Sivut

maanantai 23. lokakuuta 2017

Villit vanttuut & vallattomat villasukat 2

Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta

Viime vuoden neulekirjayllättäjä on saanut odotetun jatko-osan. Lumi Karmitsan Villit vanttuut & vallattomat villasukat 2 (Moreeni) jatkaa ensimmäisestä kirjasta tuttua tyyliä. On yksityiskohtaisia upeita kirjoneuleita, joissa paljon eläinteemaa, ronskia huumoria ja lapasia, joiden kuvio täydentyy, kun käsiä pitää vierekkäin.

Kannen lapaspari, jossa on herkät ruusukuviot ja pääkallo kukkaseppele päässä, oli nimetty "Häitä odotellessa". Ne on suunniteltu ikuisille vanhoillepiioille, haha. Toisaalta hyvähän tässä on rouvana naureskella, mutta jotenkin tämä vain kolahti ja kovaa. En tosin tiedä, miten vanhojenpiikojen huumori tällaista sitten kestää.


Itse en niin lämpene hevos/koira/kissa-aiheisiin, mutta pesukarhut toimii aina!


Samoin kuin vähän yllättävätkin teemat eli ananas villalapasissa. Miksipä ei!Kirjan alussa on taas kertauksena selitetty lankadominanssit sun muut ja kirjan malleissa käytetyt langat ovat helposti saatavissa olevia. Lisäksi kirjasta löytyy lista eripaksuisista langoista, joten langan vaihtaminen on tehty helpoksi myös heille, jotka eivät osaa lonkalta heittää tai jaksa kiinnostua metrimäärien suhteesta grammamääriin.

Edellisen Villit vanttuut & vallattomat villasukat -kirjan arvosteluni löytyy täältä ja ensimmäisen kirjan ohjeella neulomani Pioni-lapaset täältä.

10 kommenttia: