Sivut

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Hjertegarn Camouflage

Perjantaina tapasin ystävääni ja menimme lankaostoksille. En tykkää pätkävärjätyistä langoista muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta enkä myöskään maastokuosista mutta jostain syystä mun nyt vaan oli ihan pakko saada camokuosilankaa!


Itse asiassa ostin myös puikot jotta voin aloittaa camosukat heti illan edetessä kun olimme vielä menossa syömään ja juomaankin. Ruokaa odotellessa olikin hyvä aloitella ja hirmuisella innolla tikutella menemään jotta näkee millaiseksi kuvio muodostuu. No ihan paskaahan siitä tuli ja sitä suuremmalla innolla neuloa lisää jotta näkee että kai se nyt jossain vaiheessa johonkin suuntaan kehittyy. Mutta ei, paska mikä paska! Siirryttiin pubiin ja siinä meni tuoppi toisen perään, silmukkaa silmukan perään ja innostuneisuus vaihtuu huvituksen kautta vitutukseen. Ei voi olla näin paska lanka, ei vaan voi! Ajattelin että teen nyt kuitenkin sukat valmiiksi ja lahjoitan vaikka hyväntekeväisyyteen koska ei noin rumia itse voi pitää. Lopputulos oli kuitenkin niin kamala ettei tuollaisia kyllä kehtaa edes minnekään antaa.


Kurkkusalaattikuosin sijaan tämä kuvio muistuttaa minusta enemmänkin kurkkutarhojen biojätelavaa jossa on kurkun lehtiä, kuolleita varsia ja epäkurantteja kurkkuja mätenemässä kesähelteellä ja lavan kulmasta tihkuu juuri tuon väristä aika jännän hajuista nestettä.  Ai mistäkö tiedän? No ei siitä sen enempää.


Olin kuitenkin vakuuttunut että kamala raitakuvio epämääräisellä läiskällä muuttuisi hienoksi maastokuosiksi jos silmukkamäärä olisi eri. Niinpä tikutin krapulapäivän ratoksi lasten kokoisen sukan. Kuinka kävi? Samaa paskaa, samaa paskaa!


Sitten kävi mielessä että jos tämä ei olekaan sukkalankaa. Tätä kun myytiin kahdessa eri paksuudessa ja se ohuempi voisi ehkä olla se varsinainen sukkalanka ja jos tätä olikin tarkoitus neuloa tasossa vaikka villatakkeja tai jotain. Tosin, kai semmoisestakin pitäisi mainita jossain että älä helvetissä yritä neuloa tätä pyörönä! Niinpä saadakseni mielenrauhan, aloin tekaiseen "mallitilkkua" tasona.

Tsädäm!


!!!


Vaikka edelleenkään en tykkää maastokuosista enkä pätkävärjätyistä langoista, mua nyt kuitenkin jäi vaivaamaan että käyttäytyykö se ohuempi lanka samalla tavoin. Mutta voin kertoa että semmoista mielenhäiriötä ei tule että lähtisin kokeileen! Eikä myöskään varmaankaan semmosta inspiraatiota että purkaisin nuo sukat ja neuloisin niistä jotain tasossa. Ei ei ei ei! Mutta jos Hjertegarnin jälleenmyyjät haluavat nuo parittomat sukat mallisukiksi camolangan myyntiä edistämään, lahjoitan ne ilomielin ;D

41 kommenttia:

  1. Aaaahahahhahaaa :D Tää oli riemastuttavaa! Mutta olet aivan oikeassa, lanka näyttää hirveeltä! Eihän toi oikein voi toimia kuin tasossa ja siinäkin vain tietynkokoisessa tasossa? Ja vaikka siitä tuliskin maastokuosin näköistä, niin sekös vasta hirveää olisikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiiä oikein, kai se periaatteessa pyörönäkin jos on tasan tietty silmukkamäärä ja sopiva käsiala. Ja tasossakin tarttis varmaan laskea silmukkamääriä jotta sais optimoitua parhaimman näkösen. Vähemmällä pääsisi kun tekisi suosiolla kirjoneuleena/intarsiana jos maastokuviota haluaa :P

      Poista
  2. Tossa langassa ei ole mitään järkeä! Hölmöä!

