Sivut

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Hellepaita kokoa 92/98, ohje

Ääääh, mua ei yhtään inspaa käsityöt nyt. Kuiva kausi, valitan. Pidin tänään "ompelupiirinkin" kavereiden kanssa mutta minun osaltani se meni lähinnä juoruiluksi. Sain kuitenkin leikattua osat pojan uuteen hellepaitaan koska eihän sitä yhdellä pärjää ja ajattelin tässä liian myöhään illalla ommellessani kuvata mitat ja samalla vaivalla myös välivaiheet ylös kun kerta olin sen vaivan alunperin nähnyt että ne laskenut ja järkeillyt. Lapseni käyttää vaatteissa kokoja 92 ja 98 joten voisi olettaa että tämä on sitten about sen 92/98-kokoinen.

Ostin paitaa varten Finlaysonin Retkimuumi-tyynyliinan, hinta oli 12 e. Mutta siis mikä tahansa ohut puuvillakangas käy. Lisäksi tarvitaan vinonauhaa. Vaikeusaste on kaksi Norsiksen päätä viidestä.

Paita koostuu kahdesta muuten samanlaisesta kappaleesta mutta takaosan pääntiessä on halkio.


(Mitat muistiinpanoistani, mittanauhan lukema saattaa vähän heittää mikäli siitä jotain selvää edes saa (niin, kannattaa tosiaan kuvata sikamyöhään illalla).)

Kappaleen leveys 37 cm


Pituus olalta 43 cm


Hihaosan korkeus 17 cm


Ja leveys 14 cm. Kainalon leikkasin pyöristetysti, on helpompi ommella ja laskeutuu kauniimmin.


Pääntie on 8 cm korkea ja 13 cm leveä. Vapaalla kädellä vedetty pyöristys.


Takakappaleeseen tulee lisäksi halkio johon en mitään mittoja käyttänyt, kunhan leikkasin vaan.


Oikeat puolet vastakkain ommellaan olka- ja sivusaumat.Sitten duunataan helma ja hihansuut.


Vinonauhaa ommellaan ensin takakappaleen halkioon.


Ja sitten koko pääntiehen aloittaen takahalkiosta siten että molempiin päihin jätetään nauhaa solmimisnaruiksi.Halkioon voi vielä ommella muotolaskoksen nurjalle puolen.


Jotta ei hörötä.


Se on siinä! Tai siis silitystä vaille valmis.


Koska kello on mitä on, en ole sovittanut tätä valmiina mutta mallailin sitä ensimmäisen paidan kanssa yhteen ja ovat kyllä justiinsa saman kokoiset joten voisi olettaa että tämä on hyvä. Aamulla kun sovitan ja jos huomaan että on ihan paska, poistan merkinnän vähin äänin. Enhän tietenkään voi odottaa tämän kanssa aamuun koska täällä Hupsistarallaassa ei malteta viivytellä.

10 kommenttia:

 1. =) Ei tietenkään voi odottaa aamuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan! En ole koskaan ymmärtänyt miten jotkut pystyy ajastaan postauksia etukäteen! Mä en pysty muuta kuin silloin jos on jonkun toisen tahon kanssa sovittu päivämäärä milloin asian saa julkaista. Muuten en pysty pidätteleen, täältä tulee ja aina reaaliajassa! :D

   Poista
 2. Tosi kiva muumipaita! Hyvä ohje. Hei, joskus täytyis vähän jarrutella julkaisussa, tai siis ois hyvä, mut toosi harvoin tämäkään täti siihen kykenee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joskus on pakko ettei esim tulis kolmea postausta samalle päivälle ja sitten pari viikkoa hiljaista mut on se kyllä hankalaa, niin kivaa julkasta heti kun vielä on innostus huipussaan :D

   Poista
 3. Näpsäkkä takahalkio ja kiva paita. Mitä sitä turhaa viivyttelemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, paljon kivempi kuin vetoketju :) Tosin tuohon aukkoon täytyy sitten laittaa aurinkorasvaa :D :D

   Poista
 4. "Kaksi Norsiksen päätä viidestä" = repesin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mun piti tehdä vielä semmonen kuva missä on kaksi värillistä ja kolme mustavalkoista omaa naamaani mutta en jaksanut.

   Poista
 5. Mää kans repesin vaikeusasteelle! :D Kahteen kertaan piti kyllä lause lukia, kun ei ihan leikkaa kipeän lapsen kanssa valvottujen öiden jälkeen....

  Ja Muumeista aina plussaa! Ihanan vilpoiselta ja keveältä kesäkuteelta vaikuttaa.

  VastaaPoista
 6. Odottaa? Aamuun? Ihme horinaa. ;) Ihanan mallinen paita ja vaikeusaste naurattaa eiku kuulostaa aika passelilta. Täytyypä kokeilla. Ja ehkä lisätä helmaan pituutta niin, että menisi mekkona tänä kesänä ja tunikana ensi kesänä ja paitana sitä seuraavana tai jotain. T. Pihi Paskiainen

  VastaaPoista