Sivut

maanantai 14. marraskuuta 2016

Taatusti viimeiset junasukat sekä kaupallinen versio, ja kangasarvonnan voittaja

Junasukat, klassikko. Kyllähän ne hyvät ovat vauvan jalkaan, en minä sitä. Mutta himskatti että niitä on tympeä neuloa! En ymmärrä, että mikä minussa on vikana kun väännän yhtä pienen pientä junasukkaparia vähintään yhtä kauan, kuin mitä tekisin aikuisten perussukat. Se on niin hidasta, en tajua! Suunnilleen jokainen muu neuloja maailmassa aina innoissaan selittää, miten on niin mukava tehdä junasukkia kun ne valmistuvat niin nopeasti, tuosta noin vaan hetkessä, kun ovat niin pieniä. Juu, ei mulla. Onneksi lapset ovat jo siinä iässä, että tavalliset villasukat ovat ihan päteviä, halusin kuitenkin vielä kerran tehdä taaperokokoiset junasukat, koska edellisiin tuli tehtyä liian iso kantapää, tai liian pitkä kantalappu pienelle ihmiselle ja laatikkomalli jää valtavaksi klimpiksi kantapään alle, eihän semmosilla voi kävellä! Niinpä nyt tein puolet lyhyemmän kantalapun ja ranskalaisen kantapään, joka istuu paljon paremmin. Muuten noudatin Eilentein-blogista löytyvää taaperon junasukan ohjetta. Lankana käytin Vuorelman vetoa ja puikot olivat 3 mm. Junasukkien neulominen onkin sitten mun osaltani tässä. Never again.Löysin muuten sattumalta alkusyksystä kotipuolessa käydessäni Halpa-Hallista lasten puuvillasukkia joiden varressa on vähän samantyyppinen resoriratkaisu, kuin junasukissa. Sukat osottautuivat hyviksi (ja edullisetkin!) joten hamstrasin niitä lisää viimeksi kotikotihuudeilla käydessäni. Joten vinkiksi vain!Eilen loppui osallistumisaika Nova Melinan sponsaamaan kangasarvontaan jossa voi voittaa 30 eurolla Art Galleryn kankaita. Osallistujia oli huikeat 120 kappaletta, kiitos kaikille! Satunnaislukugeneraattori arpoi voittajaksi kommentoijan numero 95 eli Minni! Onneksi olkoon! Laitatko sähköpostia minulle, osoite löytyy sivupalkista.10 kommenttia:

 1. Miulle taas käy junasukkien kanssa niin, että neulon vahingossa niitä nurjia kerroksia liikaa ja joudun purkamaan :D Joo ei ole miunkaan suosikkimalli ei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas hysteerisenä joudun koko ajan laskeen niitä kerroksia ettei kävisi noin :D Ei kiva!

   Poista
 2. Olen tässä miettinyt, että miksi ei mun temäkemä junasukka oikein istu oman vauvan jalkaan.. Taisinpa tehdä ihan saman virheen :D tuttu klimppikantapää hehe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se tulee tosi herkästi lasten sukkiin semmonen klimppi jos ns tavallisen kantapään tekee. Lyhyt kantalappu ja ranskalainen kantapää toimii paremmin :)

   Poista
 3. Kiitos tästä postauksesta. Mä neuloin elämäni ekat junasukat ja takkusi pahasti. Ihanat sukat, mutta jatkossa lapsukaiset saa minulta jotkut muut sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nämä takkuaa muillakin, mulla nimittäin takkuaa todella pahasti! Ja onneksi tosiaan sukkamalleja on maailma täynnä, ei ole mikään pakko tehdä just junasukkia :D

   Poista
 4. Hei,
  Tulin huikkaamaan tänne, että olipas kiva VOITTAA arvonnassa! Sain maanantaiaamuun ihan uudenlaista puhtia. Jos oikein hyvin käy, minun uudesta blogistani saatte joskus tulevina aikoina nähdä, kuinka kankaiden kanssa käy :)
  Minni
  P.S. Joo, en ole oikeastaan tyytyväinen mihinkään asetuksiin ja ulkonäköön siellä, mutta oppimisen ja erehdyksen kautta löytänee muotonsa

  VastaaPoista
 5. Muista Terhi: Never say never...

  Mutta juu, junasukat on nyt kovassa huudossa. Juuri tein pyynnöstä vanhusten talon myyjäisiin parit ja tänään niitä pyydettiin lisää. Olivat mummelit alkaneet niistä riidellä jo etukäteen. Lupasin tehdä, koska "niitä tekee niin nopeasti..."

  Onnea ihanan arvonnan voittajalle! Varmasti saa nyt hänen tyttärensä sopivan kokoisia ja mieluisia paitoja.

  VastaaPoista
 6. Olipa kivat kuvat tässä postauksessa. Junasukat ja junarata, ihan must!

  VastaaPoista