Sivut

tiistai 8. marraskuuta 2016

Mielenkiintoisin joululehti tänä vuonna

Hei, olen Terhi ja olen joululehtiaddikti. No en nyt tietenkään ihan jokaikistä jouluun viittaavaa lehteä ole hankkinut, mutta ison pinon kuitenkin tänäkin vuonna. Kaikkien aikojen joulu -niminen lehti on se, mihin aina eniten lataan odotuksia ja pettyä piti taas kun parasta antia tuntui olevan vessapaperirullista askartelu. Tosi kivaa puuhaa päiväkoti- ja ala-asteikäisille, mutta ei nyt ihan tuollaisen julkaisun tasoa. Ja monet joulunumerot ovat ummetuslääke- ja emätinvoidemainoksineen pilanneet sen fiiliksen, että lehdellä olisi jotain tarjottavaa myös työikäisille ihmisille. Niinpä pudotin leukani lattiaan kun kaupassa törmäsin kassajonossa tähän lehteen! Käsin tehty joulu.


Eihän se tämäkään tietenkään ole uutta ja ihmeellistä ideaa täynnä, mutta parasta mitä joululehdeltä voi toivoa. Karu totuus on kuitenkin se, että about kaiken on joka tapauksessa nähnyt jo aiemmin netissä, mutta tämä lehti osaa silti esitellä sen kivasti ja nätisti, eikä tule lainkaan sellainen olo, että kaikki on jo niiiiiiiin nähtyä, vaan että jee, joku on koonnut nämä yksiin kansiin!

Lehden sisällysluettelo on jäsennelty eri aihepiireillä kuin mitä lehteä selatessa tulee vastaan, todella nerokasta! Siis esimerkiksi sisällysluettelossa on alaotsikko "vaatteet ja asusteet" mutta lehti on jaeltu tekniikoiden mukaan eli ommellut, neulotut, nikkaroidut jne. Ja on omat osionsa lemmikkien lahjoille ja vaikka mille. On koristeet ja leipomukset ja ihan kaikki.


On mulla silti vähän negatiivistakin sanottavaa. Lehdessä on siis sulassa sovussa inspiraatiokuvia ja sitten niitä, mihin on tarjottu myös se ohje. Vähän siis liian sulassa sovussa, sillä on vähän hankala äkkiseltään hahmottaa että mikä nyt on "mainoskuva" ja mikä se itse tehtävä versio.


Joka tapauksessa olen tästä lehdestä aivan innoissani. Vaikka olen jo monena iltana selannut, on silti mahdotonta löytää sanoja sille, miten monipuolinen tämä on. Kannattaa ihmeessä tsekata!


Ps. itse en tahdo hyönteishotellia lahjaksi ;)

17 kommenttia:

 1. Tämän mäkin voisin ostaa. Olen nopsaa vähän vilkaissut joululehtiä ja tarjonta on ollut aika kuraa. Olen aina ihmetellyt tuota, että aikuisille suunnatuissa askartelujutuissa meininki on sama kuin pikkulapsilla. Missä on ne innovatiiviset ja lopputulokseltaan katseenkestävät DIY-jutut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuntuu että lehdet haluaa ihan tahallaan tehdä tommosta kuraa. Luulisi että isotkin massat tykkäisivät kokeilla jotain muuta kuin vessapaperirullan hylsyjä. Ihme homma kyllä.

   Poista
 2. Piti vielä sanomani edelliseen postaukseen, että itse tein kanssa tuossa muutaman projektipussukan. Instasta "fieldbag" nimellä löytämälläni mallilla, helppo tehdä ja ihan loistava käytössä, omastani jätin kyllä kantolenkin pois.! Love! Mutta se pääjuttu oli, että kiinnitin päällikankaaseen laukkuhuopaa, joka oli minulle ihan uusi tuttavuus. Tulee todella jämäkkä pussukka, "self standing" niinkuin fieldbagin kuvauksessa sanotaan. Pohjaan vielä toinen kerros huopaa, niin pohjakin pysyy kuosissaan. Voi suositella! =)Ja ihania tosiaan nuo Libertyn kankaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en halua niistä liian tönkköjä kun tykkään survoa niitä pieneen tilaan ;) Mutta olen semmosta huopaa käyttänyt itse ommeltuihin lippiksiin lipoiksi.

   Poista
 3. Juu en minäkään halua hyenteishotellia, mutta kivalta näyttää muuten.

  VastaaPoista
 4. Ihan kivalta näytti, äsken kassajonossa vähän vilkuilin, mutta jätin vielä hyllyyn. Mulle kyllä hyönteishotelli kelpaisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyönteishotelli on kyllä kiva ajatus, ei sillä. Mulla vaan sen verran tuota ötökkäkammoa että raidipullo sopisi lahjaksi paremmin :D

   Poista
 5. Juu, uudessa työpaikassani on aika paljon näitä luontoharrastajia. Olin kesällä jo viikkokausia syönyt lounasta pihapöydän ääressä, kun joku rupesi esittelemään mehiläishotellia, joka oli koko ajan ollut siinä pöydän ääressä. Sen jälkeen istuin toisaalla.
  Minni

  VastaaPoista
 6. Hei, olen Pikku Akka ja myöskin joululehtiaddikti. Taidanpa ostaa tämänKIN lehden. :)

  VastaaPoista
 7. Mä tilasin sen vessapaperihylsy-lehden jo syyskuussa ja pettymys oli kyllä sanoinkuvaamaton! Aivan järkyttävän huono lehti!

  Tätä en ole nähny lähikaupassa, toivottavasti ärrältä löytyy :)
  Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi suuri pettymys :( Vaikka viime vuoden perusteella ei odotukset ihan hirveän korkealla voineet ollakaan.

   Poista
 8. Kiitos vinkistä! Monia joululehtiä oon kaupoissa selaillut mut mikään ei oo vielä ollut riittävän kiinnostava. Jotenkin juuri sitä, et kun kaikki ideat on jo nähty. Mut täytyypä kurkata tuo suosittelemasi vielä. Ja todella: kuka haluaisi lahjaksi hyönteishotellin?! ;) ja jotenkn talviaikaan annettuna vielä enemmän far beyond. Toinen vaihtoehto vois olla rantasandaalt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaan ainakin kurkata tämä, ja ei kovin kalliskaan ollakseen joululehti. Mutta ei tässäkään siis hirveästi mitään uutta ole, tietenkään, mutta inspiroiva kuitenkin :)

   Ehkä joku jolla on puutarha ja haluaa houkutella tai vaan seurata hyönteisiä (lapset) :D Mutta ei mulle!

   Poista
 9. Kiitti Terhi vinkistä, olin jo luopunut toivosta löytää lehteä, jonka enää viitsii ostaa.

  VastaaPoista