Sivut

tiistai 18. helmikuuta 2014

Paperivenetasku

Kirjoitin äsken siviiliminäni Facebook-sivuille seuraavanlaisen kuvatekstin (niin ja pahoittelut kielenkäytöstä):

"Olen yrittänyt kehitellä paperivenetaskua ja nyt alkaa oleen jo aika lähellä onnistumista, vinoon vaan perkele ompelin vaikka oli tuhat ja yksi nuppineulaa. Sitä mä vaan leuhkimaan että tää ois nyt sit taas sitä "äidin vaatekaapista pojan vaatekaappiin" -settiä sillä paita on ommeltu omasta Gina Tricotin perustopistani joka oli ihan jees raskausmahan kanssa mutta auttamattomasti liian piukea tämän nykyisen raejuustomöllykän peitoksi. Pääntien resori pitää vielä purkaa pois, lyhentää ja ommella takas. Se on kans asia mikä ei ikinä onnistu kertayrittämällä. Siitäkin mun piti vielä kitistä että kun kivoja poikien vaatteita on niin vähän (sekä kaupassa valmiina että kaavoina) ja kaikki lastenvaateompelukirjat on täynnä vaan mekkoja. Missä on paperivenetaskut esim, häh? No täsä ois kun vaan tajuaisi käyttää vatupassia! Vähän vielä kun jaarittelen niin tässä ois jo blogipostaus valmiina. No helvetti, sama kai se on sit blogatakin!"


Ensimmäinen versio näytti joitain viikkoja sitten tältä:


Ehkä tämä vielä kaipaisi aavistuksen verran tuotekehittelyä mutta luulen että tyydyn tuohon ylimmän kuvan paitaan kunhan olen korjannut pääntien. 

On mulla työn alla jotain itsellenikin joten ehkä kohta siis muutakin kuin lastenjuttuja.

14 kommenttia:

 1. No onhan toi hieno hei. Ja niin totta toi poikien kaavojen puute. Ois kiva joskus joku Ottobre ostaa, mut niissäki niitä mekkoja ja tunikoita tuntuu olevan enemmän. Ehkä joskus saan sen tytön, et voin sitte mekkojakin ommella. Mut nyt saan sitten sitäkin enemmän tehdä teeppareita ja housuja tolle nopeasti kasvavalle viikarille. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, peruskaavoja on kyllä mutta kaikki kiva ylimääräinen pitää vaan ite kaivaa jostain tai keksiä päästään.

   Poista
 2. Mä kyllä olen melko tyytyväinen ollut just ton Ottobren tarjontaan kaavojen suhteen. Hyvät perusvaatteiden kaavat ja välillä jotain kivoja ideoita myös. Teen kyllä myös poikien vaatteiden lisäksi tyttärellekin vaatteita. Kiva toi vene-idea, olisi myös kiva nähdä, miltä näyttää päällä toi paita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mullakin kaksi Ottobre-lehteä ja niiden valikoimasta aika kattavat peruskaavat on kyllä. Mutta sehän se just on, pojille on vaan niin PERUSkaavoja.

   Kuvaan toki venetaskupaidan päälläkin heti kunhan saan sen viimeisteltyä :) Kaulus pitää tosiaan tehä uusiks ja pituuttakaan en ole vielä sovittanut, voi olla liian pitkä helma.

   Poista
 3. Mä en tajua! :( selittäisiks typerykselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööö, et tajua mitä? :D Paperivenettä? Taskua?

   Tämä paperivenetasku on siis olevinaan paperiveneen muotoinen tasku ja paperivene taas on perinteinen paperista taiteltu vene jonka ohjeita löytyy googlettamalla "paperivene" pilvin pimein ja joita ainakin kuvittelisin lapsien taittelevan, ainakin minun lapsuudessani näitä tehtiin joskaan ei koskaan taidettu livenä niitä missään uitella roskaamisen vuoksi. Tuossa alimmaisessa kuvassa näkyykin hätäisesti paperista taiteltu vene josta otin mittasuhteet kangasversioon.

   Kangasta ei ole taiteltu kuten paperivenettä vaan kokosin taskun vain pelkistettyyn paperiveneen muotoon siten että taaimmainen kappale on kokonaisuudessaan paidan etumuksessa kiinni, etummainen on kiinni alareunoista ja sivuista alimmaisessa kappaleessa ja näiden kahden kappaleen välissä on pohjasta kiinni kolmio joka oikeassa origamiveneessä olisi kolmiulotteinen mutta tässä on vain kaksiulotteinen lärpäke.

   Poista
 4. No nyt! :D ajattelin liian vaikeasti. Luulin, että venettä pyörittelemällä tulee jokin pussi tms. x) hauska idea!

  VastaaPoista
 5. Pääntie onnistuu 0.7 kertoimella. Mahtava idea toi paperivene :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, mun tapauksessa onnistuu 0,7-kertoimella siinä mielessä että 70 % mahdollisuus onnistua kun randomilla tekee ;D ;D ;D

   Poista
 6. Hei ja siis se 0.7 kerroin lasketaan pääntien mitasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mutta eikös se resorin leveyskin vaikuta siihen? Silmämääräisesti oon aina mittaillut pituutta mutta kai se aina tuntuu jotenkin niin uskomattoman lyhyeltä että tulee kuitenkin leikattua liian pitkä :D

   Poista