    VastaaPoista
  3. Inhoan tommoisia pettymyslankoja!

    VastaaPoista
  4. Mä olen tuota lankaa usein katsonut lankamaailmassa ja miettinyt ostanko, nytpä tiedän että en osta, ihan järkyttävää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehkä googlettaa ovatko muut onnistuneet. Sukkiakin kun on niin eri silmukkamäärillä, mähän yritin tehdä tossa miesten sukkaa (42) ja sitten lasten. Jospa se toimiikin vain naisten 38:lla! (veikkaan että on paskaa vaikka yrittäis mitä)

      Poista
  5. Maastokuvio tosiaankin, niin kirjavaa ettei erotu, etkä vahingossakaan halua erottua.
    Tekee kokovartalosukkapuvun tuosta vihertävästä, kukaan ei hahmota mikä siinä vipeltää... :)

    VastaaPoista
  6. Ei oo totta! :'D Tuoha näyttää siltä et sie oot baari-illan jälkeen oksentanu noille sukille, jos nyt "nätisti" sanon :DDDD Mut onneks alkaa tolleen tasona näyttää jo vähä paremmalta! :) Vähän kyllä huijausta tommoset :OO

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin näyttää, oksennukselta, todellakin! Ja sit tosiaan kun sukassakin kantapään jälkeen on niitä silmukoita enemmän niin taas menee kuviointi sekasin jne. Ihan kauhee!!!!

      Poista
  7. kamala eikä tuo tasokaan oikeen oo maastokuvioo nähneen näkönen.. :-D

    VastaaPoista
  8. Köyhän miehen camo-kuosi. Jotenkin vähän surullista, eipä tarvi onneks ostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paitsi että toi lanka ei ollut köyhän miehen lankaa ainakaan hintansa puolesta. Tosin ei nyt kalliskaan mut silti.

      Poista
  9. Hahah, järkky! :'D Eniten pidin kurkkutarhakuvauksestasi!

    VastaaPoista
  10. Voi helkkari! Kyllä oot jaksanut nähdä vaivaa. Kiitos tästä, eipä tartte erehtyä tuota ostamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no eihän sitä oisi tarvinnut aina sukkaa loppuun asti tehdä todetakseen että on paska mutta tein nyt kuitenkin kun jotenkin toivoin että kyllä se siitä sit vielä. Juu ei.

      Poista
  11. Onpa karsea! :D mutta ilman tätä lankaa olisi jäänyt hyvät naurut saamatta!

    VastaaPoista
  12. vois luulla et ois ohjeessa paljoko silmukoita jos neuloo pyörönä, sillä pakkohan sen on joskus onnistua :D tosin musta noi on kivat muuutenkin kun en ite neulo...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siinä vyötteessä lukenut yhtään mitään mistään että mihin sitä käyttää ja miten eikä kyllä ollut kuvaa valmiista sukastakaan, toisin kuin joissain pätkävärjätyissä langoissa on. Joten en tiedä onko tässä mitään syytä reklamaatioonkaan muuta kuin ehkä vois laittaa palautetta että oli muuten vitun ruma lanka. Mutta kyllä mä luulen kanssa että jollain tekniikalla, silmukkamäärällä ja käsialalla ton täytyy onnistua ees jotenkin.

      Poista
  13. Haha voi ei :D Onneksi en ostanut tuota lankaa kun mietin jo lapasten neulomista siitä. Tosin nyt alkoi kiinnostaa se ohuempi versio jos se ois sittenkin parempaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mä en tosiaan koittanut tehdä sitä perus naisten 38 -kokoista sukkaa koska kukaan lähipiiristäni ei sen kokoista jalkaa edes omista. Voi olla että se magia ois sitten siinä!

      Mut ainahan voi neuloa lapaset tai sukat tasossa, on niitä semmoisiakin tekniikoita :D

      Poista
  14. Ravelryn mukaan siitä ohuemmastakaan ei kyllä tule yhtään sen nätimpää :p Olisi kyllä ollut kiva lanka, jos olisi toiminut! Nyt ei tarvitse edes kokeilla!

    http://www.ravelry.com/yarns/library/hjertegarn-camouflage/projects

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näemmä ei joo. Niin ja laitoin palautetta Hjertegarnille ja ne sanoi että ohuessa ja paksummassa on saman pituiset pätkät niitä värejä eli eroa ei pitäisi olla, yhtä paskaa tulee molemmista ;D

      Poista
  15. :D No tämä ei tosiaan ollut maksettu mainos! :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei. Ja vaikka olisi ollutkin, ei tätä asiaa olisi voinut mitenkään kaunistella!

