Sivut

lauantai 14. syyskuuta 2013

Design Market ja nukkavierut kädentaitomessut


Kävin tänään sekä Kaapelitehtaalla Design Marketissa että Wanhan sataman kädentaitomessuilla. Olivat kuin yö ja päivä. Mikä siinä on että kädentaitomessut sekä Helsingin messukeskuksessa että tuolla Wanhassa satamassa ovat niin jotenkin "koinsyömiä"? Onko Tampereen messut yhtä kuivat? Mietin tässä kuumeisesti että jaksanko lähteä Tampereelle marraskuussa vaiko en vaikka tuossa sivupalkissa sitä mainostankin koska ovat nostaneet mun blogin framille. Jotenkin sitä toivoisi vähän raikkaampaa otetta, turha valittaa että kädentaidoilla on nukkavieru maine jos aiheeseen kuuluvat messutkin ovat nimenomaan sitä. Design Market oli osaltaan myös käsityöläisyyttä ja meininki kuitenkin aivan täysi eri ja ote niin nuorekas! Luulen että kädentaitomessut joissa keskityttäisiin vain niiden välineiden myyntiin, olisivat enemmän mun makuun, silloin kohderyhmäkin olisi iästä ja intresseistä riippumatta sama kaikille harrastajille. Nyt kun ei jaksanut sitten kiinnostua edes niistä langoista, plaah. (Enkä nyt tarkoita että kaikki siellä oli tylsää, en todellakaan, vaan että yleistunnelma oli jotenkin epäinnostava.)

Design Market oli kyllä jälleen kerran mieleeni, ens vuonna vaan paristokäyttöinen minituuletin ja viiden litran vesipänikkä mukaan! ;)

Ja nyt pliis sanokaa että Tampereen messut on aivan mahtavat, koska haluaisin kyllä mennä!

32 kommenttia:

 1. No en osaa sanoa onko Treen messut paremmat kuin Hgin, mutta kuitenkin isommat. Tämän olen kuullut heiltä jotka ovat käyneet molemmissa. Itse harrastan vain korttien tekoa, siltä osin Tre on niin nähty...ei mitään uutta. Menenkin vain tuttuja tapaamaan, jotain kuitenkin aina tarttuu mukaan kun livenä on kivempi ostaa kuin nettikaupoista :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu että olen kolunnut niin kaikki tapahtumat, nettisivut ja blogit ja lehdet että aina tulee se "njääh, kaikki on jo niin nähty" -tunne! Niinhän se tietysti olisikin ihana että voisi mennä vain tuttuja tapaamaan kivaan ympäristöön eli käsityömessuille. Jospa sieltä joku tuttu löytyisi mullekin!

   Poista
 2. Faneja sulle löytyy ainakin! :D

  VastaaPoista
 3. Oon ollu muistaakseni 5 kertaa Tampereen messuilla, meen tänäkin vuonna jos töiltä pääsen. Onhan siellä aina ne samat puljut, mutta myös vaihtuvia uusia yrityksiä on joka vuonna ollu. http://www.kadentaidot.fi/skt/naytteilleasettajat/index.tmpl?sivu_id=3527;navipath=3528 Tänne päivittyy ketä on tulos ja mitä ohjelmassa. Oon ollu yleensä lauantaina, vaikka se on vilkkain päivä. Perjantaina se kiertelyaika tuntuu lyhyeltä, ja toisaalta taas sunnuntaina osa kamoista on jo loppuunmyyty, esim. Novitan osasto on ollu melko kuiva jo sunnuntaina. Tykkään katella ne muotinäytökset, ja kerran pääsin sanalle Jukka Rintalan kanssa :D Viimeksi ilahdutti myös monipuolistuneet ruokapaikat, pullakahvien lisäksi sai hyvää sushia. Tule vaan! On minusta monipuoliset messut ja hyviä tarjouksia mones firmas, usein kotiutan tuolta käsityökirjoja, hyviä löytöjä :) Terkuin Teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hui, pitää tosiaan tuokin siis miettiä että minä päivänä sinne kannattaa mennä :O

