesin kyllä mitä. Housuja. Ostin perinteisen pierucollarien värisiä luomupuuvillapöksyjä (ota 3, maksa 2) Lindexiltä ja itselleni tilasin saman sävyisiä pierunharmaita legginssejä Ellokselta (niin ja yksi paita mutta siitä ei puhuta nyt mitään, nimim. amatöörivärjääjä). Valitsin tosiaan pohjaväriksi harmaan enkä valkoista jotta kontrasti ei ole niin silmiinpistävä ja näyttävät mahdollisesti haalistuneinakin vielä kivoilta.


Vauvanvaatekokeiluista viisastuneena tiesin että vähemmän on enemmän mitä batiikkikuvioiden määrään tulee. Silti piti tehdä yksi kokeilu mutta onneksi tarvitaan varavaatteitakin, kröhöm.

Ja tässä siis värjäyserän lemppareimmat ennen ja jälkeen (eli heti pyykkikoneesta sen kolmannen ohjelman jälkeen märkinä ja jo aika hämärässä kuvattuina mutta kun ei malta odottaa, tuli niin hienoja!)Polvipyörylähousuissa yllättäen mun XXL-kalsareihin mahtui jokunen ympyräkerros enemmän kuin pojan 104-kokoisiin collareihin. Mutta ihania molemmat!Jotain sovituskuvia tulossa sitten myöhemmin. Ah. Olen kyllä niin tyytyväinen näihin. Just sopiva ratkaisu siihen kun peruskaupoista ei löydy kivoja mutta syksyksi tarvitsi lapselle uusia sopivan kokoisia housuja tarhaan (se vähän mitä ehtii siellä oleen ennen vauvan syntymistä) ja harrastuksiin. Toki itse kun olisi ommellut niin ei jäisi noita vaaleita tikkauksia näkyviin kun voisi tehdä suoraan tummalla langalla jo ennen värjäystä mutta nyt on näin.

14 kommenttia:

 1. No paljon vähemmän pierut värjäyksen jälkeen! :D Nuo raidalliset on mun lempparit, hianot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Raidalliset on munkin lempparit, ihan sikahienot, ja kelpaisi aika monessa muussakin värissä. Harmi että pesukonevärjäys on niin kokopäivätyötä.

   Poista
 2. Todella ihanat! Sulla on kyllä kaikkia ihania ideoita aina, huoh. :)

  VastaaPoista
 3. Pierunharmaat! :D :D :D
  En mä tie, mun mielestä tuo näkyvät tikkaukset on just cool, vielä parempi jos ne olis jollain muulla värillä kuin valkoisella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti pierucollarit on just vaalean harmaita :D Nuo tikkaukset on harmaat kuten housujen pohjaväri. Noissa lapsen housuissa on tosi paljon koristetikkauksia, vähempikin ois riittänyt kun nyt näkyvät niin hyvin :D No, aina ei voi voittaa.

   Poista
 4. Mikä juttu tuo "pierucollar" oikein on? Kuulostaa hauskalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Collarit eli collegehousut ja pierucollarit-termi juontaa juurensa pieruverkkareista. Eli kotihousuista. Monesti miehillä tuntuu olevan nimenomaan vaalean harmaat collegehousut mitkä vetäsevät päällensä kun tulevat kotiin ja niitä kutsutaan pieruverkkareiksi. Naisilla sit tietty pierulegginssit, ne reikäset ja huonommat mitä pidetään kotona ;)

   http://urbaanisanakirja.com/word/pieruverkkarit/

   Poista