      Poista
  16. Mun mielestä tässä kaikessa on hassuinta on se, että muille tuntuu olevan ihan normaalia olla baarissa ja seurassa ja vielä neuloa! :D tehokas mimmi! (Ja olen kyllä lukenut blogia pitkään, mutta tämä fanaattisuus yllätti kyllä) P.S. Kyllä on tuon langan tuotekehittelijällä mennyt työ vähän hukkaan... Tai sitten värjillä joku paha moka käynyt. Ei hyvännäköistä minunkaan silmään tekemälläkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mut siis jotkuhan esim pelaa biljardia baarissa. Tai Trivial Pursuitia! Ei siis oltu missään yökerhossa vaan ihan vain parantamassa maailmaa siiderituopin jos toisenkin äärellä. Minusta neulominen sopi siihen ihan hyvin ja puolustuksekseni voin myös sanoa että taisi olla eka kerta kun neulon juottolassa. Harvassa on ystävät joiden kanssa jakaa himon sekä neulomiseen että viinaan ;D

      Ihan hirvee toi lanka kyllä, ehkä ne ovat suunnitelleet sen myöskin baarissa ;D

      Poista
  17. HaHAhaa, aivan loistopostaus! Inhoan iteki pätkävärjättyjä ja nyt jopa astetta enemmän. Siis kertakaikkiaan kamalaa lankaa :----D Ihailen tuota sinnikkyyttäsi ja hyväsydämisyyttäsi, kuinka vielä kerran ja vielä kerran annat mahdollisuuden tuolle pienelle keräparalle. Miten tarina päättyi? Mitä teit kamalille a. k. a. oksennussukille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikein itsekään ymmärrä että miten jaksoin noin paljon yrittää. Ehkä mä niin toivoin että se onnistuisi, mut joo, pätkävärjätyt ei oo mua varten, osaan tehdä värikkäitä ilmankin.

      Heitän noi roskiin. Ei tommosilla mitään tee.

      Poista
  18. käytä vaikka keppihevosen päähän. :) En tiedä sopisko sinnekään... mutta jos vaikka se heppa ois kieriskelly jossain suossa? ääh, en tiiä. Mutta kiitos tästä postauksesta, hymyilytti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävi mielessä mullakin mutta totesin että jos jostain syystä joskus haluan keppihevosen tehdä, pystyn mä ehkä vähän hienommankin sukan sitä varten neulomaan ;D ;D ;D

      Poista
  19. Tosiaankin PÄTKÄRÄÄKÄTTYÄ lankaa. Usein suhtaudun ennakkoluuloisesti noihin ja usein oon oikeessa, kun värit ei mee ollenkaan niin kuin pitäisi. Tarttis kai neuloo vuorokerroksin kahesta kerästä tai sekottaa yksvärisen kanssa yhteen. En tiä auttaisko sekään etomisrefleksiin. ;D Harmin paikka kumminkin, jos rahat menee kankkulan kaivoon. Kökköä, mutta koita toipua järkytyksestä. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä niin rumaa lankaa että mä en yritä mihinkään sitä sekottaa, edes pientä määrää xD

      Poista
  20. Kiitos tästä. Olin nimittäin ajatellut itsekin kutoa pojalle, maastokuosin ystävälle, tuosta langasta sukat. Ei sitten näköjään tarvitse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kauhistus, miten olen unohtanut julkaista tämän kommentin! Mutta siis todellakin ihanaa jos sain jonkun pelastettua tältä kamalalta langalta!

      Poista
  21. Minä ostin myös samaista lankaa pojan villasukkia verten, mutta onneksi poika toivoi siitä pipoa :)https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203864789472995&set=a.2040412562785.126305.1018416050&type=1&theater&notif_t=photo_comment

    VastaaPoista
  22. Olisinpa lukenut tämän ennekuin ostin....

    VastaaPoista