   Poista
 4. Mua ärsyttää Seinäjoella kaikki messut. Ihan sama onko käsityömessut vai hyvinvointimessut, niin puolet hallista on täynnä "helppoheikkejä". On ihmepuhdistusainetta, silmälasinpuhdistusainetta (jota saa optikolta halvemmalla) jne. Minkäänsortin siivoamista en laske käsityöksi eikä ne kuulu mun hyvinvointiinkaan. Mutta kun muulla ei saada näytteilleasettajia. Se on tosi harmi. Ja lipun hinta on törkeä ottaen sisällön huomioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! :D Mä olen ollut teini-ikäisenä viimeksi Seinäjoen käsityömessuilla. Nyt kesällä Farmarimessujen yhteydessä ollut kädentaitohommeli oli ainakin tosi plaah.

   Poista
 5. Helsingissä messuilla mulla on kans usein ollut vähän nukkavieru (täydellinen sana tähän!) fiilis, vaikka siellä toki myös jotain kivoja juttuja on. Jotenkin esim. Kierrätystehtaalla oli paljon tuoreempi meininki ja parempi fiilis, vaikka usein väitetään että just kierrätetty ois sitä nukkavierumpaa kamaa.

  Mä niin toivon että Tampereen messut olis paremmat. Tai ainakin isommat. Ei kai sitä tiedä jos ei kokeile. Jos päätät lähteä, niin tarjoudun seuraksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua rupes ihan tosissaan nyt vaan enemmän ja enemmän ärsyttään tää nukkavieruisuus! Hitto, jotain glamouria vois edes yrittää! Kierrätystehdas on ihan sikakiva tapahtuma, toi design market on kans :) Ja ehdottomasti seuraksi Tampereelle!!! :)

   Poista
 6. Ei mullakaan oo kokemusta Tampereen tai Helsingin messuista, mut Turun käsityömessuilla oon kyllä ollu ja täytyy sanoa, et iha turha sinne on vaivautua. Lippu maksaa törkeesti ja messut on just niin kuivat kuin millaisiksi Helsingin messut kuvailit. Enkä minäkään nyt tarkota, ettei siellä olis mielenkiintoisiakin näytteilleasettajia, vaan just se yleistunnelma on sellanen plääh. On se kyllä ihme miten sellaisesta trendi-ilmiöstä saadaankin niin tylsät messut. Hirveän moni nuori harrastaa käsitöitä ja sitten ainoat tapahtumat sellaiselle harrastukselle on sunnattu keski-iän ylittäneille.

  Heh, hirveä vuodatus :D Tykkään sun blogista muuten tosi paljon ja oon jo aika pitkään lukenutkin tätä. Sopii myös tällasille kakaroille, jotka kaipaa uutta ja raikasta! T: Ilona 19 v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki ne semmoset freesimmän oloiset käsityöjutut on sitten varmaan nimetty just joksikin design-tapahtumiksi tosin niissä ei sitten tosiaan myydä materiaaleja. Ärsyttää kyllä ihan toden teolla! Ja niihin messuille on kyllä turha lankaostoksillekaan lähteä koska valikoimat on niin pienet, pakko sit kuitenkin käydä lankakaupassa vielä erikseen 8D Eri asia sit jos jotain messutarjouksia sattuu osuun just siihen mitä on ajatellutkin tarvitsevansa.

   Ja hei, ihanaa, että täältä löytyy innostavia aiheita myös 19-vuotiaille, olen potenut vähän kriisiä että mun blogi on keski-ikäistynyt ihan kamalasti alkuaikoihin verrattuna mutta sitä kai se lapsi ja kolmekymppisyys teettää :D

   Poista
 7. moon ihan samaa mieltä. käsityömessut on tylsät. ei mitään uutta ja ne kukkahattuhommelit ja muut on joka vuosi samat. mäkin toivoisin enemmän käsityötarvikkeita ja muitakin kuin pelkkää tiffanylasijuttua.

