Sivut

lauantai 19. toukokuuta 2018

Barbit Kansallismuseossa

Mitä ihmettä (ihanaa) täällä tapahtuu? Ensin oli Aku Ankkaa Ateneumissa ja nyt Barbeja Kansallismuseossa!


Vaikka aiheena oli lasten lelut, kävin katsomassa näyttelyn yksin. Pienempi lapsista ei vielä ole Barbi-iässä ja isompi ei ole osoittanut niihin kiinnostusta (olen kyllä jo esitellyt lapsilleni omat ja sisarusteni Barbikokoelmat mummulassa, mutta ihan yksikseni sain niillä leikkiä). Lisäksi näyttely ei ollut erityisen toiminnallinen, joten ajattelin tämän sopivan parhaiten ihan vain itselleni, lapset kun tottakai pitävät enemmän toiminnallisista näyttelyistä. Etenkin, jos on molemmat yhtä aikaa mukana. Yhden lapsen kanssa sitä vielä pystyykin hyvin käymään sellaisissa, joissa vain katsellaan asioita, mutta jostain syystä menee helposti pelleilyksi, jos ovat kimpassa, eikä siinä mitään, lapsiahan he ovat, mutta tällä kertaa halusin katsella Barbiet rauhassa.


Toki voisin tänne lastenkin kanssa tulla myöhemmin, kiitos museokortin, ei ole niin justiinsa sen suhteen, kuinka monta kertaa käy. Museokortista muuten sen verran, että tällä reissulla myös löin nipun Smartum-seteleitä tiskiin ja uusin kortin. Tervetuloa neljäs vuosi museokortin kanssa! Tästä perinteisesti kirjoitan sitten vielä erikseen.


Yllättäen viihdyin parhaiten nimenomaan 80-luvun Barbie-vitriineiden äärellä. Niin nostalgista!Valtavat määrät oli nukkeja kyllä muiltakin vuosikymmeniltä ja Barbien taloja ym. Tosi ihana näyttely! Se on avoinna 26.8. asti, joten ei loppupeleissä kovin pitkään.


Ei minulla nyt tunnu tästä ihan hirveästi olevan sanottavaa, sillä kiersin näyttelyn melkoisessa tunnekuohussa muihin asioihin liittyen, joten keskittyminen oli vähän niin ja näin. Lisäksi museoon oli juuri silloin ilmainen sisäänpääsy, niin siellä oli muutama muukin lähtenyt liikenteeseen samaan aikaan, joten oli aika ruuhkaisaa. Mutta ehdottomasti haluan tämän kuitenkin jakaa, jos siellä on muita, joita asia kiinnostaa ja jostain syystä ette tienneet tällaisen näyttelyn olemassaolosta. Menkään ja nostalgisoikaa!

1 kommentti:

  1. Tämä näyttely on ehdottomasti käytävä katsomassa, joten kesälomaohjelmaan se on otettava.

    VastaaPoista