  VastaaPoista
 8. No pliis, Tampereelle tietenkin. Itse raahaudun sinne vuosittain lähes 1000 kilometrin takaa. Tiedä niin nukkavierusta, mutta kyllä siellä kolmessa hallissa saa kevyesti yhen päivän kulumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pakkohan se Tampere on päästä kokemaan! Jos jostain syystä onkin pettymys niin tiedänpähän ainakin sitten paremmin mitä haukkua 8D Mulla on kyllä odotukset korkealla Tampereen suhteen, toivottavasti en pety!

   Poista
 9. Mä käyn Tampereen messuilla joka vuosi ja meiltä on Tampereelle 400km matkaa. Olen käynyt myös Helsingin, Oulun ja Seinäjoen messuilla ja ne kaikki kolme olivat todella surkeita. Tampereelle kannattaa mennä. Ne on paaljon isommat ja siellä on myös sitä uutta joka vuosi. Toki riippuu siitä mitä etsii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noi Helsingin huopa- ja keramiikkakojut on nyt niin nähty. Tampere on ainoa toivoni!

   Poista
 10. No kyllä Tampereen messut peittoaa Wanhan sataman mennen tullen!!! Ovat kai laajimmat ja monipuolisimmat.... Itse en ihan joka vuosi käy siellä, mutta esim viimevuotiset messut antoivat paljon uusia ajatuksia/ideoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt mun Tamperemessukuume alkaa oleen jo aika korkealla! :D

   Poista
 11. Minäpä tyttö repäisin yhtenä vuonna itseni Tukholmaan saakka käsityömessuille. Ensin netistä halpalennot, Arlandasta oli suora bussi messuille. Täytyy sanoa, että luulin olevani kauempanakin. Ideoita tursusi joka puolella eikä niitä silmälasienpuhdistusaineiden myyjiä ollut yhtään. Suosittelen!

  VastaaPoista
 12. Pari - kolme vuotta sitten oli ainakin mukavat nuo Tampesterin messut!
  Aivan erilaisia kojuja siellä kuin tuolla Helsingissä on ollut. Toivottavasti myös tänä vuonna, kun tarkoituksella jätin viikonlopun messut väliin ja suuntaan Tampereelle marraskuussa!

  Helsingin messuista meinaa tulla muutaman kerran jälkeen sama fiilis kuin Turun keskiaikaismarkkinoista; plääh, nähty jo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, deja vu -messut :D Keskiaikaismarkkinoilla en ole koskaan käynytkään, ehkä joskus voisi piipahtaa, hyvä kuitenkin tietää ettei niissäkään tarvi montaa kertaa käydä ;D

   Poista
 13. Sekä Helsingin että Tampereen messuilla olleena, väittäisin että Tampereen kädentaidot kyllä vie voiton! Tarjontakin on paljon laajempi. Tänä vuonna messuilla on käsittääkseni VIELÄ 1 halli lisää! Olen antanut itseni ymmärtää myös, että messuja olisi nyt jotenkin lajiteltu kädentaitoihin ja designiin erikseen. Ja lankatarjontaa on ainakin aiempina vuosina ollut ihan tajuttomasti. Tosin tuskin mitään tajunnanräjäyttävää wow-efektiä tuut silti kokemaan. :D Miinuspuolena Tampereen messuille vaan terkkuja, että järjestäjätahon asiakaspalvelu yrittäjille on luokattoman huonoa! Niin ja suosittelen ehdottomasti perjantaita. Ellet halua menettää hermoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perjantai on vähän huono kun en ajatellut ottaa lasta mukaan mutta pitääpä katella! :)

   Poista
 14. Kädentaitomessuilla (olen käynyt Seinäjoki ja Tampere) minua ottaa päähän se, että tarvikkeita on entistä vähemmän tarjolla. Valmiita käsitöitä kyllä ja sitä helppoheikkihommaa. Voihan niistä valmiista töistä tietenkin joskus saada ideoita omiinsa, mutta oletusarvona noille messuille on minulla käsityö/askartelu yms materiaalit. Käsitöiden myyntimessut ja -tapahtumat olisivat mielestäni ihan omien messujensa arvoinen tapahtuma.
  JA olipa messut mitkä hyvänsä, niin se että samat kojut samoilla paikoilla ja tuotteilla vuodesta toiseen...alkaapi kyllästyttää. Olisko syytä saada järjestäjäksi uusia toimijoita.? Vähän kunnianhimoa ja yritystä, pelkän rahan kahmimisen sijaan.
  Aion Seinäjoelle mennä ja Tampere on iso ehkä, saapi nähdä.
  t. Tuula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo on kyllä todella ärsyttävää! Itsekin haluaisi enemmän niitä tarvikkeita katsella, kun kerta kädentaitomessuista on kyse. Ne myyntitapahtumat sitten tosiaan erikseen. Eilen tein -blogin kommenttipalstalla on mielenkiintoista keskustelua viime vuoden messujen tiimoilta siitä että ne käsitöitään myyvät eivät halua että töitä kuvataan ja jaellaan netissä ettei ideoita varasteta. Niin että tullaan kädentaitomessuille myymään mutta toivotaan ettei niistä kuitenkaan liiaksi inspiroiduta, aaargh :D

   Poista
  2. :D Se oli kyllä vähintäänkin mielenkiintoinen ilmiö; "katsokaa mun innovaatiota, mutta älkää kuitenkaan inspiroituko". Joo, no, helppohan se on täältä "varman leivän ääreltä" huudella, mutta silti...monilla olis vähän heräämistä tähän päivään.

   Ja joo, mäkin kiersin taas wanhan sataman, mutten jaksanut ottaa ees kameraa mukaan, kun arvasin jo, että blaah se on. Mutta silti haluaisin kannustaa sua treelle kans. Siellä on joo ne samat kun muuallakin, mutta lisäksi semmoisiakin, jotka ei muualla käy. Ja jotenkin jo se, että siellä on niitä kojuja niin valtava määrä, aiheuttaa mussa ainaskin sellaisen pienoisen "uumitähäntäältälöytyytäälläonniinsairaastikaikkea" innostuksen, mitä ei todellakaan esim. hesassa synny. Jotenkin siis tampere on jo kokonsa vuoksi sellainen kokemus, että ainakin kertaalleen se on hyvä kokea.

   Poista
  3. Joo, kyllä mun varmaan nyt tosiaan täytyy sinne Tampereelle lähteä! Ainakin senkin vuoksi että olen jo ajat sitten varannut sen kalenterista että mies on silloin kotona pojan kanssa ja mulla noita omia menoja ei mitenkään liikaa ole! :D :D

   Poista
 15. Tervetuloa vaan susirajan käsityömessuille (joensuuhun). Täällä se vasta kuivakka meininki onkin ja todellakin valtaosa myy karkkia, leipää ja pesuaineita. Ja puolet hallista on yleensä täytetty antiikkimessuilla. Hinnat on törkeen kalliit sekä kävijöille että ilmeisesti myyjille myös, koska ei tänne ketään (esim. lankamyyjää) kiinnosta tulla toimintaansa esittelemään ainakaan mistään kauempaa. Niillä parilla paikallisella onkin sit hinnat ihan samoissa, mitä ne ois kaupan hyllyltä haettuna et ei mitään järkeä maksaa siihen päälle vielä messulipustakin.
  Tampereen messuista olen haaveillut, vaan täältä on matkaa (jotain 500km) niin haaveeks on jäänytkin... Jos nuo ois ees kesällä, ois paremmat säät ajella ja vois sit yhdistää kesälomareissuun sen käynnin.
  -elli-

  VastaaPoista